|
|
|
Genç Yazarlarımız |
|
Reklam |
İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!
H.z. Muhammed
Adrese Git |
|
|
|
KASTAMONU’YU TANIYALIM |
KASTAMONU’YU TANIYALIM
Kastamonu doğal güzellikleriyle, tarihi yapılarıyla, Üniversitesiyle, manevi iklimine katkı sunan büyük zatların türbesiyle zengin bir ilimizdir. Takdir edersiniz ki bütün zenginlikler insanla anlamlaşır. İnsan manevi, düşünsel, maddi anlamda zengindir ama farkında değildir, bir coğrafya her acıdan zengindir, doğal olarak güzeldir, ama gidip görülmediğinde, tarihi külliyeleri, konakları, türbeleri ve türbelerinde yatan büyük zatları vardır, kıymeti bilinmediğinde, o türbelerde yatan zatların neden büyük zatlar olduğu merak edilmediğinde, denizinden ne balık tutarak nede güneşinden yararlanarak yararlanılmadığında, milli parklarını merak edipde bitki ve hayvan çeşitliliğini araşmadığımızda, görmediğimizde, hem büyük şehirlere yakınlığı, hem denize yakınlığı, hemde Üniversite merkezi kampüsünün aşağı yukarı genlerin beklentilerine cevap verdiği ama büyük şehirlerin karmaşasına alışmış gençlerin Kastamonu’yu çok sakin bulmalarından dolayı, örneğin Ankara’daki üniversitelere göre daha az tercih etmeleri, Oysaki Ankara’nın en uzak noktasından merkeze 1-1,5 saatte gidilebilirken Kastamonu kendi aracınızla 2,5-3 saatte, otobüsle de 3-3,5 saatte gidebileceğimiz bir yer.
Bütün bunlara insan anlam katar demiştik, öncelikle Kastamonulular yani bizler bu değerlerimizin farkına varacağız, bunlara sahip çıkacağız, bunları ülkemizin diger yerlerinde yaşayan insanlara tanıtacağız. Onlar ilimizdeki bu değerlerimizi görmeye geldiğinde, iyi karşılayacağız, iyi misafir edeceğiz, Şeh Şaban’ı veli H.z lerinin ifadesiyle “gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, her işiniz güle güle olsun” ilimizi gezdiğinizde görecek, Kastamonu’dan ve Kastamonuludan memnun ayrılacak, ne güzel bir yer, ne güzel bir toplum diyerek bizim ilimizin tanıtımı devam edecek ilimize gelip memnun olanlar aracılığıyla.
Tanıtım dediğimizde üzerinde biraz duralım isterseniz. Tanıtımda üçayağı vardır, bir herhangi bir şey, bir konu, bizim konumuz Kastamonu güzellikleriyle var, iki mesaja dönüşmüş bir iletişim ve ulaştırma kanalları, üç konumuzun tanıtımını yapacağımız hedef toplum böylece tanıtım sağlıklı olur. Ben bize Kastamonululara bakıyorum bu kadar güzel bir ilde doğmuşuz, ekmeğini yemiş suyunu içmişiz, konumuz olan ilimizin bu kadar güzel olmasına rağmen bunu mesaja dönüştürerek duyurmamız gereken hedef kitle topluluklara duyurmuyoruz. Yani un var, yağ var, şeker var ama helva yapmasını da biliyoruz( Kastamonu çekme helvasından dolayı) yapmıyoruz. Deniz var mı var, dağıyla, yaylasıyla, milli parklarıyla, kanyonlarıyla, şelaleleriyle, göletleriyle doğal güzellik var mı var, tarihi yapıları, türbeleri, konakları var mı var, üniversitesi var mı var, neden tanıtmıyoruz. Burada yaşayan insanlara, buradaki kamu kurum ve kuruluşlarına buradan sesleniyorum her kişinin bir amacı vardır, her kuruluşunda kuruluş amaçları var. Yol yapmak, eğitim yapmak, sağlık vermek, güvenlik sağlamak, sicil kayıtları tutmak gibi vs.. vs Her Kastamonulunun da amaçları arasında ilini tanıtmak olmalı diye düşünüyorum. Şapkamızı önümüze koyarak biz kendimize düşeni yapıyormuyuz? Sorusunu çok içten sormalıyız, cevabına görede hareket etmeliyiz.
Bu sorunun cevabını şöyle arayalım, biz Ankara da yaşayan Kastamonulular dernek kurarak yan yana gelmeye çalışıyoruz, çalışıyoruz diyorum ama örneğin kırk- elli bin Kastamonulunun ancak 250-300’ünü davetle zar zor yan yana getirebiliyoruz. Bunların içinde de derneğe aktif olarak katkı sunan sayısını düşünürsek durumun birliktelik acısından iyi olmadığını görürüz. Buna rağmen bu az sayıdaki hemşerimiz önceleri kendi imkânlarıyla sonraları da Kas Der Fed organizasyonu ve Valilerimizin destekleriyle, devamında belediye başkanlarının katkısıyla 8 yıldır başkentte Kastamonu günleri yapılmaktadır. Kısacası bu az sayıdaki hemşerilerimiz ilimizin güzelliklerini Ankaralıların gözünün önüne sererek tanıtım görevini yapıyorlar. Bunu yapan insanların ne ticari, nede herhangi bir çıkarı bulunmamaktadır, tek amaçları ben içlerinden biri olduğum için biliyorum sadece doğdukları ile karşı vefa borlarını ödemektir. Kastamonuluyum diyen herkesi bu güzel örnekteki insanlar gibi Kastamonu ya karşı olan vefa borçlarını ödemeye davet ediyorum.
Şimdi size bir iki olumlu, olumsuz örnekten bahsedeceğim ve devamında Kastamonu’nun güzelliklerinde kısa kısa örnekler vereceğim.
Önce kişilerden olumlu örneklerin ismini açıklayacağım olumsuzları açıklamayacağım. Ben buradaki dernek başkanlarını yakinen tanıyorum, üyelerin çoğu aidat vermezler, yönetim kurulu üyeleri aracılığıyla hem dernek masrafları karşılanır, hemde tanıtım yapılır. Burada ki dernekler iki amaç gerçekleştirmeye çalışırlar. Biri buradaki hemşerilerin yan yana gelmesi ve dayanışma sağlamaları amaçlanmaktadır, ikinci amaçları ise illeri Kastamonu’yu ve ilçelerini tanıtmaktır. İmkânlarına göre çok başarılı işler yapmaktadırlar, iftar davetleri, piknikler, örgencilere burslar, her cumartesi saat 12-15 arası dernek merkezinde Kas-Yö-Der başkanı Güler Özkarar’ın çabalarıyla ücretsiz olarak çorba dağıtılmaktadır. Dernek merkezimizde çay servisi de olup hemşerilerimiz her cumartesi yan yana gelmeleri sağlanmaya çalışılmaktadır. Kas Der Fed de üst çatı olarak Başkanı Hasan Şen çabalarıyla ilçe derneklerini birbirleriyle tanıştırıp kaynaştırmaya çalışmaktadır. Bu amaçla başkente bütün dernekleri ve Kastamonu merkez ve ilçelerinin tanıtımı için çalışılmaktadır. İl ve ilçe dernek başkanlarının bu çabalarını biz Kastamonulular olarak yeterince desteklemediğimizi düşünüyorum. Bu kanıya nasıl ulaştım, olumlu olumsuz örnekleri gördüm de öyle.
Size bunları örneklendirelim; Kişi olarak Hasan Şen ve Güler Özkarar’ı ele alalım, bu insanlar zamanlarını ayırıyor, zaman geliyor paralarını ayırıyor, Kastamonu’dan gelerek burada iş takiplerinde zorlanan, hastanelerde sorunlarla karşılaşan, çok zamanda bilmedikleri bir yere geldikleri için rehbere ihtiyaç duyan hemşerilerimize yardımcı oluyorlar. Bunlar tabiî ki her şeyi tek başlarına yapmıyorlar onların yardımcıları yönetim kurulu üyeleridir. Katkı sunan herkese teşekkürler. E sunmayanlara gelince, bir örnek vereyim gerisini siz kurgulayın; biz KAS-YÖ-Der dergisini tanıtım günlerinde satmaya çalışıyoruz, bütün ilçelerin belediye başkanlarına dergiyi ve derneği tanıtıyoruz, dergi de Kastamonu’yu tanıtan bir dergi aynı zamanda. Bir belediye başkanına 5 adet bıraktık borcunu sordu, biz bunun katkı amaçlı yapıldığını sizin katkınızı kendiniz belirlemeniz gerekir dedik, Abana belediye başkanı idi buyurun derneğe katkım yüz lira dedi, teşekkür ettik, oradan başka bir ilçenin belediye başkanının yanına gittik, aynı şeyi ona anlattığımızda bana ne Kastamonu’yu niye tanıtıyorsunuz ki ben Kastamonu’yu biliyorum zaten dedi, biz katkı masadını söyledik, beni tanıtıyormusunuz ki, benden bahsediyormu, bu dergi dedi, yok dedik, o zaman size katkı sunamam dedi, sonra ayıp olmasın diye bir adet aldı ve beş lira verdi, ne büyük bir para degilmi, Kastamonu’lu hemşerilerimiz, böyle insanları azaltıp, Vali Erdoğan Aktaş gibi, Tosya belediye başkanı gibi adeta imkanını zorlayarak bu tanıtıma katkı sunan Kazım Şahin gibi ve Abana belediye Başkanı, Rıdvan Oyar gibi, İnebolu belediye başkanı Engin Uzuner gibi belediye başkanlarının çoğalması ilimizin çıtasını yükseltecektir.
Oysaki o dergi 5000 lirayı geçen bir maliyetle basılmıştı. Derginin hacminden, içindeki yazıların anlam ve tanıtım doluluğundan, Kastamonu’ya katkısından, tanıtımın öneminden bir haber olan kişilerin seçilerek ilçeleri yönetmeye kalması böyle oluyor demek. Bir sığara parasını Kastamonu’nun tanıtımına ayıramayanların ilçelerine illerine, derneklerine, içlerinde yaşadıkları toplumlarına ne katkısı olur üzerinde biraz düşünün isterseniz. Şimdi kısa kısa Kastamonu’nun güzelliklerinden bahsedelim de biraz içimiz açılsın. Kötü örnekler insanın içini karartıyor, illine ilçesine hizmet etme hevesini öldürüyor, lütfen kötüler değil iyiler örnek alınsın.
En batıda ki ilçemiz Cide’den başlayalım isterseniz,
Cide; Gideros koyu tam bir cennet, yönünüzü kuzeye döndüğünüzde mavimi, mavi bir deniz, üstelikte Kara denize en uzun kıyısı olan ilce unvanına sahiptir, güneye döndüğünüzde yeşil mi yeşil, bir dağlar sırası. Hele hele Cide’nin genelde tanıtımında kullanılan fotoğrafı ana karadan biraz ayrı duran bir adacık nasılda egzotik bir hava veriyor, gelin görün derim. Siz neden hoşlanırsınız bilmem ama ben dağları severim, dağların aralarında akan çaylarda yüzebilirsiniz aynı zamanda. Cide’nin güzelliği ile insanının güler yüzlülüğü birleşince şirin bir ilçemiz ortaya çıkmıştır. Gemi yapım işi yaygındır, sarı yazma kültürel semboldür, Rıfat Ilgaz’ın doğduğu ve uzun yıllar yaşadığı yerdir.
Doğanyurt; diğer adı Meset’tir güzel bir sahil ilçemizdir, deniz ve güneşten yararlanmak isterseniz sizi misafir edebilir. Kale kalıntıları vardır, balıkçı barınağı vardır. Sakinlik isterseniz, büyük şehirlerin telaşından saklanmak istediğinizde buradan daha iyi bir sığınak bulamazsınız.
İnebolu; İlk önce doğal güzellikleri anlatmadan, kurtuluş savaşına sunduğu katkılardan dolayı ülkemizin istiklal madalyalı tek ilçesidir, İnebolulular atalarıyla ne kadar gurur duyarlarsa azdır derim. Doğal güzelliklere gelince Karadeniz sahil ilçelerinin bütün özelliklerini barındırmaktadır. Doğal yeşili, temiz denizi, gelişmiş turizm potansiyeli ile bu güzele yurt köşemiz ve orada yaşayanlar sizi beklemektedir. Amasra’ya rakip olan bir ilçemizdir.
Bozkurt; Kıyıdan biraz içerde olmasına rağmen, hem deniz hemde dağ turizmimin bütün imkânlarına sahiptir. Bu güzellikler sizi beklemektedir, kendi kültürel değerlerimize uygun bir ortamda tatil yapmak isteyenlerin de Kastamonu’nun ilçelerini tercih etmeleri gerektiğini hatırlatır, bunu aklınızın bir köşesine yazın isterim.
Abana; Klasik Karadeniz ilçelerinin yeşilliğine ve denizine sahiptir, turizm potansiyeli çok gelişmiştir. Bu güzelliklerden ve potansiyelden yararlanmak sizin iyi bir tatil yapmanıza neden olacaktır. Bizim ilçelerimizdeki tatilinizde Akdeniz gibi boğucu bir sıcak olmamaktadır, ayrıca fiyatlarda market fiyatlarına yakın bir fiyattır ki buda ekonomik bir tatil yapmanıza neden olacaktır.
Çatalzeytin; Ginolu ile tanınır, Kastamonu’nun Karadeniz kıyısındaki şirin bir ilçesidir, İster piknik alanları, isterseniz denizde güneş, istemeniz halinde cam ormanlarının da ağaçların gölgesi izi beklemektedir. Ne duruyorsunuz koşun bu güzelliklere….
Artık sahilden yukarı doğru çıkalım isterseniz ilk karşılaşacağımız yerler Şenpazar, Azdavay ve Küredir. Şimdi bu ilçelerimizin doğal güzelliklerine bakalım.
Şenpazar; Diğer adının da Şehr-i Banu(Şehirler güzeli) olan Şenpazar ilçemiz kirazı ve şimşir kaşığı ile ünlüdür, doğal olarak kalan bu ilçemiz görülmeye değer ilçelerimiz arasındadır.
Azdavay; İlçemizde âşıklar köprüsü adı verilen asma köprü ilçemizdedir. Çarşının hemen hemen her köşesi ıhlamur ağaçlarıyla adeta bezenmiştir, ıhlamurlar açtığı zaman şehre ıhlamur kokusu yayılmaktadır. Kanyon ve mağaralarıyla da ünlü olan ilçemiz dağ ve doğa turizmi yönünden büyük bir potansiyel vardır. Bu potansiyelden yararlanmak isteyenlere hemşerilerimiz yardımcı olacaktır. Ayrıca şifalı içmecelerde ilçemiz sınırları içinde bulunmaktadır.
Küre; Etrafı ormanlarla çevrili bir ilçemizdir, doğal güzelliklerinin yanı sıra madenleri ile de ünlüdür. Bu ilçemiz sınırları içinde mutlak korunması gereken alanların içinde bulunana Küre dağları milli parkı bulunmaktadır. Bu park Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından Avrupa da öncelikli korunması gereken alanlardan birisi olarak seçilmiştir. Türkiye’nin Dünyaya armağanı olarak kabul edilmiştir. Biz hem koruyalım hemde tanıtalım bu güzellikleri insanlar görsün.
Biraz daha içlere geldiğimizde Pınarbaşı, Ağlı, Seydiler, Devrekane, Taşköprü ve Hanönü ile karşılaşırız, doğal olarak hepside birbirinden güzel ilçelerdir, size iki arkadaşımın ifadesi ile ilimizi birisi Konyalı birisi de Karslı olan arkadaşlarımın ifadeleriyle anlatayım, Konyalı olan arkadaşım babasıyla Kastamonu’ya gittiğinde arkadaşıma şöyle diyor, burası cennet kızım, burada yaşayanlardan alacağımız var diyor, burada orman çok oksijende çoktur, insan daha huzurlu yaşar kızım diyor. Erzurumlu olan arkadaş ise yav arkadaş bizim oralarda güzel ama sizin buralar bir başka güzel diyor. Ben ki yıllar yılı doğal ortamlara alışmış biriyim, Abanada evleri denize doğru kakan agaçlardan etkilendim, İnebolu ya yukarıdan bakınca, ayrı etkilendim, aşağıdan bakınca karşı tepede ki evde yaşamak istedim, Cide ve Çatalzeytin de aynı, Tosya da aynı Taşköprü de farklı değil sadece Kuşadası gibi, Bodrum gibi, Çeşme gibi marka şehirler ortaya çıkarmalıyız. Bu marka şehirlerde olan her şey birçok ilçemizde vardır. Sadece biz Kastamonuluların bu potansiyeli fark ederek, tanıtarak önce kendileri buna inanarak ve bunun için çalışarak işe başlamalıyız.
Pınarbaşı; bu ilçemizi ele alalım şelalesi ve kanyonları, ülkemizin en büyük mağarası bu ilçemizdedir. Bu ilçemizde eko turizm merkezi olan paşa konağı Küre dağları gezinizde kullanabileceğiniz bir konaklama yeridir. Yine yaylaları ile de dikkat çeken ilçemizin tek sorunu bu güzellikleri ortaya çıkaracak yatırımlara ihtiyacı vardır.
Devrakane; geniş tarım arazilerinin yanı sıra her köşesi ayrı bir doğal güzellikle bezenmiş bir ilçemizdir.
Taşköprü; sarımsağı ile ünlü ilçemiz, aynı zamanda kuyu kebabı ile de öne çıkmaktadır, ilimizin büyük ilçelerinden biridir. Bu ilçemizde doğal güzellikleri ile de kendini göstermektedir.
Hanönü; diğer adı da gökçe ağaçtır, bugün yıkılmaya yüz tutmuş kervansaraylar vardır. İpek yoluna konaklık yapan bu ilçemizde görülmeye değer köşelerdendir.
İlimizin merkezine gelelim değil mi artık, merkeze geldiğimizde tarihi binalar, konaklar, türbelerle hem tarih, hemde manevi yanı ağır basan bir şehir görünümündedir. Ayrıca ilimizin kuzeyinde bulunan il merkezi ile Tosya ilçesi arasındaki Ilgaz dağı Milli parkı da görülmeye değer doğal yerlerdendir. Daha başka kış turizmi acısından da kayak pistleri ve doğal güzellikleriyle sizin keşfetmenizi beklemektedir, bu güzellikler. Yemek kültürüyle, samimi, doğal misafirperver insanlarıyla rahat edeceğiniz bir şehirdir.
Araç; Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biridir, ilçenin büyük bölümü ormanlarla kaplıdır. Ayrıca yayla turizm potansiyeli ile ilgi çekmektedir.
Taşköprü; ilimizin en büyük ilçesidir, sarımsak üretim merkezidir adeta, adını aldığı tarihi Taşköprü görülmeye değer bir eserdir.
Tosya; ilimizin ikinci büyük ilçesidir, pirinci, kirazı ve telasıyla ünlüdür, dipsiz göl ve yeşil göl diye iki tane küçük doğal göl vardır. Doğal çevre ve güler yüzlü misafirperver insanlarıyla birleşince görülmeye değer bir yer ortaya çıkmaktadır.
Bütün bunları biliyoruz, bu bileğilerimizi yılar içinde yayınlanan Kas Yö- Der dergilerinden ve hemşeri derneklerinin tanıtımlarına katkıların ve kendi gezilerim aracılığıyla örgendik, sizlere de bu güzel ili öneririm gidip görmeniz dileğiyle, "Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, her işiniz güle güle" Şeh, Şaban’i Veli, olsun.
TANRIM SENİ ÖYLE RESMETMİŞ, -DAĞLARINI BAĞLARINI YEŞİLLE, -DENİZLERİNİ GÖĞÜNÜ MAVİYLE…
HAVANI OKSİJENLE BEZEMİŞ, -ATALARIM SENİ ÖYLE İMAR ETMİŞ, -KÜLLİYESİ, CAMİSİ VE MEDRESESİYLE... -TÜRKÜN TARİH MÜHRÜNÜ VURMUŞ, -İNSANLARIN, VATAN SEVGİSİYLE..
HEM HAL, OLMUŞ
-KARADENİZE İNCİ GİBİ DİZİLMİŞ,, -ÇATALZEYTİNİ, ABANASI, İNEBOLUSU, CİDESİ
BİRAZ İÇLERDE TOSYASI VE KÜRESİ -HEPSİDE GÖRÜLESİ, BİLİNESİ.. -TANRIDAN DİLEGİM,
KASTAMONUYU GÖRMEYİ, -HERKESE NASİP ETMESİ ..
(FİKRİ ADİL)
KASTAMONU KURUMSAL REHBER
Kastamonu da kurumların internet siteleri, telefonları
Şimdi sizlerle valiliğimizin, kaymakamlıklarımızın, belediyelerimizin internet site adreslerini ve telefonlarını paylaşıyorum.
Valiliğimize ait kurumların iletişim telefonları ve internet siteleri
Kastamonu Valiliği
Telefon : 0 366 214 11 22 - 214 17 90
Faks : 0 366 214 10 94
Web : http://www.kastamonu.gov.tr
E-Posta : info@kastamonu.gov.tr
İl Dernekler Müdürlüğü
Telefon : 0 366 212 61 55
Faks : 0 366 214 69 81
Web : http://www.dernekler.gov.tr/
E-Posta : dernekler@icisleri.gov.tr
Türkiye İş Kurumu Kastamonu İl Müdürlüğü
Telefon : 0 366 214 64 29 – 214 01 18
Faks : 0 366 214 64 48
Web : http://www.iskur.gov.tr
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
Telefon : 0 366 214 98 74
Faks : 0 366 214 98 74
Web : http://www.kastamonuilnufus.gov.tr
E-Posta : bilgi@kastamonuilnufus.gov.trVakıflar Bölge Müdürlüğü
Telefon : 0 366 214 94 88
Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğü
Telefon : 0 366 215 50 91 - 92 - 93
Faks : 0 366 215 50 89
Web : http://www.tuik.gov.tr
E-Posta : tuik.kastamonu@tuik.gov.tr
Kastamonu İl Müftülüğü
Telefon : 0 366 214 64 47 - 27 55
Faks : 0 366 214 60 76
Web : http://www.kastamonumuftulugu.gov.tr
E-Posta : kastamonumuf@tr.net
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü
Telefon : 0 366 214 13 17 - 65 80
Faks : 0 366 214 65 82
Web : http://www.kastamonu-gsim.gov.tr
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü
Telefon : 0 366 214 92 18 - 212 42 62
Faks : 0 366 214 92 17
Web : http://www.shcek.gov.tr/Kuruluslarimiz/ilBilgi.asp?IlID=37
E-Posta : kastamonu@shcek.gov.tr
Kastamonu Adliyesi
Telefon : (0 366) 215 42 97-215 42 98
Web : http://www.kastamonu.adalet.gov.tr
E-Posta : kastamonucbs@adale
Askerlik Dairesi Başkanlığı
Telefon : 0 366 214 10 23
E-Posta : kastamonu_as_sb@msb.gov.tr
İl Emniyet Müdürlüğü
Web : http://www.kastamonuemniyet.gov.tr
Polis Meslek Yüksek Okulu
Telefon : 0 366 215 24 47 - 48
Faks : 0 366 215 24 46
Web : http://www.kastamonupmyo.edu.tr
E-Posta : kastamonupmyo@kastamonupmyo.edu.tr
İl Özel İdare Genel Sekreterliği
Telefon : 0 366 215 23 57 - 58 - 59
Faks : 0 366 215 23 62
Web : http://www.kastamonuozelidare.gov.tr
Defterdarlık
Telefon : 0 366 214 35 00 - 08 55
Faks : 0 366 214 10 55
Web : http://www.kastamonudefterdarligi.gov.tr
Kastamonu Üniversitesi
Telefon : 0 366 214 30 95 - 85 09
Web : http://www.kastamonu.edu.tr
Milli Eğitim Müdürlüğü
Telefon : 0 366 214 10 01 - 15 17 - 64 87
Faks : 0 366 214 64 94
Web : http://kastamonu.meb.gov.tr
E-Posta : kastamonumem@meb.gov.tr
Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü
Telefon : 0 366 215 23 28 - 34
Faks : 0 366 215 23 41
Web : tp://www.kgm.gov.tr/yoldurum/bolge-15.htm
E-Posta : 1015@kgm.gov.tr
İller Bankası 18. Bölge Müdürlüğü
Telefon : 0 366 215 00 53 - 74
Faks : 0 366 215 02 75
E-Posta : ilbank.kastamonu@ilbank.gov.tr
Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Telefon : 0 366 214 22 18 - 97 95
Faks : 0 366 212 44 05
Web : http://www.kastamonukulturturizm.gov.tr
E-Posta : kastamonuiktm@ttnet.net.tr
Orman Bölge Müdürlüğü
Telefon : 0 366 214 60 26
Faks : 0 366 214 15 08
Web : http://www.ogm-kastamonuobm.gov.tr
E-Posta : kastamonuobm@ogm.gov.tr
DSİ Bölge Müdürlüğü
Telefon : 0 366 214 92 30 - 92 27
Faks : 0 366 214 74 95
Web : http://www.dsi.gov.tr/bolge/dsi23/isletme.htm
E-Posta : dsi23@dsi.gov.tr
Tapu Kadastro 19. Bölge Müdürlüğü
Telefon : 0 366 214 65 42 - 212 59 27
Web : http://www.kastamonu19.gov.tr
E-Posta : kastamonu@tkgm.gov.tr
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Telefon : 0 366 215 23 68
Faks : 0 366 215 23 99
Web : http://www.bayindirlik.gov.tr/iller/kastamonu/
Sağlık İl Müdürlüğü
Telefon : 0 366 214 10 66
Faks : 0 366 214 10 66
Web : http://www.kastamonusaglik.gov.tr
İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
Telefon : 0 366 214 31 68 - 22 36
Faks : 0 366 214 31 70
Web : http://www.kastamonutarim.gov.tr
E-Posta : bilgi@kastamonutarim.gov.tr
Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
Telefon : 0 366 212 80 17
Faks : 0 366 212 39 49
Web : http://kastamonugidakontrollab.gov.tr
E-Posta : gidakontrol@kastamonugidakontrollab.gov.tEl Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü
Telefon : 0366 214 14 40 - 214 24 39 - 214 20 10 - 214 14 44
Faks : 0366 214 14 40 - 214 24 39 - 214 20 10 - 214 14 44
Web : http://www.kastamonuelsanatlari.gov.tr
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü
Telefon : (366) 214 64 75
Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü
Telefon : (366) 214 16 18
Faks : (366) 214 99 80
Web : http://kastamonu.sanayi.gov.tr/
E-Posta : kastamonusgim@sgk.gov.tr
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü
Telefon : (366) 214 47 75
Faks : (366) 214 15 98
Web : http://kastamonu.sanayi.gov.tr/
E-Posta : stmkastamonuil@sanayi.gov.tr
Kaymakamlıklar
Abana Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 564 10 21
Web : http://www.abana.gov.tr
E-Posta : kaymakamlik@abana.gov.tr
Ağlı Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 737 13 82
Faks : 0 366 737 13 84
Web : http://www.agli.gov.tr
E-Posta : aglikaymakamlik@agli.gov.tr
Araç Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 362 10 19
Faks : 0 366 362 13 02
Web : http://www.arac.gov.tr
Azdavay Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 717 1009
Faks : 0 366 717 19 19
Web : http://www.azdavay.gov.tr
Bozkurt Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 575 10 01
Web : http://www.bozkurt.gov.tr
E-Posta : bozkurt@icisleri.gov.tr
Cide Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 866 11 99
Faks : 0 366 866 11 99
Web : http://www.cide.gov.tr
Çatalzeytin Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 516 11 46
Daday Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 616 10 01
Faks : 0 366 616 10 31
Web : http://www.daday.gov.tr
Devrekani Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 638 10 59
Web : http://www.devrekani.gov.tr
Doğanyurt Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 843 11 32
Web : http://www.doganyurt.gov.tr
Hanönü Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 497 52 53
Faks : 0 366 497 51 80
Web : http://www.hanonu.gov.tr
İhsangazi Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 392 12 22
Faks : 0 366 392 12 33
Web : http://www.ihsangazi.gov.tr
E-Posta : ali.dogan@icisleri.gov.tr
İnebolu Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 811 40 38
Web : http://www.inebolu.gov.tr
Küre Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 751 20 01
Faks : 0 366 751 22 28
Web : http://www.kure.gov.tr
Pınarbaşı Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 771 21 41
Web : http://www.pinarbasi.gov.tr
Seydiler Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 668 44 00
Web : http://www.seydiler.gov.tr
Şenpazar Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 788 11 77
Web : http://www.senpazar.gov.tr
Taşköprü Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 417 11 09
Web : http://www.taskopru.gov.tr
Tosya Kaymakamlığı
Telefon : 0 366 313 10 73
Faks : 0 366 313 10 75
Web : http://www.tosya.gov.tr
E-Posta : kaymakamlik@tosya.gov.tr
Belediyeler
Kastamonu Belediyesi
Telefon : 0366 214 10 48
Faks : 0366 214 99 83
Web : http://www.kastamonu.bel.tr/
E-Posta : admin @ kastamonu.bel.tr
Abana Belediyesi
Telefon : 0366 564 33 64
Web : http://www.abana-bld.gov.tr
E-Posta : abanabelediyesi@abana-bel.gov.tr
Ağlı Belediyesi
Telefon : 0366 737 10 01 - 02 - 26
Faks : 0366 737 10 12
Web : http://www.agli.bel.tr/
E-Posta : agli@agli.bel.tr
Araç Belediyesi
Telefon : 0-366-362 10 12 --- 362 21 41 --- 362 12 19
Web : www.aracbelediyesi.com
E-Posta : aracbelediyesi.1866@hotmail.com
Azdavay Belediyesi
Telefon : 0 366 717 12 35
Web : http://www.azdavay.bel.tr
Bozkurt Belediyesi
Telefon : 0 366 575 11 25
Faks : 0 366 575 12 38
Web : http://www.bozkurtbelediyesi.com
E-Posta : webmaster@bozkurtbelediyesi.com
Cide Belediyesi
Telefon : 0 366 866 10 04
Faks : 0 366 866 11 69
Web : http://www.cidebelediyesi.com
E-Posta : admin@kastamonu.bel.tr
Çatalzeytin Belediyesi
Telefon : 0 366 516 10 22
Web : http://www.catalzeytinbelediyesi.net
Daday Belediyesi
Telefon : 0 366 616 10 05
Faks : 0 366 616 10 06
Web : http://www.dadaybelediyesi.org.tr.tc
Devrekani Belediyesi
Telefon : 0 366 638 10 13 638 13 13
Faks : 0 366 638 13 14
Web : http://www.devrekani.bel.tr
Doğanyurt Belediyesi
Telefon : 0 366 843 12 60
Web : http://www.doganyurt.bel.tr
Hanönü Belediyesi
Telefon : 0 366 497 51 94
Web : http://www.hanonu.bel.tr
E-Posta : info@hanonu.bel.tr
İhsangazi Belediyesi
Telefon : 0 366 392 10 06
İnebolu Belediyesi
Telefon : 0 366 811 45 00
Web : http://www.inebolu.bel.tr
Küre Belediyesi
Telefon : 0 366 751 20 32
Faks : 0 366 751 30 28
Web : http://www.kure.bel.tr
Pınarbaşı Belediyesi
Telefon : 0 366 771 22 42
Faks : 0 366 771 22 43
Web : http://www.pinarbasi-bld.com
E-Posta : belediye@pinarbasi-bel.com
Seydiler Selediyesi
Telefon : 0 366 668 40 13
Web : http://www.seydiler.bel.tr
Şenpazar Belediyesi
Telefon : 0 366 788 10 01
Web : http://www.senpazar.bel.tr
Taşköprü Belediyesi
Telefon : 0 366 417 10 58
Faks : 0 366 417 26 21
Web : http://www.taskopru.bel.tr
Tosya Belediyesi
Telefon : 0 366 313 10 09
Faks : 0 366 313 21 93
Web : http://www.tosya.bel.tr
E-Posta : tosyabld@gmail.com
Kaynak; Kastamonu valiliği resmi internet sitesi
|
|
|
Bu Üyenin Diğer Yazıları |
|
|
|
Reklam |
“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."
M.Kemal Atatürk
Adrese Git |
|