BEN, ÜLKÜCÜYÜM / ÜLKÜCÜ KİMDİR?
Evet ben ülkücüyüm dediğim zaman ilk akla gelen ise ülkücü kimdir sorusu oluyor. Ülkücüyüm demek çok kolayken ülkücü olmak ve hele, hele ülkücü kalmak zordur. Çün ki ülkücülük ülkücüye büyük bir görev ve sorumluluk yükler. Bunlar üzerine biraz duracagız, ama önce ülkücülüğün kelime manası üzerinde duralım, anlamaya çalışalım ve sonra ülkücüyüm dedim ya ben kimim üzerin de sohbetimize devam edelim.
Evet, ülkücü ülküsü olandır, ülküsü olan demek, bir hedefi olan demektir, hedef ne demektir mevcut durumdan daha iyiye, daha güzele, daha adalete, daha ahlaka ulaşmak için amacı olan ve bu amaç için çalışan, ülküsü olan demektir. Evet ülküsü olan adam idealleri olan adamdır, serseri mayın gibi degildir. Çalışmaları, Kavgaları, mücadeleleri hedefleri, idealleri, amaçları ülküsü içindir, Bu amaç ve ülkü, milleti, toplumu içindir, gerekirse bu yolda can vermeye bile hazırdır. Bu nedenle çevresin de o erdem sahibi olarak bilinir, o adap, edep yol yordam sahibidir, herkes ona bu nedenle saygı duyar. Neden, onun amaçların da, hedefin de en küçük, kişisel hesaplar olmadığı için çevresiyle sorunu yoktur…
Onun sorunu içine doğduğu, ekmegini yediği, suyunu içtiği, kültürünü yaşadığı toplumu nasıl daha iyiye güzele ulaştırabiliriz diye kendine dert etmiştir. Onun kızgınlığı kişisel degildir, küçük aksilikler onu üzemez, onu toplum olarak neden diger toplumlardan geri kaldığımız ilgilendirir. İşte bunun için kendine büyük hedefler idealler koymuştur. Bunu gercekleştirmek için yola koyulmuştur ve çalışır, çalışır…
Kendine, örnekler seçmiştir, kendine seçtiği örnege bir bakarsın Fatih dir, İstanbul'u fetheden, bir bakarsın, M.Kemal dir, TC Devletini kuran, bir bakarız M.Akif Ersoy dur, hem düşünce adamı, hem de aksiyon adamı, bir bakarsın Ziya Gökalp dir, Nihal Atsız dır, Galip Erdem dir, Seyit Ahmet Avrasi dir, ülkücülüğün fikri alt yapılarını atan… Evet ülkücülük zor demiştik ya, ülkücü olduğunu söyleseler de bazı zayıf karakterlilerin bu dilin de kalır genellikle… Ülkücülük güçlü karakter gerektirir.
Bunun içindir ki yukarıda örnek aldığımız şahsiyetlerin nasıl büyük bir ruhla, ülkülerinin peşinde koştuklarını düşünürsek neden güçlü bir karekter gerektiğini anlarız. İşte bu nedenle onların ruhlarıyla ruhlarımızı zenginleştirerek Ülkü ve Ülkücü olma yoluna çıkabiliriz. Bu yolda kendimize koyduğumuz ülküye doğru ilerleme vardır, bu ilerleyiş aşamasın da sıkıntılar vardır. Bu sıkıntıların nedeni daha iyiyi isterken şuanda ki adaletsiz ve ahlaksız düzenden beslenenlerle de mücadele etme gereği vardır. Bunun için bir Ülkücü herşeyden önce adaletcidir, sosyal adaletcidir, Milliyetcidir. Vatanımız da, zenginlik kaynaklarımız da gözü olan emperyalistlerle de mücadele ettiği için antiemperyalisttir. Bazı fitne ve fesat tuzagına düşen vatandaşımız olan ama vatan bilinci gelimemiş olanlarla da mücadele eder. Bütün bunların yanı sıra bir ülkücü siyasetin de içindedir ve siyasi mücadelesine de devam eder. Bunun için Ülkücü bir mücadele insanıdır…
Yani ülkücü olmak demek sokak kavgalarından uzak durmak, ama milletini, devletini, toplumunsal düzenini korumak için gözünü budakdan sakınmamak demektir. Bunun için her ülkücüyüm diyene inanmak yerine onun nasıl yaşadığına bakmak lazımdır. Bu İnsan ülkücü mü sorunun cevabı bu insan milletine devletine, toplumuna karşı sorumluluklarını yerine getiriyor mu sorusunun cevabı evetse bu kişi ülkücü, hayırsa bu kişi sadece Cü, dür… Çün ki ülkücü nün ülküsünü alırsan ne olur, Cü olur ki kendine ülkücüyüm diyen bizler Cü, olmamak için çok çalışmalıyız diyerek Ülkücü olma ve kalma yolun da hepimize başarılar dilerim… Şunu neredeyse unutuyorduk, ülkücü olmak demek biraz da çevreci olamak demektir Çün ki milletin çevresi vatandandır, ülkücülük hem vatan severliliktir, hem de millet sever olmak demektir. Milletimize vatanımıza karşı sevgimizi gösterelim, çevreyi korumak için de mücadele edelim üdüşünceleriyle yazımıza son verelim...
Allah iyi ve güzel işlerimiz de bizden yardımını esirgemesin dilek ve temennilerimle, selam ve sevgilerimle…
M.Akif Gökalp – Kasım 14 – Ankara - Pursaklar
|