İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
SAFAHAT'DAN ANLADIKLARIM - 1

SAFAAT'DAN ANLADIKLARIM - 1

Safaat dan anladıklarımı yazmaya başlıyorum onun için önce M. Akif Ersoy tanıyalım diye öneriyor, hayatından bazı bilğileri paylaşıyorum.

M. Akif hicri takvime göre 1290, miladi takvime göre 1873 yılında İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı, Sarıgüzel semtinde doğmuştur. Babası: Mehmet Tahir Efendi, Fatih medresesi müderrissi. Mehmet Tahir Efendi Arnavutluktan göç etmiştir. Anası: Emine şerife Hanım Buhara’dan Tokat’a göç etmiştir.

Babası ona Ragif adını verdi ve ölene kadar ona bu adla hitap etti, ancak Türkçe ünlü uyumuna uymadığı için, ayrıca Ragif yufka, pide bir tür ekmek anlamına geldiği için akrabaları ona hep Akif demişlerdir.

Akif 1878 yılında mahalle mektebiyle eğitim hayatına başladı, iki yıl sonra 1880 yılında ibdidai(İlkokul) ye başlayan Akif, 1882 yılında rüştiye ye(ortaokul) örgencisi olarak kaydını yaptırdı. Burada okumaya ve öğrenmeye çok düşkün bir öğrenci olarak göze çarptı ve (muallimlerin)öğretmenlerin ilgilisini çekti ve özel olarak ilgilenildi. Arabca, Farsca, Fransızca dersleri aldı. Rüştiye yıllarında şiir’e meraklanarak şiir üzerine edebi hayatına yön vermeye başlamıştır. Bu okulu bitirdikten sonra üç yıllık mülkiye idadisinden mezun oldu, yüksek kısımda okumaya hak kazandı.

1888 yılında babasını kaybeden Akif, aradan daha bir yıl geçmeden çıkan büyük Fatih yangınında evleri yandı. Akif ve ailesi yoksulluk içinde kaldı, Akif idadiden ayrılarak,  Mülkiye baytar mektebine(veterinerlik okulu) yazıldı. Burada eğitim hem bedava idi, hemde mezunlarına hemen iş veriliyordu, bu nedenle Akif tercih etmiştir.

Şiirle ilk olarak okulda ilgilenmeye başlayan Akif, Arapça, Farsça, Fransızca dersleriyle birlikte din dersleri de alarak babasının istediği inançlı ve kültürlü bir genç olarak yetişti. İranlı yazarlardan Şirazlı Sadi’yle daha çok ilgilendi.

1898 yılına geldiğinde Akif’i evlendiğini görüyoruz, Akif’in bu evlilikten 5 çocuğu oldu ve birini küçük yaşta kaybetti.

1911 yılı ilk kitabı Safahat yayınlandı, bir yazar için en mutlu an kitabının yayınlandığı andır, Akif bunu 38 yaşında yaşamıştır. Yine aynı yıl içinde müdür yardımcılığı yaptığı kurumda, bir gence haksızlık yapılması üzerine istifa etmiş, ısrarlar üzerine istifasını geri almıştır. 1913 yılına gelindiğinde çalıştığı kurumun müdürü haksız yere görevden alınmış buna tepki olarak Akif yine istifa etmiş bu sefer geride dönmemiştir.

Aynı yıl kurulan Müdafaa-ı Milliye cemiyetine(ulusal savuma derneğine) üye olmuş, bu derneğin heyet –i Tenviriyye de( halkı aydınlatma, bilgilendirme kurulunda görev almış halkımızın bilgilendirilmesi için çalışmıştır. Akif, bu dönemde Beyazıt, Fatih ve Süleymaniye Camilerinde vaazlar vermeye ve düşüncelerini halka yaymaya başlamıştır. Süleymaniye kürsünde adlı uzun bir manzumeden oluşan kitabı bu dönemde yayınlanmıştır, 1912.

Balkan savaşının da etkisiyle, ilk kez günümüzdeki anlamıyla, o zamanın Türkçü akımın yazarlarından, Namık Kemal, Ziya Gökalp’tan oluşan akımla birlikte hareket edecektir. Akif’ e göre vatan tehlikededir, bunun içindir ki, vatanseverler, milletseverler, dindarlar birleşmelidir. Akif’in âmâcıda birliğe hizmet etmektir düşünceleriyle. Bunun için vaaz vermiş, bunun için makaleler ve şiir yazmıştır.

1913 yılının Ekiminden 1914 yılının şubatına kadar Mısır gezisine çıktı, bu gezinin masraflarını Halim paşa karşıladı, bu gezi esnasında İslam milletinin geri kalmışlığı karşında neredeyse karamsarlığa düşecek noktaya gelmiş, sonra yine kendisi çıkış yolu bularak mücadele azmini kaybetmemiştir. Kulak verelim bu sese, “Ye's(Umutsuzluk) öyle bir bataktır ki, düşersen boğulursun, Azmine sarıl sımsıkı, bak ne olursun” diyor. Bu sözü hem kendine hem de tarihe, neredeyse yüz yıl geçmesine rağmen, hala kendi düzenini kuramayan İslam milletlerine. Buna rağmen inanmışsanız umutsuzluğa düşmezsiniz, düşmememiz gereğini anlatmıştır, nasıl mı? İşte cevabı……

"Ey oğullarım! Gidin, artık Yusuf’u ve kardeşini bulmak için dikkat kesilin. Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin; çünkü Allah'ın rahmetinden de, küfre sapanlar topluluğundan başkası ümit kesmez." Yusuf-87 Akif umut kesmez ve emperyalist güçlerle mücadeleye devam eder.

1914 de Harbiye Nezaretine (savunma bakanlığı) bağlı Teşkilatı Mahsusa sı (İstihbarat teşkilatı) görevlisi olarak Berlin de bulunuyor. 1916 yılında Akif’e yine yol görünüyor bu defada, İngilizlerle anlaşarak ayaklanma olasılığını ortadan kaldırmak için, teşkilat-ı mahsusa nın kurduğu bir ekiple Arabistan’a gidiyor.

1918 yılında mütakerenin imzalanması üzerine, İslam’ın son kalesinin düştüğü düşüncesiyle bir umutsuzluk daha yaşamak üzereyken,  aynı yıl bir davet üzerine Lübnan’a gidiyor, burada iki ay kaldıktan sonra, İstanbul’a dönüyor ve darü’i Hikme’de görev alıyor.

1920 yılına gelince yeniden bir umut doğuyor, Anadolu’daki milli mücadele güçlerinin kurtuluş mücadelesi, oğlu Emin’i de yanına alarak bu mücadele içine her vatanseverin yaptığı gibi hiç düşünmeden giriyor. Aynı yıl Burdur milletvekili olarak, meclis de görev yapıyor. Eskişehir, Burdur, Sadıklı, Dinar, Antalya, Afyon, Konya ve Kastamonu gibi yerlerde verdiği vaazlarla ulusal direnişe destek verilmesi gerektiğini anlatıyor, karşı çıkanları ikna etmeye çalışıyor.

1921 yılına geldiğinde ise istiklal marşı yarışmasına ödül almamak şartıyla katılıyor, Kahraman Ordumuza armağan ettiği istiklal marşı birinci oluyor. İstiklal Marşı metni mecliste okunarak kabul edilmiş ve ödül bir hayır kurumuna bağışlanmıştır.

1922 yılı Ağustos ayında ise, bir milletvekili heyetiyle cepheleri dolaşarak, askerleri cesaretlendiren konuşmalar yaparak askerlerin morallerinin yükselmesini sağlaya çalıştığını görüyoruz.

Akif inançlı bir vatansever ne yapması gerekiyorsa onu yapmıştır, mücadele ve savaş bittiğinde yönetimle siyasi meselelerde anlaşamamış, ayrı düşünmüştür. Olağanüstü durumların daha henüz bittiği dönemlerde ayrı düşünmek Akif’e sıkıntılara neden olmuştur. O da 1925 yılında Mısır’a gitmiş 1936 yılına kadar orada yaşamıştır. Mısır’a gitmeden önce, diyanet işleri kurumunun girişimi olan, Kuran çevirisi işini pek istemediği halde ısrarlar üzerine kabul etmiştir, kendisine bin lira ön ödeme yapılmıştır. Mısırda başladığı çeviriyi 1929 yılında bitirmiş, Eşref Edip diye bir arkadaşından Kuran çevirisini İstanbul’a göndermiştir. Ortaya çıkan metinden pek memnun olmamış, tekrar düzeltmek için geri almıştır, aldığı bin lira avansı da geri iade etmiştir. Kimileri o sıralarda ortaya atılan Türkçeye çevrilmiş kuranla Türkçe ibadet yapılıp yapılmayacağı tartışmalarından da rahatız olduğu sanılmaktadır.   

Akif dini meselelere önem verilmeyişine, fes, sarık şapka kanunuyla yasaklanmasına, peşine polis takılması gibi nedenlere tepki olarak gittiği düşünülmektedir. Kendisinin şu ana kadar net bir ifadesi ortaya çıkmamıştır. Kendi milletinin dinini önemsemeyen bir devletin milletiyle barışık yaşamasının zor olduğu yaşanılan acı tecrübelerden anlaşılmıştır. Akif, ta o zamandan dinlenmiş olsaydı devletimizle milletimiz bu kültür çelişkisini yaşamayacaktı diye düşünüyorum.

M. Akif’in hayatına dönelim;  1936 yılında hastalandı ve çevirisini Mısır da bırakarak, Mısır’a dönmemesi veya ölmesi durumunda çevirinin yakılmasını söyleyerek İstanbul’a gitmiştir. İstanbul da hastalığına siroz teşhisi konulur ve 27 Aralık 1936 da ölür, cenazesi Edirne kapı şehitliğine defnedilir, Allah rahmet eylesin, Onun gibi dos doğru yaşamayı bizede nasip etsin, Bir Müslüman nasıl yaşarsa öyle yaşamış, bir vatansever nasıl vatanı için mücadele etmesi gerekirse oda öyle mücadele etmiştir. Seni saygıyla anıyoruz, seni kendimize örnek alıyoruz, bizde senin gibi yaşamaya çalışıyoruz, İnşallah başarırız.

Eserleri:

Şiirleri

Safahat-1911

Süleymaniye küsünde-1912

Hakkın sesleri-1913

Fatih küsünde-1914

Hatıralar-1917

Asım-1924

Gölgeler-1933

 

Düz yazıları

 

İslamlaşmak- 1919

İslam da teşkilatı siyasiye- 1922 çeviri olan eserleri

Kastamonu Nasrullah camisindeki vaazlarının metni-1921

Kuradan ayet ve nesirler- 1944

 

Bu Üyenin Diğer Yazıları
TARIM ve HAYVANCILIKTA ÜRETİCİ SORUNLARI
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
MUHALEFETİMİZİN HALİ ve DESTEGİMİZ
Kriz ve Buğran Uyarısı!!
DIŞ GÜÇLER, KİM SEÇİLSİN İSTİYOR!'?
DEPREM BÖLGESİNİN YARALARI SARILIYOR!!
İKİ İNSAN TİPİ, İKİ DAVRANIŞ!!
FİAYTLARI ÜÇ HARFLİLER Mİ ARTIRIYOR?
DİYANETİN MİLLİ BAYRAMLARA DUYARSIZLIĞI!!
KAMUCU EKONOMİ
MUHALEFET/HÜKÜMET NE İŞ YAPAR ??!!
BASİT HESAP, HÜKÜMET, PATRON BUNU YAP!!
YEM ve HAYVANCININ EKONOMİSİ
BAŞKETTE, KASTAMONU GÜNLERİ 16
SİYASAL MÜLAHAZALAR
TOSYA
KİM SAÇMALIYOR?
BAŞARI, BAŞARISIZLIK !!
ANAYASAYI, DENETİMİ, DEVLETİ PRANGA GÖRMEK!
ASGARİ ÜCRET
EKONOMİK VATANIN KORUNMASI
İÇKİDEN ÖLENLER!!
Kim İç Kim Dış Güç Biraz Karışık Gibi!!
YANLIŞ ANLAŞILAN TEVEKKÜL
ÇİFT DİKİŞ (Vergide)
OSMANLICI MI, CUMHURİYETCİ MİYİZ?
KASTAMONU, TEŞVİK ZENGİNİ Mİ, FAKİRİ Mİ?
PURSAKLARIMIZIN SORUNLARI
VİRÜSLE KİŞİSEL MÜCADELE
Kamu araçlarının Amaçları Dışında Kullanımı
8 MART KADINLAR GÜNÜ
ŞEHİTLİK
OZAN AHMET TAŞKIN (AHMEDİ)
ÜRETENE/ÜRETİME NEFES
Muhafazakâr Lüks
KAZAKİSTAN
İLK KADIN MİTİNGİ
SU İÇTİĞİM DEREDE, ARTIK YÜZEMİYORUM!!!
İHLALLİ GEÇİŞE ORANTISIZ CEZA!!
ATATÜRK ANLAYIŞLARI, TARTIŞMALARI
ATATÜRK KASTAMONU DA (1925)
RUHUNU ARAYAN ADAM
SURİYE DE KİMLE ÇATIŞIYORUZ?
MÜNAZARA/MÜNAKAŞA FARKI
HAYVANCILIĞIMIZIN YEM SORUNU
30 AĞUSTOS ZAFER GÜNÜNÜ KUTLARKEN
MARKA KONSENSÜSÜ(Uzlaşma) KADAR!!
KİTAPLI YAŞAM
TARIM ve MERA ALANLARININ KORUNMASI
MİLLET OLARAK KADERİMİZİN YAZILDIĞI YILLAR
TÜRK GÜNÜ (3 Mayıs Türkçüler Günü)
YÖNETİCİYE ÖĞÜTLER
KURULTAY
KİM KAZANDI?
BELEDİYE BAŞKANI SEÇMEK!
SEÇİM TARTIŞMALARI
ÇEVRE BİLİNCİ!
ÜLKÜCÜ, Partici TAVRI…
İLKESİZLİK!!
HDP İLE KİM İTTİFAK YAPIYOR?
EKONOMİDEN NE ANLIYORUZ? (Ekonomik Amaçlarımız?)
AMAÇ/İDEAL NASILSA NETİCE ÖYLE ÇIKAR!!
ASENA
YEMEN CAN YEMEDE!!
KARS'LILAR adayları ÇETİN NAZİK’İ Karşıladı
METNİN BAĞLAMINDAN KOPARILMASI
İKİ PATRON |İKİ ÜLKE
BEKA SORUNU VAR MI?
KİMLİK BUNALIMI YAŞAYANLAR!!
KARS DA YEREL SEÇİMLER
KİRA, MALİYETİ BASKISI
ASGARİ ÜCRET
DÖNEM ve KİŞİ KUTSAMALARI
EMEKLİLİK SORUNLARI -1
EMEKLİLİK SORUNLARI
PARKLARIN TİCARETE ACILMASI
NEDEN SÜREKLİ OYUNA GELİYORUZ?
BEN YAPMADIM O YAPTI…
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ (STÖ) KAMU KURUMU AYRIMI
Krizden Çıkış Yolları
ÖNEMLİ SORUN!!!
SORUNLU DEVLETLER, İSRAİL
Bakandan Talihsiz Açıklama!!
YOKSUNLUKLARIMIZIN KULLANILMASI!!
TOSYALI SİYASETEN TEMSİL HAKKI İSTİYOR
Tosya Temsil Hakkı İstiyor
HERKESİ SUÇLAYARAK AKLANMAK…
KAÇAK GÜREŞEN SİYASİLER
MEDYA AMBARGOSU! Medya Tek Ses mi Oldu?
KİM DÜŞMAN?
ŞEHİR KÜLÜPLERİ (Tosya Şehir Kulübü)
ÜLKÜ, ÜLKÜCÜ, ÜLKÜ OCAĞI
ANKARA GEZİM
(Milli Törenlerin Milli Kalması)
CANAKKALE VE VATAN SEVGİSİ
TOPLU TAŞIMA
MİLLİ – GAYRİMİLLİ
BİZ SİZİ İYİ TANIRIZ (PKK/PYD)
NE ÖNEMLİ? (Kastamonu’nun Kayıpları, Kazançları)
Alkışlamanın Maliyeti Nedir?
SURİYE VE BARIŞ!!
SİYASİLERİN KARARINDAN VATANDAŞ NASIL ETKİLENİYOR?
BİZE TÜRK DERLER!!
SİYASİ TATMİN
ASGARİ ÜCRET LÜKSE KUBAN EDİLDİ
SIGINMACI SORUNU
İŞÇİ ÖRGÜTLENMESİ VE HAK ARAYIŞI
İğrenç İki Olay
TOSYA DA KAMU GÜCÜ ÇEVREYİ KORUMAK İÇİN KULLANILDI
BİR HAK ARAMA HİKAYESİ
ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI?
BUGÜN NEYDİ?
MİLLİ EKONOMİ
BAYRAMLAR KİMİN BAYRAMI?
TÜRKİYE İYİ OLACAK…
DEVLETLERİMİZ
VURUN ABALIYA (Vergi Yükü)
HÜKÜMETİMİZİ ALDATAN, ALDATANA !!!
AŞIRI ANTİBİYOTİK KULLANIMI
LÜZUMSUZ KAVGALAR
YÖRESEL ÜRÜN
GERÇEK VERGİ ŞAMPİYONU
SOSYAL MEDYA SOYTARILIKLARI
YENİ PARTİNİN AYAK SESLERİ
SİYASAL BARIŞ
İKTİDAR MUHALEFET İLİŞKİLERİ
KAMU MALLARI KAMUNUN MU, YÖNETİÇİLERİN Mİ?
TARIMA, ÇİFTÇİYE SON DARBE
SAHİPSİZ TOSYAM!!
TOSYA BAGEVİ GÜMÜLCİNE’ DE
SORUNLARIMIZIN KAYNAGI
DEMOKRASİ REFERANDUM
İDEALİST (ÜLKÜCÜ) HAYAT YOLU
DOĞAYLA BARIŞIK YAŞAMAK MÜMKÜN
AŞIK VEYSEL (1894-10-25 --21 Mart 1973)
GALİP ERDEM (ÜLKÜCÜ DÜŞÜNÜR)
DEVLET HÜKÜMET AYRIMI
TERCİHE SAYGI
MUHALEFETE YARDIMCI OLMAK LAZIM
DOĞRU TERCİH İÇİN GERÇEK BİLGİ
TÜRK AYDINLANMASI ATEŞİ
ANAYASA DEGİŞİKLİGİ ve VATANDAŞA RAPOR
ANGARALI KABADAYILAR
TARİHLEŞMİŞ TARİHDE KALMAK
MEÇLİSTE(SİYASETTE) ADAP
YENİ MERKEZ SAĞ MHP'YE Mİ, MHP HAZIR MI?
YAZ SAATİ, KIŞ SAATİ HANİ BUNUN ORTASI?
M. AKİF BİZE SESLENİYOR!!
TERÖR TUZAGI
EKONOMİMİZ EKONOMİK Mİ?
ATATÜRK KASTAMONU DA
LOZAN
GÜVENLİK AÇIĞI
BİRLİK RUHU
TOPLUMLARIN VURUCU GÜCÜ
DARBEYE DARP……
SILAHİ RAHİM
MHP’DE DEMOKRASİ RÜZGARI
KAYYUM ZARARLARI
MHP
BAYRAK
BAYRAK – KİTAP – SİLAH
!!DEMOKRASİ ENGELLERİ!!
BALKAN TÜRKLERİ
BAYRAMLAR, BAYRAMOLA
DİL VE KÜLTÜR BİRLİGİ
TERÖRİSTE TESLİM OLMAK
MİLLİ REFLEKS
SURİYE SORUNU VE TERÖR BELASI
YENİ ZAMLARDAN SONRA ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA OLDU?
KAZDIĞIN HENDEĞE DÜŞMEK
HÜKÜMET KARŞITLIĞI FANATİZMİ
MHP = DAVA
MHP ÜZERİNDEN PARTİ İÇİ DEMOKRASİ
Ücret Asgari, ÖLÜMLER AZAMİ!!
NERE DE ESKİ BAYRAMLAR?
30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMI
KUT’UMUZU/KÜLTÜRÜMÜZÜ KAYBETMEK!!!
HÜKÜMET KURULAMADI. Neden?
ASKERLİK
HERKES GÖREVİNİ YAPACAK!!
MİLLET OLMA GEREGİ
SOMA SORULMADAN, KAZALAR ÖNLENEMEZ
TÜRK/TURAN KÜLTÜRÜ
İŞGAL (Ekonomik, Kültürel)
TÜRKLER DE BİRLİK
UNUTMA!!!
ALTINDAN TASMA
SEVGİYLE KOŞANLAR
SIĞINMACI SORUNU!!
M.KEMAL ANKARA'YA NEDEN GELDİ?
BEN, ÜLKÜCÜYÜM/ ÜLKÜCÜ KİMDİR?
ÖĞRETMEN/ÖĞRETEN
BARIŞ MI, SAVAŞ MI?
ÇOCUKLAR/GENÇLER/MİLLET
TERÖRLE TOPYEKÜN MÜCADELE
TERÖRİZMLE TOPYEKÜN MÜCADELE
ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ
BAYRAMLAR
SOMA MADEN KAZASI ÜZERİNE
SEÇİMİN KAZANANI MHP
O ARTIK GÖNÜLLERİN REİSİ
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI- 7
MİLİYETCİ YAŞAM TARZI -6
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 5
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI -4
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 3
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI -2
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 1
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
BİZ, ANGARALI BOZGIRIN GENÇLERİYİZ
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER(MEHMET YILDIRIM)
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER (TAHSİN BABAŞ)
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER(HAYATİ HAMZAOĞLU)
GÜNAHSIZ KİMSE, TAŞI O ATSIN!!
M.AKİF ERSOY
TANRI, TÜRK'Ü KORUSUN!
BOZKURTLARLAR - MANKURTLAR
ORHUN YAZITLARI
ŞEHİTLİK, GAZİLİK
MARŞLARIMIZ TÜRKÜLERİMİZ
İTAAT - İSYAN
BİZ KİMİZ, BİZ MİYİZ?
İSLAM'IN MİLLİYETCİLİGE BAKIŞ AÇISI
SİYASET'TE ÜSLUP SORUNU
Millet/Türk Milleti
YARATILIŞ DESTANI
İNSANLIĞIN YETİMLİĞİ
MUHSİN YAZICIOĞLU
GÖK RENGİ, GÖK BAYRAK
SİVİL SAVUNMA
MİLLİYETÇİLİK AYAKLAR ALTINA
İZMİR İKTİSAT KONGRESİNDEN GÜNÜMÜZE
OSMANLI 1299-1923
BAĞLAR
İŞSİZLİK VE ÇÖZÜM YOLLARI
TARİH BİLGİSİ
CUMHURİYET NEDİR?
VATANDAŞIN BİR GÜNÜ
9 IŞIK
KÜRT SORUNUMUZ
İSTİKLAL YOLU
ŞEHİD
MÜSLÜMANLAR VE SURİYE
MİLLET SORUMLULUĞU
CAMİ-CEMAAT İLİŞKİSİ
FANATİK ALĞILAMA
SURİYE MESELESİ
ÇEVRECİ
5 HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜ
siyaset içi dışı
Milliyetçiliğin faşizmle imtahanı
TOPLUMU SEVİMSİZ HALE GETİRENLER
H.Z. MUHAMMED
SAFAHAT'DAN ANLADIKLARIM - 1
KUTLU DOĞUM HAFTASI H.Z. MUHAMMED (s.a.v)
ÇANAKKALE SAVAŞI 1915-1918
İstiklal Marşı, M. Akif Ersoy
ŞEHİRLER
MHP ve MİLLİYETÇİLİK 2
MHP ve MİLLİYETÇİLİK
KÜLTÜRLÜ OLMAK KOLAYDIR, KÜLTÜRSÜZLÜK ZOR
PKK NIN TERÖR ARACILIĞIYLA, VATANDAŞLARI SÖMÜRMESİ
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI
YSK KARARI KAOS OLURMUŞ
KASETLİ SİYASET ÜZERİNE SANARYOLAR
DEVLET BEYE ŞANTAJA İZİN VERECEKMİYİZ?
MİLLİYETÇİLİK NEDİR?
KÜTAHYA DPÜ’SİNDEKİ OLAYLAR VE ÜLKÜCÜLER
KAHRAMANLARINI KAYBEDEN MİLLET
SİYASET  
VATANDAŞ, CHP ve CHP’Lİ
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
KRİZLERİN TEMELLERİ
FİKRİ ADİL

ÖNERİLER  
UYUŞTURUCUNUN KİŞİLERE VE TOPLUMA ETKİLERİ
DERMAN ABİ

TOPLUMSAL  
DİNDAR, DİNSİZLER!!! DİNSİZ DİNDARLAR!!
SITDIK FANİ

TOPLUMSAL  
TARIM ve HAYVANCILIKTA ÜRETİCİ SORUNLARI
M.Akif GÖKALP

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft