İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
KÜLTÜRLÜ OLMAK KOLAYDIR, KÜLTÜRSÜZLÜK ZOR

KÜLTÜRLÜ OLMAK KOLAYDIR, KÜLTÜRSÜZLÜK ZORDUR

 

Buna ragmen kültürlü olamayı başaramıyorsak üzerinde ciddi durmamız gerekir. Kültürün bizden istedigi asgari ölçülerde topluma uyum sağlamaktır. Bunun için yapacagımız şeyi anlatmaya çalışacagım, hatdimiz olmadan size bazı önerilerde bulunacagım. Öneriler ister kabul görür ister kabul görmez benden önermesi, ben sizin sağlıklı, mutlu yaşamanızı istiyorum. Başarılı olmak saglıklı ve mutlu şekilde yaşamaktır diyerek söze başlayalım.

 

Kültürlü olabilmek aslında zor değildir, çünkü içine doğduğumuz topluluk biz istesekte istemesek de kendi kültürünü bize aktarır. Daha doğrusu aktarmaya çalışır biz aldığımız oranda da o toplumun değerlerine göre kültürlü oluruz. Toplum yeni üyesine kendi kurallarını, geleneksel olarak değer verdiği özelliklerini verebildiği oranda yeni üyede kültürleşerek toplumsallaşmış olur. Toplumsallaşmanın bize verdiği toplumsal sorumluluk duygusudur aslında kültür dediğimiz şey.

 Bu kural ve kaideler bizi disipline edip üretmeye ve yapmaya yönlendirir. Kültürlü olmak toplumsallaşabilmekle toplumda mevcut olan bilgileri alarak kendimizi yetenekli hale getirmekle ilgilidir. Bu ilgi toplumun kurallarına ve geleneklerine uyma yeteneği kazandırır bize, bizde bu bilgilere kendimizden katkılar sunarak toplumsal kültürün gelişimine katkı sunarız. Biz ve topluma katılan yeni üyeler bu bilgiler ve yetenekler sayesine toplumsal uyum sorunu yaşamayız. Toplumun genel kültürü bize toplumsal yaşantımızda ortak davranışlar geliştirmemize yardım eder. Bu ortak davranışlar toplumun fertlerinin olaylar ve olgular karşısında neyi nasıl yapacağı konusunda bize ön bilgiler verir. Karşımızdakinin nasıl davranacağını bilmemiz bizim toplum içindeki hayatımızı kolaylaştırır, bu kolaylık bizde güvene, güvende huzura, huzurda yaşadığımız topluma yani millete karşı sevgiye ve saygıya neden olur.

Birbirini sevenlerden ve saygılı kişilerden oluşan toplumlar birbirleri için daha çok çalışır ve üretirler. Bütün fertlerin üretimini üst üste koyduğumuzda maddi bir zenginlik ortaya çıkar. Paylaşmakta bir kültür işidir, paylaşma kültürü edinmemişsek bu bir toplumsal sorundur. Bu sorun sosyalist sistemin alternatif olmaktan çıkmasıyla birlikte paylaşım kültürünü daha da olumsuz etkilemiştir. Bu sorunu insanlar kendi toplumsal huzurları için adil bir şekilde çözecek kültür geliştirmeleri gerekmektedir. Peygamberimiz Muhammet Mustafa biz insanları asırlar öncesinden uyarmış ve şu sözüyle bizlerin dikkatini paylaşım sorununa çekmiştir, ‘zekâtınızı verin ki malınızı koruyasınız’ insanlık bu uyarıya kulak tıkamış paylaşım sorununun tetiklediği güvenlik sorunu da ortaya çıkmıştır. Bu sorunları ülkemizde kanaat önderi olmuş ve düşünceleri önemsenen düşünce insanlarının çözüm önerileri dikkate alınarak çözümler üretilmelidir.

Çok önemli kültürel sorunlarımız siyasetçi üslubuyla ulu orta tartışılarak içinden çıkılmaz bir hale sokulmaktadır.

En küçük sevap ve toplumsal faydanın yoldaki küçük bir taşı kaldırmak olduğunu öneren bir dinin ve kültürün insanlarına ne oldu da ters yola girip de normal yoluna devam edenlere saldırmaya başladı? En basit kuralları bile ihlal etmeyi normal gibi algılar hale geldi? Cevap; kültürel kargaşa ve değerlerimizden uzaklaşıp,  yaşadığımız kültürel erozyondur, kendi kültürümüze yabancılaşmadır. Sorunların çözümü değerlerimizi kültürümüze kültürümüzü de yaşam tarzımıza aktarmaktan geçmektedir.

 Sorun çözen bir kültürel yapı ortaya koyarak hayatı daha yaşanılır hale getirmek kültürümüzü erozyondan kurtaracaktır. Ancak böylece toplumsallaşan, hem kişisel hem de toplumsal sorumluluklarının farkında olan kültürlü kişiler yetiştirebiliriz. Bu kültürlü kişiler toplumsal sorumluluk bilincinin yanı sıra mesleki sorumluluk bilinciyle de hareket ederek toplumsal sorunların çözümüne katkı sunarlar.

Kültürün diğer bir amacı ise insanı eğiterek bilgi ve yetenekle donatarak hayata ve yaşadığı topluma hazırlamaktır. Bu eğitim maddi olduğu kadar manevi de olmalı ki insanlarımızı ortak düşüncelerde, kanaatlerde ortak eylemlerde buluşturabilelim. Bunun için bize değerlerimizi verecek bilgi birikimlerini eğitimin bir parçası yapmalıyız.  Dini kuralların, atasözlerinin, deyimlerin, sözlü halk kültürünün, sanatın ve sanatçıların, edebiyatın, yazarların kısacası sanat ve eğitim kurumlarımızın âmâcı da kültürümüzün yeni nesillere aktarılarak yaşanmasına ve devamına katkı sunmalarıdır. Tarihimizin bize sunduğu değerlerimizin ve bu değerler üzerine inşa ettiğimiz kültürümüzün iyi anlaşılabilmesi için de görsel kaynaklarımız olan müzelerin ve toplumsal hafızamız olan kütüphanelerin de kültürel paylaşımı sağlayacak şekilde yapılandırılarak kültür merkezleri haline getirilmelidir. Bu değerler filmlerin ve belgesellerin konusu haline gelmelidir ki toplumun yeni üyeleri toplumun kültürünü özümseyebilsinler.

Bütün bunları toplumlar, ortak dil ve yazı ile yapmaktadır bu nedenle anlaştığımız, anlaşabileceğimiz ortak dil ve yazın hayatımızı oluşturan edebiyatımızı önemseyerek kültürel aktarıma ve yapılanmaya hizmet eder hale getirmeliyiz. Hayatımıza giren yeni teknolojileri de kültürümüzün aktarımına katkı sunacak şekilde kullanmamız gerekmektedir. İletişimin ülke sınırlarını rahat aştığı günümüzde başka kültürlerin bizim toplumsal yaşam alanlarımızı ve kültürümüzü etkilemesi kaçınılamazdır. Kültürel aktarım için kullanacağımız iletişim kanallarının sayısı artmıştır, bu kanallar iyi kullanıldığında ortak kültür çok rahat ortak kanaatlere dönüşebilir.

Ama benim izlenimim bu iletişim kanallarını kültürel aktarımda yeteri kadar kullanamadığımızdır. Bu kanallardan yaşadığımız kültüre ters gelen istenmedik bilgiler bize rahat ulaşmaktadır. Bu istenmedik bilgiler istenen bilgileri bastırırsa kültürel yapımız bozulur.  Bu istenmedik bilgilerde kültürümüzü adeta kirleterek kültürel kargaşaya neden olmaktadır. Bu dönemde kültürel karışıklığı önlemenin yolu dilimizi koruyup edebiyatımızı ve bu iletişim kanallarındaki yayınları kendi kültürel kaynaklarımızla beslemekle mümkündür. Kültürel değerlerimizi oluştururken millete mal olmuş, milletimizin değer olarak kabul ettiği tarihsel kaynaklara gitmek o kaynaklardan yararlanmak kültürel karmaşayı engelleyecektir. Bize ait değerler üzerine bize ati kültürü yaşamalıyız.

Böylece toplumumuzda ortak kanaatler ve milli bir ruh oluşturulabiliriz. Milli ruh oluşturmadaki maksat topluma amaçlar, hedefler vermektir. Amaçsız toplumlar serseri mayınlar gibidir. Amaçları net olan kişiler ve toplumlar kendileri için gerekli yetenekleri edinirler ve amaçlarına ulaşırlar. Amaçlarına ulaşmak için ne gibi yetenekler ve donanımlar gerekir sorularının cevabını bize kültür dediğimiz olgu buldurur. Kendimizi yetenekli ve bilgili hale getirdikçe toplumsal değerleri özümsedikçe kültürlü hale getirmiş oluruz.

Kültür, yaşanılacak ortamı yaşayacaklara göre uygun bir şekilde hazırlarken, bu ortama adım atan yeni üyeleri de ortamın gereklerine hazırlayarak ortamı daha yaşanılır hale getirir. Kültür daha iyi yaşama çabası demektir. Kültür karşılaşılan önemli sorunları çözerek ayakta kalmaya devam eder. Bu manada kültür toplumun sorunlarını çözecek topluma ait bilgi birikimidir. Kültürün özgün kalabilmesi içinde yaşandığı toplumun fertlerini giyim, kuşam ve davranış şekilleriyle etkileyerek özgünlünü korumalı ve devam ettirmelidir. Bunu yaparken kendi yöntemlerini, sembollerini kullanması gerekir, yani başka kültürlerden mümkün olduğunca az etkilenmelidir. Yoksa uzun vade de kendi kültürel değerlerini kaybederek yaşadığı toplumdan silinir. Bizim toplumsal kültürümüz bizlerin duyarsızlığı yüzünden kan kaybetmeye devam etmektedir. Taze kan bizim değerlerimizdedir, değerlerimizi referans alarak ortak iyiyi arama çabası kültürel bizi güçlendirecektir.

Çünkü toplumlarda ortak sevinçleri yaratan da, eğlendiren, güldüren de, ortak üzüntüleri yaratıp ağlatan da kültürel birikim ve birlikteliktir. Bu nedenle tarihin derinliklerinden günümüze kültürel miraslarımıza sahip çıkıp, bu mirası günümüzde yaşanılan kültür haline getirmek, biz bu ülkenin insanlarının görevidir.

Selam ve sevgiler...

 

Bu Üyenin Diğer Yazıları
TARIM ve HAYVANCILIKTA ÜRETİCİ SORUNLARI
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
MUHALEFETİMİZİN HALİ ve DESTEGİMİZ
Kriz ve Buğran Uyarısı!!
DIŞ GÜÇLER, KİM SEÇİLSİN İSTİYOR!'?
DEPREM BÖLGESİNİN YARALARI SARILIYOR!!
İKİ İNSAN TİPİ, İKİ DAVRANIŞ!!
FİAYTLARI ÜÇ HARFLİLER Mİ ARTIRIYOR?
DİYANETİN MİLLİ BAYRAMLARA DUYARSIZLIĞI!!
KAMUCU EKONOMİ
MUHALEFET/HÜKÜMET NE İŞ YAPAR ??!!
BASİT HESAP, HÜKÜMET, PATRON BUNU YAP!!
YEM ve HAYVANCININ EKONOMİSİ
BAŞKETTE, KASTAMONU GÜNLERİ 16
SİYASAL MÜLAHAZALAR
TOSYA
KİM SAÇMALIYOR?
BAŞARI, BAŞARISIZLIK !!
ANAYASAYI, DENETİMİ, DEVLETİ PRANGA GÖRMEK!
ASGARİ ÜCRET
EKONOMİK VATANIN KORUNMASI
İÇKİDEN ÖLENLER!!
Kim İç Kim Dış Güç Biraz Karışık Gibi!!
YANLIŞ ANLAŞILAN TEVEKKÜL
ÇİFT DİKİŞ (Vergide)
OSMANLICI MI, CUMHURİYETCİ MİYİZ?
KASTAMONU, TEŞVİK ZENGİNİ Mİ, FAKİRİ Mİ?
PURSAKLARIMIZIN SORUNLARI
VİRÜSLE KİŞİSEL MÜCADELE
Kamu araçlarının Amaçları Dışında Kullanımı
8 MART KADINLAR GÜNÜ
ŞEHİTLİK
OZAN AHMET TAŞKIN (AHMEDİ)
ÜRETENE/ÜRETİME NEFES
Muhafazakâr Lüks
KAZAKİSTAN
İLK KADIN MİTİNGİ
SU İÇTİĞİM DEREDE, ARTIK YÜZEMİYORUM!!!
İHLALLİ GEÇİŞE ORANTISIZ CEZA!!
ATATÜRK ANLAYIŞLARI, TARTIŞMALARI
ATATÜRK KASTAMONU DA (1925)
RUHUNU ARAYAN ADAM
SURİYE DE KİMLE ÇATIŞIYORUZ?
MÜNAZARA/MÜNAKAŞA FARKI
HAYVANCILIĞIMIZIN YEM SORUNU
30 AĞUSTOS ZAFER GÜNÜNÜ KUTLARKEN
MARKA KONSENSÜSÜ(Uzlaşma) KADAR!!
KİTAPLI YAŞAM
TARIM ve MERA ALANLARININ KORUNMASI
MİLLET OLARAK KADERİMİZİN YAZILDIĞI YILLAR
TÜRK GÜNÜ (3 Mayıs Türkçüler Günü)
YÖNETİCİYE ÖĞÜTLER
KURULTAY
KİM KAZANDI?
BELEDİYE BAŞKANI SEÇMEK!
SEÇİM TARTIŞMALARI
ÇEVRE BİLİNCİ!
ÜLKÜCÜ, Partici TAVRI…
İLKESİZLİK!!
HDP İLE KİM İTTİFAK YAPIYOR?
EKONOMİDEN NE ANLIYORUZ? (Ekonomik Amaçlarımız?)
AMAÇ/İDEAL NASILSA NETİCE ÖYLE ÇIKAR!!
ASENA
YEMEN CAN YEMEDE!!
KARS'LILAR adayları ÇETİN NAZİK’İ Karşıladı
METNİN BAĞLAMINDAN KOPARILMASI
İKİ PATRON |İKİ ÜLKE
BEKA SORUNU VAR MI?
KİMLİK BUNALIMI YAŞAYANLAR!!
KARS DA YEREL SEÇİMLER
KİRA, MALİYETİ BASKISI
ASGARİ ÜCRET
DÖNEM ve KİŞİ KUTSAMALARI
EMEKLİLİK SORUNLARI -1
EMEKLİLİK SORUNLARI
PARKLARIN TİCARETE ACILMASI
NEDEN SÜREKLİ OYUNA GELİYORUZ?
BEN YAPMADIM O YAPTI…
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ (STÖ) KAMU KURUMU AYRIMI
Krizden Çıkış Yolları
ÖNEMLİ SORUN!!!
SORUNLU DEVLETLER, İSRAİL
Bakandan Talihsiz Açıklama!!
YOKSUNLUKLARIMIZIN KULLANILMASI!!
TOSYALI SİYASETEN TEMSİL HAKKI İSTİYOR
Tosya Temsil Hakkı İstiyor
HERKESİ SUÇLAYARAK AKLANMAK…
KAÇAK GÜREŞEN SİYASİLER
MEDYA AMBARGOSU! Medya Tek Ses mi Oldu?
KİM DÜŞMAN?
ŞEHİR KÜLÜPLERİ (Tosya Şehir Kulübü)
ÜLKÜ, ÜLKÜCÜ, ÜLKÜ OCAĞI
ANKARA GEZİM
(Milli Törenlerin Milli Kalması)
CANAKKALE VE VATAN SEVGİSİ
TOPLU TAŞIMA
MİLLİ – GAYRİMİLLİ
BİZ SİZİ İYİ TANIRIZ (PKK/PYD)
NE ÖNEMLİ? (Kastamonu’nun Kayıpları, Kazançları)
Alkışlamanın Maliyeti Nedir?
SURİYE VE BARIŞ!!
SİYASİLERİN KARARINDAN VATANDAŞ NASIL ETKİLENİYOR?
BİZE TÜRK DERLER!!
SİYASİ TATMİN
ASGARİ ÜCRET LÜKSE KUBAN EDİLDİ
SIGINMACI SORUNU
İŞÇİ ÖRGÜTLENMESİ VE HAK ARAYIŞI
İğrenç İki Olay
TOSYA DA KAMU GÜCÜ ÇEVREYİ KORUMAK İÇİN KULLANILDI
BİR HAK ARAMA HİKAYESİ
ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI?
BUGÜN NEYDİ?
MİLLİ EKONOMİ
BAYRAMLAR KİMİN BAYRAMI?
TÜRKİYE İYİ OLACAK…
DEVLETLERİMİZ
VURUN ABALIYA (Vergi Yükü)
HÜKÜMETİMİZİ ALDATAN, ALDATANA !!!
AŞIRI ANTİBİYOTİK KULLANIMI
LÜZUMSUZ KAVGALAR
YÖRESEL ÜRÜN
GERÇEK VERGİ ŞAMPİYONU
SOSYAL MEDYA SOYTARILIKLARI
YENİ PARTİNİN AYAK SESLERİ
SİYASAL BARIŞ
İKTİDAR MUHALEFET İLİŞKİLERİ
KAMU MALLARI KAMUNUN MU, YÖNETİÇİLERİN Mİ?
TARIMA, ÇİFTÇİYE SON DARBE
SAHİPSİZ TOSYAM!!
TOSYA BAGEVİ GÜMÜLCİNE’ DE
SORUNLARIMIZIN KAYNAGI
DEMOKRASİ REFERANDUM
İDEALİST (ÜLKÜCÜ) HAYAT YOLU
DOĞAYLA BARIŞIK YAŞAMAK MÜMKÜN
AŞIK VEYSEL (1894-10-25 --21 Mart 1973)
GALİP ERDEM (ÜLKÜCÜ DÜŞÜNÜR)
DEVLET HÜKÜMET AYRIMI
TERCİHE SAYGI
MUHALEFETE YARDIMCI OLMAK LAZIM
DOĞRU TERCİH İÇİN GERÇEK BİLGİ
TÜRK AYDINLANMASI ATEŞİ
ANAYASA DEGİŞİKLİGİ ve VATANDAŞA RAPOR
ANGARALI KABADAYILAR
TARİHLEŞMİŞ TARİHDE KALMAK
MEÇLİSTE(SİYASETTE) ADAP
YENİ MERKEZ SAĞ MHP'YE Mİ, MHP HAZIR MI?
YAZ SAATİ, KIŞ SAATİ HANİ BUNUN ORTASI?
M. AKİF BİZE SESLENİYOR!!
TERÖR TUZAGI
EKONOMİMİZ EKONOMİK Mİ?
ATATÜRK KASTAMONU DA
LOZAN
GÜVENLİK AÇIĞI
BİRLİK RUHU
TOPLUMLARIN VURUCU GÜCÜ
DARBEYE DARP……
SILAHİ RAHİM
MHP’DE DEMOKRASİ RÜZGARI
KAYYUM ZARARLARI
MHP
BAYRAK
BAYRAK – KİTAP – SİLAH
!!DEMOKRASİ ENGELLERİ!!
BALKAN TÜRKLERİ
BAYRAMLAR, BAYRAMOLA
DİL VE KÜLTÜR BİRLİGİ
TERÖRİSTE TESLİM OLMAK
MİLLİ REFLEKS
SURİYE SORUNU VE TERÖR BELASI
YENİ ZAMLARDAN SONRA ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA OLDU?
KAZDIĞIN HENDEĞE DÜŞMEK
HÜKÜMET KARŞITLIĞI FANATİZMİ
MHP = DAVA
MHP ÜZERİNDEN PARTİ İÇİ DEMOKRASİ
Ücret Asgari, ÖLÜMLER AZAMİ!!
NERE DE ESKİ BAYRAMLAR?
30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMI
KUT’UMUZU/KÜLTÜRÜMÜZÜ KAYBETMEK!!!
HÜKÜMET KURULAMADI. Neden?
ASKERLİK
HERKES GÖREVİNİ YAPACAK!!
MİLLET OLMA GEREGİ
SOMA SORULMADAN, KAZALAR ÖNLENEMEZ
TÜRK/TURAN KÜLTÜRÜ
İŞGAL (Ekonomik, Kültürel)
TÜRKLER DE BİRLİK
UNUTMA!!!
ALTINDAN TASMA
SEVGİYLE KOŞANLAR
SIĞINMACI SORUNU!!
M.KEMAL ANKARA'YA NEDEN GELDİ?
BEN, ÜLKÜCÜYÜM/ ÜLKÜCÜ KİMDİR?
ÖĞRETMEN/ÖĞRETEN
BARIŞ MI, SAVAŞ MI?
ÇOCUKLAR/GENÇLER/MİLLET
TERÖRLE TOPYEKÜN MÜCADELE
TERÖRİZMLE TOPYEKÜN MÜCADELE
ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ
BAYRAMLAR
SOMA MADEN KAZASI ÜZERİNE
SEÇİMİN KAZANANI MHP
O ARTIK GÖNÜLLERİN REİSİ
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI- 7
MİLİYETCİ YAŞAM TARZI -6
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 5
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI -4
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 3
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI -2
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 1
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
BİZ, ANGARALI BOZGIRIN GENÇLERİYİZ
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER(MEHMET YILDIRIM)
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER (TAHSİN BABAŞ)
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER(HAYATİ HAMZAOĞLU)
GÜNAHSIZ KİMSE, TAŞI O ATSIN!!
M.AKİF ERSOY
TANRI, TÜRK'Ü KORUSUN!
BOZKURTLARLAR - MANKURTLAR
ORHUN YAZITLARI
ŞEHİTLİK, GAZİLİK
MARŞLARIMIZ TÜRKÜLERİMİZ
İTAAT - İSYAN
BİZ KİMİZ, BİZ MİYİZ?
İSLAM'IN MİLLİYETCİLİGE BAKIŞ AÇISI
SİYASET'TE ÜSLUP SORUNU
Millet/Türk Milleti
YARATILIŞ DESTANI
İNSANLIĞIN YETİMLİĞİ
MUHSİN YAZICIOĞLU
GÖK RENGİ, GÖK BAYRAK
SİVİL SAVUNMA
MİLLİYETÇİLİK AYAKLAR ALTINA
İZMİR İKTİSAT KONGRESİNDEN GÜNÜMÜZE
OSMANLI 1299-1923
BAĞLAR
İŞSİZLİK VE ÇÖZÜM YOLLARI
TARİH BİLGİSİ
CUMHURİYET NEDİR?
VATANDAŞIN BİR GÜNÜ
9 IŞIK
KÜRT SORUNUMUZ
İSTİKLAL YOLU
ŞEHİD
MÜSLÜMANLAR VE SURİYE
MİLLET SORUMLULUĞU
CAMİ-CEMAAT İLİŞKİSİ
FANATİK ALĞILAMA
SURİYE MESELESİ
ÇEVRECİ
5 HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜ
siyaset içi dışı
Milliyetçiliğin faşizmle imtahanı
TOPLUMU SEVİMSİZ HALE GETİRENLER
H.Z. MUHAMMED
SAFAHAT'DAN ANLADIKLARIM - 1
KUTLU DOĞUM HAFTASI H.Z. MUHAMMED (s.a.v)
ÇANAKKALE SAVAŞI 1915-1918
İstiklal Marşı, M. Akif Ersoy
ŞEHİRLER
MHP ve MİLLİYETÇİLİK 2
MHP ve MİLLİYETÇİLİK
KÜLTÜRLÜ OLMAK KOLAYDIR, KÜLTÜRSÜZLÜK ZOR
PKK NIN TERÖR ARACILIĞIYLA, VATANDAŞLARI SÖMÜRMESİ
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI
YSK KARARI KAOS OLURMUŞ
KASETLİ SİYASET ÜZERİNE SANARYOLAR
DEVLET BEYE ŞANTAJA İZİN VERECEKMİYİZ?
MİLLİYETÇİLİK NEDİR?
KÜTAHYA DPÜ’SİNDEKİ OLAYLAR VE ÜLKÜCÜLER
KAHRAMANLARINI KAYBEDEN MİLLET
SİYASET  
VATANDAŞ, CHP ve CHP’Lİ
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
KRİZLERİN TEMELLERİ
FİKRİ ADİL

ÖNERİLER  
UYUŞTURUCUNUN KİŞİLERE VE TOPLUMA ETKİLERİ
DERMAN ABİ

TOPLUMSAL  
DİNDAR, DİNSİZLER!!! DİNSİZ DİNDARLAR!!
SITDIK FANİ

TOPLUMSAL  
TARIM ve HAYVANCILIKTA ÜRETİCİ SORUNLARI
M.Akif GÖKALP

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft