İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
Ergenekon Davası ve Kaybolan İmtiyazlar

            Ergenekon Davası ve Kaybolan İmtiyazlar

Son beş altı yıldır süregelen Ergenekon davası nihayet sonlandı, sonlanmasına sonlandı ama kavga bitmişe de benzemiyor. Doğal olarak Yargıtay safhası sonlanmadan da davanın tam anlamıyla bitmiş olduğunu söyleyemeyiz.

Bir kesimin iddia ettiği gibi bu mahkemenin kararlarını tanımıyoruz mantığı sakat bir mantıktır. Daha gerekçeli kararlar açıklanmadan, mahkemeyi töhmet altına alacak açıklamaları yapmak son derece yanlıştır.

Özellikle muhalefetimiz ne balyoz davasındaki, ne de Ergenekon davasındaki mahkemeleri ve karalarını tanımadığını dava süresince açıklamış, karar sonrasında da hakarete varacak beyanlarda bulunmuşlar, daha da beteri bu mahkemelerin hükümetin güdümünde karar verdiklerini söylemişlerdir.

Eğer iddia ettikleri doğruysa, bu ülkede tuz kokmuş demektir. Bağımsız yargının olmadığı yerde, ne insan haklarından, ne hukuktan, ne de demokrasiden söz edemeyiz.

Muhalefete tavsiyem o ki, bu durumun demokrasi eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorsanız, acilen ülkenin çağdaş bir Anayasaya kavuşması için iktidarla birlikte hareket etmenizdir. İnanın siz bu Anayasa için kararlı olursanız iktidar kaçamayacak, sizin isteklerinizin hepsini değil ama büyük bir çoğunluğunu kabul etmek zorunda kalacaktır.

Ergenekon davası, davanın seyrini basından izlediğimiz kadarıyla hayalen açılmış bir dava değildir. Danıştay saldırısıyla başlayan olayların akabinde, Ümraniye’de patlayıcıların bulunması ve ardından çorap söküğü gibi gelen birçok gelişmenin sonucunda açılmıştır.

Herkesin bildiği gibi darbe ve darbe teşebbüsü yasalar önünde suçtur. Bizim ceza kanunumuza göre de cezası müebbettir. Ergenekon mahkemesi, mevcut sanıkları Türk Ceza kanunun bu maddesine göre cezalandırmıştır. Sanıklar bu suçu işlemediklerini iddia etmektedirler ama anlaşılan bu suçu işlemişler ki bu cezayı almışlardır. İnşallah bu sanıklar, Yargıtay safhasında suçsuz olduklarını ispat ederler de aldıkları cezalar kaldırılır.

Geriye doğru baktığımızda siyasi yapımızın gelişmesi ve büyümesi, maalesef darbelerle hep engellenmiştir. Ne zaman ülke siyasi ve ekonomik olarak bir yerlere varacak olsa; hop iç ve dış destekli bir darbe ile ülke bir on yıl geri götürülmüş; bu yüzden siyasi yapımız ve siyasi partilerimiz gerçek anlamda kökleşememiştir.

Son elli yıllık siyasi tarihimizin darbelerle kesintiye uğramasından dolayı, ülkemiz gerçek anlamda çağdaş bir demokrasiye de kavuşamamıştır.

Ergenekon sanıklarının aldıkları cezalara bakacak olursak, biz bu işlere karışmadık, karışmadığımıza dair belgeler, ispatlar burada diyemedikleri için ceza aldıkları anlaşılmaktadır.

Kim bu günkü yapıdan şikâyetçi ise, bilin ki mevcut elindeki imkânlar kaybolduğu için şikâyetçidir. Yıllardır 12 Eylül Anayasasının verdiği özerklik sayesinde milletin tepesinde boza pişirenler, bu özerklik ve ayrıcalığı yitirdikçe bağırmaya başlamışlardır.

Bundan sonra herkes bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti babalarının çiftliği değildir. Artık bu ülkede yasalar ve hâkimler vardır. Kimse ben yaptım olduğu mantığıyla hareket edemeyecektir. Bu sözüm sadece bürokratlar için değil, siyasetçiler için de geçerlidir.

İnşallah 12 Eylül Anayasasından ve onun kanun ve kurumlarında en kısa zamanda kurtulacağız. Bu ülkenin bundan başka şansı da yoktur. Belki muhalefet ayak sürüdüğü için bu iş biraz uzamıştır ama toplumdan gelen demokrasi talepleri bu günkü siyasetçiler tarafından gerçekleştirilemese de, yarınki siyasetçiler tarafından mutlaka gerçekleştirilecektir.

 

 Nizamettin Şereflier >> www.vatandasfikri.com <<

 

 

 

Bu Üyenin Diğer Yazıları
İNSANLIĞIN BİTTİĞİ YERDEYİZ
HESAP VEREMEZSİNİZ!
Gazze Ağlıyor
Faiz Lobisi
MADEN ŞEHİTLERİMİZ
Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Olamaz
Kim Kazandı, Kim Kaybetti?
Ergenekon Davası ve Kaybolan İmtiyazlar
TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft