İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
ON SORU, POLEMİGİ

ON SORU, POLEMİGİ

Başkan Erdoğan, On Soru Sordu,CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cevapladı, Oda On Soru Sordu !!!

Liderler grup toplantısına katılanların soru soramadığı ortam da bir birlerine soru soruyor, biri iktidar partisi lideri, digeri muhalefet partisi liderleri…

Sen şu 10 soruya cevap ver hele, yok yok sen bu 10 soruya cevap vermelisin, soruya soruyla cevaplar,her tarafın kendi liderini alkışlaması dışın da soruların çogu ortada kalıyor, ana muhafet partisi lideri cevap vermiş, ayrıca bir on soru da o sormuş… Benim liderlere önerim şudur…

Seçim tarihi ilan edilsin, iki hatta üç defa mecliste grubu bulunan parti liderleri tüm televizyonların canlı yayın yapacağı tartışma programlarına çıksınlar bu soruları yüz yüze sorsunlar, cevaplarını da tüm vatandaşlarımız liderlerin agızlarından duysunlar.. Olur mu böyle şey, uzun zamandır olmuyordu, Binali Yıldırım Beyle, Ekrem İmamoğlu bey İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı döneminde yaptılar, insanlarımız ikisinide daha yakından tanıdılar, kime oy verecegiz sorusunun cevabı böylece buldular, ancak iyi seçim, iyi tanıdığımız iyi yöntecegini bildiğimiz kişilere oy vermektir diyebiliriz… Hiçbir tartışmaya girmeyen, sadece kendi grubuna, kendi taraftarlarına sürekli nutuk atan liderleri nasıl tanıyalım ki? ABD seçimlerini izleriz adaylar en az üç dört defa karşılıklı tartışma programlarına katılırlar, oy verecek vatandaşlarında kimin daha iyi olduğu kanaati böylece oluşur… Bizde bu Kaanatları mitingler, algı yaratmak üzere oluşturulmuş medya organları aracılığıyla yaratılan algı üzerine oluşturulur ki..  Liderler neden tartışmadan kacarlar?

Asıl nedenlerini tartışmaya katılmayan liderler kendileri bilir, taraftarlarının arasında ise şöyle efsaneler dolaşır, o kimki bizim lider onu karşısına alıp da tartışsın, öbürün taraftarlarıda derki bizim liderden korktuğu için karşısına çıkamıyor, yani tartışmaya çıkmamak için bir bahane var  ve her şeyi sorgusuz sualsiz kabul eden de bir taraftar kitlesi var..  Şimdi sorulan on soru ve cevabı buraya alalım mı?

Soru 1- Cevap 1

Başkan Erdogan’ın Birinci soru: PKK’dan YPG’ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarını, DHKP-C’den TİKKO’ya, FETÖ’den DEAŞ’a tüm terör örgütlerini, siyası uzantıları, medya destekçileri, yurt dışında bağlantılarıyla birlikte en şiddetli şekilde lanetliyor mu lanetlemiyor mu?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 1. soruya cevabı: Hepsine lanet olsun. Onlarla gizli ilişkiler kuranlar, selefi örgütlerle petrol kaçakçılığına girişenlere, oy uğruna televizyonda onların mesajlarını okutanlara da lanet olsun.

Soru 2 - Cevap 2

Başkan Erdogan’ın İkinci sorusu: Türkiye’nin PKK ve YPG’ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu desteklemiyor mu?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 2. soruya cevabı: Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınır ötesi operasyon yapar, yapmalıdır. Doğru olanı destekleriz, yanlış olanı ise desteklemeyiz. Siyasi saikler uğruna askerimizi operasyonlara gönderenlere ve operasyon gibi gösterip ülkemize yabancı asker postalları sokanlara olumlu bakmadık, bakmayacağız.

Soru 3 - Cevap 3

 

Başkan Erdogan’ın, Üçüncü sorusu: İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği tartışmalarında bir kez daha ortaya çıkan, Batı’nın terör örgütlerine ve ülkemizin milli çıkarlarına yönelik riyakar tutumuna karşı kendi devletinin izlediği politikaların yanında mı değil mi?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 3. soruya cevabı: NATO Türkiye’ye gereklidir, NATO’dan çıkmayacağız. Finlandiya ve İsveç’ten de talep edilenler doğrudur. Ancak biz biliriz ki diplomasi kapalı kapılar ardından yapılır. Sonuçlar masada alınır. Ciddi devletler böyle yapar. Senin bu yaptığın ise ancak kabile devletinde olur. 3-5 oy almak için ülkenin itibarını yok sayarak, ucuz bir iç reklam malzemesine dış ilişkileri kurban ediyorsun.

Soru 4- Cevap 4

Başkan Erdogan’ın Dördüncü sorusu: Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’de, sınır hattından kalıcı ekonomik bölgeler oluşturma çabalarına kadar verdiği milli mücadelede, ülkesinin safında mı karşımızdakilerin safında mı?

CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu’nun 4. soruya cevabı: Duruşumuz çok nettir. Akdeniz ve Ege’de baskıyı artırmamız şarttır. Gemi çıkarttım, geri çektim, “Biden beni arasa keşke” diyerek olmaz bu işler. Yüreğin varsa, işgal edilen, silahlanan adalar hakkında adım at. Destekleyeceğiz.

Soru 5- Cevap 5

Başkan Erdogan’ın Beşinci sorusu: Dünyanın salgın ve savaş sebebiyle yaşadığı krizin ekonomik boyutunun ülkemize etkilerine karşı sürdürdüğümüz mücadeleye en azından ilkesel düzeyde destek veriyor mu vermiyor mu?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 5. soruya cevabı: Bu uydurmalara kimse inanmıyor. Batı’da enflasyon yüzde 7, savaş halindeki Rusya’da yüzde 17,8; Ukrayna’da yüzde 16,4 iken, bizim ülkemizde bu oran senden dolayı yüzde 157’dir. Yalanların da bir yere kadar, halkımızın zekasına hakaret etmeyi bırak.

Soru 6 - Cevap 6

Başkan Erdogan’ın Altıncı sorusu: Mahkeme kararları ve kurum açıklamalarıyla yalan olduğu tescillenmiş iddiaları bir kenara bırakıp, siyaseti ülkenin ve milletin adil çıkarları üzerinden yürütmeye var mı yok mu?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 6. soruya cevabı: Paravan vakıflar, 5’li çeteler, paramiliter milletimizin çıkarına değildir. Onlar olsa olsa senin ailenin ve kurduğun rejimin çıkarınadır. Aparatlarının hepsinin canına okuyacağız.

Soru 7 - Cevap 7

Başkan Erdogan’ın Yedinci sorusu: Siyasi stratejilerini yabancı ülke temsilcilerine hazırlatmak ve onaylatmak yerine kendi partisinin mensuplarıyla ve ülke kamuoyuyla belirlemeye yönelecek mi yönelmeyecek mi?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 7. soruya cevabı: Doğru söylemiyorsun, özür dile.

Soru 8 - Cevap 8

Başkan Erdogan’ın Sekizinci sorusu: Bin yıldır, kanlarımızla sulayarak, ebedi vatanımız haline getirdiğimiz bu toprakların tüm değerleri, sembolleri, birikimleri ve kazanımlarıyla asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu etmiyor mu?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 8. soruya cevabı: Popülist söylemleri geçelim. Sen paravancısın. “Asil evlat” falan…Sana bu laflar büyük gelir. Büyük lokma ye ama bu büyük lafları bırak Erdoğan. Senin ağzına yakışmıyor.

Soru  9 - Cevap 9

Başkan Erdogan’ın Dokuzuncu sorusu: Partisi içindeki her türden terör örgütü destekçisini, her türden hırsızı, tacizciyi, tecavüzcüyü, istismarcıyı tasfiye etmeyi düşünüyor mu düşünmüyor mu?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 9. soruya cevabı: Her türlü çevrelerle anılan senin için, iddialı bir soru olmuş bu. Bizde suç sümen altı edilmez, suçlu kollanmaz.

Soru 10 - Cevap 10

Başkan Erdogan’ın Onuncu soru: Yüreği yetip 2023’te cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 10. soruya cevabı: Var mısın yarın erken seçimi ilan etmeye, aynı gün içinde adayımızı açıklayacağım. Var mı sende o yürek Erdoğan!

Sorular cevaplar böyle, hiçbir soru veya cevap karşılıklı sorulan ve alınan soru ve cevaplara benzemez, liderler oturacak, önce iktidar partisi lideri ve ana muhalefet partisi lideri, sonra mecliste grubu olan siyasi parti liderleri.. Ya bir birlerine soru soracak yada ülkemizin bagımsız kalabilmiş gazetecileri, vatandaşlar adına sorular sorarak ve cevaplar alacaklar ki… Ayrıca belki medyada iktidar partisi ve liderinin sesi çok cıktığı için muhalefet partisi liderinin sorduğu on soru bize ulaşmamış olabilir, bunları da bilmemiz gerekir ki… Vatandaşlar kimi neden seçsin bunu bilinçli bir şekilde seçecek, yoksa her medya grubu kendi desteklediği siyasal parti ve lideri için algı yaratarak, vatandaşların seçimini oluşturdukları algılara kurban edebilirler…

Daha doğru tercih, daha iyi tanımak ve bilmekle olur, daha iyi seçimler, daha bilinçli vatandaşlarla olur, daha iyi seçimler yapabilmek dilegiyle.. Selam ve Sevgilerimle…

Hüseyin Benek – vatandasfikri.com – 2.6.2022

Kaynak: https://www.memleket.com.tr/kilicdaroglu-cumhurbaskani-erdoganin-10-sorusuna-boyle-cevap-verdi-hizini-alamadi-2121032h.htm

 

 

 

 

 

 

EKONOMİ  
Tasarruf şart, şartta kim yapacak?
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft