İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
MISIR'DA CAMİYE BOMBALI SALDIRI

MISIR'DA CAMİYE BOMBALI SALDIRI!!

KATLİAM DA ÖLEN SAYISI 300 KİŞİYİ GEÇTİ!!

Mısır'ın Ariş kentinde bir camiye yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildi. Olayda en az 300 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Görgü tanıkları, Bir el-Abed'de bulunan bir camiye önce bombalı saldırı düzenlendiği daha sonra ise saldırganların makineli tüfeklerle ateş açtığını belirtti.

Saldırı polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre Gazze sınırına yakın olan bölgenin yönetim merkezi El Ariş civarında, Cuma namazı kılındığı sırada, kalabalık bir camiye yöneldi. Bir haberde, saldırıya uğrayan camiye, Sina'da güvenlik güçlerini destekleyen cemaatin gittiği kaydedildi.

SALDIRI DA IŞİD ŞÜPHESİ

Sina yarımadasının kuzeyinde El Ariş kentinin batısında Bir el-Abid kasabasındaki El Rawda camiinin Sufilere ait olduğu belirtildi. BBC’ye göre bölgede cihatçılara karşı savaşan Bedevi milislerin liderleri saldırıya uğrayan camiin Sufilerin gittiği bir ibadet yeri olarak bilindiğini söyledi.

Sufiler Mısır’a özgü bir tarikat yapılanması. Ülkenin çeşitli renkler ve hareketlerle dolu dini atmosferi içinde özel bir yapı olarak görülüyorlar. Mısır’da on milyonun üzerinde Sufi tarikat mensubunun olduğu belirtiliyor. 18 Sufi hareketi birkaç yıl önce parti kurma kararı almıştı.

Uzun bir süredir IŞİD ve benzeri Selefi yapıların hedefindeler. Sina yarımadasına yerleşmeye çalışan IŞİD'in daha önce de çeşitli saldırılarına maruz kaldılar. Cihatçılar daha önce çeşitli Sufi liderleri kaçırarak başlarını kesmişlerdi.

Mısır IŞİD'in yanısıra komşusu Libya'da üslenen El Kaide bağlantılı cihatçılarla da çatışıyor. Sina’daki en büyük gruplardan olan Ensar ül İslam örgütünün IŞİD’e biat ettiği iddia edilse de örgüt bu iddiaları yalanlamıştı. Sina Yarımadası’nın kuzeyinde IŞİD’e bağlı militanlar, özellikle son üç yıldır saldırılarını arttırdı. Daha önceki saldırılarda yüzlerce Mısırlı polis ve asker yaşamını yitirdi.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA MESAJI

Dışişleri Bakanlığı sitesinden yapılan açıklamada, "Mısır’ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ: TÜRKİYE, MISIR HALKININ YANINDADIR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Mısır'ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen terör saldırısına ilişkin, "Mısır halkının üzüntüsünü paylaşıyoruz. Mısır halkına ve Mısır hükümetine taziyelerimizi iletiyoruz. Mısır'ın El Ariş şehrindeki El-Ravdah Camiine cuma namazı sırasında yapılan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Hangi dinden, nerede olursa olsun mabetlere ve ibadet edenlere yapılan her saldırı, insanlığa, insani değerlere ve inanca açık saldırıdır. Bu saldırıyı yapan teröristler, onlara saldırı emrini veren terör örgütleri ve bu örgütleri kullananlar, insanlık düşmanıdır, din düşmandır" dedi. Ülkemizde Yas İlan Edildi…

 

TOPLUMSAL  
KAMU ALANIYLA VATANDAŞIN KAZIKLANMASI
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
DİN ve DEMOKRASİ!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft