İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
ŞIRNAK ULUDERE DE YANLIŞLIKLA SİVİLLER VURULDU

ŞIRNAK ULUDERE DE YANLIŞLIKLA PETROL KAÇAKCILIĞI YAPAN SİVİLLER VURULDU

Savaş uçakları sınırda kaçakçıları vurdu
Türk Savaş uçakları, insansız hava araçlarıyla alınan görüntüler üzerine PKK’lı olduğu zannedilen, katırlarla Kuzey Irak sınırından Türkiye’ye geçmek isteyen kalabalık gruba karşı hava operasyonu düzenledi. Sınırda mazot kaçakçılığı yapan köylüler olduğu ortaya çıkan gruptaki 30’dan fazla kişi yaşamını yitirdi.

İnsansız Hava Araçları (İHA) ve termal kameralar Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nün karşısında sınırın Irak tarafında kalabalık bir grubu saptayınca, hava operasyonu başlatıldı. Diyarbakır’dan havalanan savaş uçakları, saat 22.00 sıralarında sınırı geçip Sinat-Haftanin bölgesi’nde katırlarla hareket halinde bulunan grubun üzerine bomba yağdırdı.

Havanın aydınlanmasıyla birlikte, hava operasyonuna maruz kalan kişilerin PKK’lı değil, Ortasu ve Gülyazı köylerinden Irak'tan kaçak mazot getiren kişiler olduğu ortaya çıktı. Olayın duyulmasının ardından köylüler traktörler ve katırlarla bölgeye giderek cesetleri Ortasu Köyü'ne getirdi.

Bombardıman sırasında katırlardaki yakıt bidonlarının alev aldığı, cesetlerin çoğunun bu nedenle yandığı, bazılarının da sığındıkları kayanın bombadan yıkılınca altında kalıp öldüğü ifade edildi.

İlk belirlemere göre saldırıda 40'a yakın kişinin öldüğü tespit edildi.
 
GENELKURMAY: OLAY YERİ IRAK'IN KUZEYİ
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, PKK'lı teröristlerin Kuzey Irak sınırından geçerek karakol ve üs bölgelerinesaldırı düzenleyeceği istihbaratı alındığı belirtildi. Olayın, Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftani bölgesinde yaşandığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarının, Irak Kuzeyinden gelerek hududumuza yakın karakol ve üs bölgelerimize eylem yapacağına dair istihbaratın artması üzerine, keşif ve gözetleme gayretleri sınır boylarında artırılmıştır. 28 Aralık 2011 günü saat 18.39’da, Irak sınırları içinde hududumuza doğru bir grubun hareket halinde olduğu İnsansız Hava Aracı görüntüleri ile tespit edilmiştir.

Grubun tespit edildiği bölgenin teröristler tarafından sıkça kullanılan bir yer olması ve geceleyin hududumuza doğru bir hareketin tespit edilmesi üzerine hava kuvvetleri uçakları ile ateş altına alınması gerektiği değerlendirilmiş ve saat 21.37-22.24 arasında hedef ateş altına alınmıştır.

Olayın meydana geldiği yer, bölücü terör örgütünün ana kamplarının konuşlu olduğu, sivil yerleşim bulunmayan, Irak kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesidir. Olay hakkında idari ve adli inceleme ve işlemler devam etmektedir."

VALİ: KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU
Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, olayın nasıl olduğu konusunda kesin bir bilginin olmadığını belirterek, “Konuyla ilgili valilikte kriz merkezi oluşturuldu. Olay yerine savcı ve kolluk birimleri gönderildi. Olay tüm detayıyla araştırılıyor” dedi.

36 KİŞİNİN İSİMLERİ
Hava operasyonunda yaşamını yitiren 36 kişinin isimleri belirlendi. İsimleri açıklananların isimleri şöyle:

Seyit Enç, Özcan Uysal (15), Mehmet Encü, Nevzat Encü, Hamza Encü, Şervan Encü, Cemal Encü (15), Osman Encü, Şivan Encü, Bilal Encü, Mehmet Ali Tosun, Nadir Alma, Mahsun Encü, Salih Encü, Hakiki Encü, Yüksel Ürek, Salik Ürek, Serhat Encü, Adem And, Savaş Encü, Selahattin Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Aslan Encü, Cevat Encü, Erkan Encü, Selman Encü, Orhan Encü, Fadıl Encü, Vedat Encü, Cihan Encü, Fikret Encü, Hüseyin Encü, Erkan Encü, Zeydin Encü, Çetin Encü.

Adli Tıp Kurumu'na götürülmek istenen cenazelerin aileler izin vermediği için bekletildiği öğrenildi.

3 GÜNLÜK YAS İLANI
Kürt halkını duyarlı olmaya çağıran Demirtaş, 3 gün boyunca yas ilan ettiklerini söyledi. Demirtaş,  "Çok açık bir katliam olduğu ortadadır. Bunu örtmeye çalışacaklardır. Eminin şu ana kadar bunu nasıl örteceklerini planlıyorlar. Biz bunun örtülmesine izin vermeyeceğiz. Daha önceki katliamlar gibi olmayacak. Örtemeyecekler. BDP olarak 3 gün boyunca yas ilan ettik. Herhangi bir resmi temasımız olmadı. Kimse bizi aramadı. Savcılara dahi ulaşamıyoruz. Halkımızı duyarlılığa davet ediyoruz. Gün evde oturma günü değildir. Herkes en güçlü şekilde tepkisini ortaya koysun"





GENEL KURMAYIN BASIN AÇIKLAMASI

TARIH   : 29 Aralık 2011


1.   Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi harekatı, TBMM tarafından 17 Ekim 2007 tarihinde kendisine verilen ve birer yıllık sürelerle yenilenen yetki gereği sürdürülmektedir.

2.   Terör örgütü elebaşılarının son dönemde verdikleri kayıplar için gruplara misilleme talimatı verdikleri ve bu doğrultuda özellikle sınır ötesinde Sinat-Haftanin’e takviye maksadıyla çok sayıda terörist gönderildiği bilgisi alınmıştır.

3.   Çeşitli kaynaklardan alınan istihbarat ve yapılan teknik analizler sonucunda, içlerinde örgüt elebaşılarının da bulunduğu terörist grupların bölgede bir araya geldikleri ve sınır hattındaki karakol ve üs bölgelerimize yönelik saldırı hazırlığı içinde oldukları anlaşılmış ve ilgili birlikler ikaz edilmiştir.

4.   Geçmişte bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırılarda, teröristlerin, kullandığı ağır silah, cephane ve patlayıcıları yük hayvanları ile Irak’tan getirerek sınırdan içeri soktukları, teslim olan terörist ifadelerinden bilinmektedir.

5.   Bölücü terör örgütü mensuplarının, Irak Kuzeyinden gelerek hududumuza yakın karakol ve üs bölgelerimize eylem yapacağına dair istihbaratın artması üzerine, keşif ve gözetleme gayretleri sınır boylarında artırılmıştır. Bu kapsamda, 28 Aralık 2011 günü saat 18.39’da, Irak sınırları içinde hududumuza doğru bir grubun hareket halinde olduğu İnsansız Hava Aracı görüntüleri ile tespit edilmiştir.

6.   Grubun tespit edildiği bölgenin teröristler tarafından sıkça kullanılan bir yer olması ve geceleyin hududumuza doğru bir hareketin tespit edilmesi üzerine hava kuvvetleri uçakları ile ateş altına alınması gerektiği değerlendirilmiş ve saat 21.37-22.24 arasında hedef ateş altına alınmıştır.

7.   Olayın meydana geldiği yer, bölücü terör örgütünün ana kamplarının konuşlu olduğu, sivil yerleşim bulunmayan, Irak kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesidir.

8.   Olay hakkında idari ve adli inceleme ve işlemler devam etmektedir.

      Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Kaynak:http://www.tsk.tr/10_ARSIV/10_1_Basin_Yayin_Faaliyetleri/10_1_Basin_Aciklamalari/2011/BA_33.htm

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft