İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
DEVLET KURUMUNUN YAPMASI GEREKEN (SURİYE, LİBYA)

DEVLETLERİN GÖREVİ

KONUYA ŞÖYLE BAŞLARSAK DAHA ANLAŞILIR OLACAGINI UMUT EFDİYORUM.
Devletler ne için vardır? Vatandaş devlet için mi, devlet vatandaş için mi? Yumurtadan tavukmu tavukdan yumurtamı soruna benzemez bu sorular.
Devlet vavandaşı için organize olmuş bir kurumdur. Devleti idare edenler ister kıral olsun ister kralice, ister demokrat, ister faşit olsun bunlar bilinmelidir.
yoksa kıral olmuşsunteban yoksa, devlet olmuşsun vatandaşın yoksa, o çok büyük önemli kutsal şeyler olamazsın. O zaman vatandaşını yaşatki devletin yaşasın sen kıral olabil.
Son yaşananlara bakıyorum, sanki herşeye rağmen iktidar güçü bende kalsın mantığı yanlış yaptırıyor. Zaten tartışılmaz iktidarlar yanlış yapmaya adaydırlar. Gelişmiş ülkelere bakın
iktidarlar gider ama devlet mantığı olan demokrasi devam eder. İktidarın yanlışının tartışılmadığı durumlarda yanlış nasıl görülecek, kim gösterecekte yanlıştan dönülecek.
Kendini mutlak otorite sananlar idare edildiklerinin farkına vardıklarında çok geç kalınmış çok canlar yakılmış oluyor.

O zaman ister tebanız, ister vatandaşınız olsun sizin meşrulugunuzu tartışılmaya başlıyor, siz siz olun vatandaşa kulak verin. Bu tartışma catışmaya dönüştüğü zaman kulak vermek ve dinlemek çok zor olurki bu nokatalara gitmeden sorunlara çözümler üretebilmek önemlidir. Sorunları çözme yeteneginiz sizi güçlü veya güçsüz yapar.
Bastırarak tepkileri sorunları çözmüş olmaz ötelemiş olursunuz.

Ötelenen sorunlar siz istesenizde istemesenizde büyür. Sorunlar büyüdükce siz güçsüzleşirsiniz, bu durumda fırsatcılarda sizin güçsüzlüğünüzü fırsat bilerek sorunları biraz daha abartarak toplumun olan tepkisini olagan tepkilerin dışına çıkarırlar. O zaman demokratik bir düzeninizde yoksa yorulan iktidarı degiştirme zamanı kaos zamanıdır. Buradan kim kazançlı çıkar kimse kestiremez.
Bana sorarsanız genelde kaybedenler iktidarlar olur. Tam bu noktada ikidarın güçünü kullananlar karşınızdaki muhalefet eden vatandaş topluluğu sizi destekleyenlerden çoksa, gnelde çok olur. iz ülkenizinve vatandaşınızın lehine iktidardan çekilme hakkınızı kullanmalısınız.
Ama beklenenin aksine iktidardan nemalananlar lidere baskı yaparlar. Çekilmeyin sizsiz ülek mav olur, kaos olur, sizden sonra
ülke yaşanmaz hale gelidiyerek bu yozlaşmış iktidarı korumaya çalışırlar. Bütün bu çalışmalar, sadce çatışmaları alevloendirir. Ölü sayısı artar, kinle nefretle birleşen şitdet toplumu büyük bir bölümünü mağdur eder.
Gıda dagıtım sitemi aksaklıklar ve yağmalar nedeniyle iyi işlemez, enerji nakil hatları zarar görmüştür veya faturalar ödenmediğinden o bölgenin şiketi iflas etmiş bakım onarım faaliyetlerine ara verildiğininden enerji nakil hatları hizmet dışı kalmıştır.
Bütün bunları bu toplumlar birileri iktidarda kalsın diye yaşamaktadırlar. O zaman demokrasi gözünü seveyim neredsin degiştir iktidarı.

Bu nedenle demokratik toplumlar düzenlerinin kıymetini bilmelidir. Demokrasilerin siyasi tabanını oluşturan örgütlerdeki liderler de kendilerinin şuanda bulundukları konumda vatandaşların istedikleri için bulunduklarını unutmamalıdırlar.
Devletin iktidar güçünü kullanan hükümet etme yetkisini alan parti ve lideri muhalefeetin sesini kısmayı bırakınb eleştirilere özellikkle acık olmalıdırki, kendini geliştirebilsin.
Yoksa otoriter tavırlar geçiçi bir üstünlük havası estiriyor ve bir mütdet sonra memnuniyetsizliğin armaıyla size karşı olan vatandaş grubunun sayısı artıyor.
İktidarınızın meşrulu kaybolmaya başlamış demektir. Gerçek liderler bu durumu kabüllenebilen liderlerdir.
Kabullenip normal demokratik düzense seçime gitmek, normal demokratik bir sistem degilse demokratik sisteme geçmek ülke ve vatandaşın geleçegi için olmazsa olmazdır. Ama burada dış müdahaleler yardımcı olduğu kadar şitdetinde artmasına neden olmaktadır. Sebebi oradaki muhalifler Dünya bizi destekliyor, idyerek kendilerini olduklarından daha güçlü görüyorlar. Ona göre direnişleri daha bir korkusuzca oluyor. Dışarıdan desteklendiğini gören iktidar cephaside iç işlerimize müdahale ediliyor ve dış hainlerin kışkırtmasına uyuluyor diyerek şitdeti artırıyor her iki tarafda.

Bu iki ülkedede barış kazansın kendi sorunlarını kendileri çözsün dilegimizle saygı ve sevgiler. www.vatandasfikri.com

 

EKONOMİ  
Tasarruf şart, şartta kim yapacak?
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft