İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
HAS PASTİDEN TERÖR KONUSUNDA ACIKLAMA

Artık çekilen bu acılar sona ermeli diyen Kurtulmuş ve Destici önerileri acıkladılar.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, teröre çözüm bulmak amacıyla başlattığı görüşme turunda ilk olarak Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'u Balgat'taki Genel Merkez binasında ziyaret etti. Türkiye'nin 27 yıldır ağır bir terör belası ile karşı karşıya olduğunu belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Milletimiz bu terör belasından artık kesin olarak kurtulmak istiyor. Bu noktada siyasetçilere büyük görevler düşüyor. Biz terörün sona ermesi için bütün siyasi partileri ziyaret ederek sorunun çözümüne katkıda bulunmak istiyoruz" dedi. Sorunun çözümü için bütün siyasi partileri samimiyete davet eden Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Bugün, karşı karşıya kaldığımız bu son derece kapsamlı sorunun çözülmesi için, artık laf söyleme devrinin geride kalmış olması gerekir. Çünkü, 30 senedir çok konuşuyoruz. Ama yalın bir gerçek var ki, 30 senedir devam eden bu karışık ve kirli oyunda binlerce insanımız şehit oldu. Artık bu acılara son vermenin zamanı geldi" diye konuştu.

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan iki lider, terörün Türkiye'nin en önemli sorunu olduğu konusuna dikkat çekerek, sorunun çözülmesi için herkesin seferber olması gerekitğinin altını çizdiler. Türkiye'nin 27 yıldır ağır bir terör belası ile karşı karşıya olduğunu belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Milletimiz bu terör belasından artık kesin olarak kurtulmak istiyor. Bu noktada siyasetçilere büyük görevler düşüyor. Terör 27 yıldır sadece binlerce evladımızı şehit etmekle kalmadı aynı zamanda bin yıldır devam eden kardeşliğimiz bozdu. Ülkemizin milli kaynakları teröre gitti. Eğer bugün ekoonmik olarak iyi durumda değilsek bunda terörün büyük bir payı vardır. Gelinen noktada biz BBP olarak, bütün siyasi partilerin, meslek kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve bütün milletimizin "ortak akıl" oluşturarak etkin bir şekilde terörle mücadele etmesi gerekitiğini düşünüyoruz. Biz BBP olarak bugün HAS Parti'nin çok değerli başkanı Numan Kurtulmuş ile 1 saate yakın görüştük ve fikir paylaşımında bulunduk. Kendilerini de dinledik ve bu görüşmeden çok istifade ettiğimizi söylemek isterim" dedi. Destici, "Hergün şehitlerin geldiği bir ortamda, ülkemizi önceleyerek terörü elbirliği ile çözmemiz gerekir. Bunun için de yapılması gerekenler var"diye konuştu.

RTIK SÖZ SÖYLEME DEVRİ GERİDE KALDI

Genel Başkan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da BBP genel başkanlığına yeni seçilen mustafa Destici'ye başarılar dileyerek başladığı konuşmasında, "Sayın Genel Başkan Destici ve arkadaşlarının terörün önlenmesi için ortaya koyduğu bu çabayı ben oldukça anlamlı buluyorum ve destekliyorum. Biz siyasetin çözüm üretme odaklı olması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün, karşı karşıya kaldığımız bu son derece kapsamlı sorunun çözülmesi için, artık laf söyleme devrinin geride kalmış olması gerekir. Çünkü, 30 senedir çok konuşuyoruz. Ama yalın bir gerçek var ki, 30 senedir devam eden bu karışık ve kirli oyunda binlerce insanımız şehit oldu. Yine bu ülkenin topraklarının çocukları olan binlerce insan öldü. Şimdi bizim şu soruya cevap vermemiz gerekir. Biz bu sorunun çözülmesini istiyor muyuz? Yoksa istemiyor muyuz? Çünkü bu sorunun çözüm yeri ne sokaktır ne de dağdır. Bu sorunun çözüm yeri Türkiye'de, siyaset kurumudur ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. TBMM'nin bu siyasal kararları alması için de parlamento dışındaki siyasal partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, baroların ve bu konuda benim de görüşüm var diyen herkesin sözünü mutlaka parlamento üzerinden söylemesi gerekir" dedi.

 HAS PARTİ'NİN ÇÖZÜM PROJESİ HAZIR

HAS Parti'nin sorunun çözümü için "Toplumsal Barış için Gönüllü Birliktelik" projesini ortaya koyduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Biz bu projeyi önemsiyoruz. Terör meselesi basit tedbirlerle çözülebilecek bir mesel değildir. Bunu artık Türkiye'de herkes görüyor. Eğer öyle olsaydı dünyanın en büyük ordularından birisi bir kaç bin kişiden oluşan bu teröristleri yok etmesi gerekirdi. Biz bu sorunu uluslar arası terör siyaseti olarak algılıyoruz. Bunu önlemenin yolu, 72 milyon yurttaşımızın eşit ve özgür olduğu yeni bir Türkiye'yi inşa etmektir. Başta Anayasa olmak üzere, yeni siyasi ve hukuki düzenlemelerin yapılması zorunludur. Biz Türkiye'deki bütün şehirlerin kendi kararlarını alabilmesi için il meclislerinin kurulmasını öneriyoruz. Ayrıca kalkınma ajansları aracılığıyla yeni bir kalkınma hamlesinin yapılması zorunludur. Bütün bunlar konuşulabilir ama siyaset bunları konuşmak yerine, kamplaşma ve korku üzerinden büyük bir gerelim ortaya koydu. Biz seçimlerden sonra bu gerilimlerin bitmesini bekledik. Ama seçimin hemen ardından yemin krizi ile başlayan yeni bir gerilim ortaya çıktı. Hem CHP hem de BDP seçimden önce halkın karşısına çıkarken yemin etmeden görev yapamayacaklarını bilmiyorlar mıydı? Zaten bugün siyasetin bu sorunları çözemiyor olmasının en önemli nedenlerinden birisi parlamentoda bu konuların konuşulamıyor olmasıdır. Herkesin parlamentoda görüşlerini dile getiriyor olması gerekir. Biz parlamento dışında bir parti olarak bu konudaki görevimizi yerine getirmeye sonuna kadar kararlıyız. Biz Hakkari'nin Yüksekovası'ndaki çoban kardeşimizle, Ankara'nın Çankaya'sındaki Cumhurbaşkanının eşit, özgün ve paydaş olduğu yeni bir Türkiye'nin inşa edilmesinin zorunlu olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

 PARTİLER, OTURUP KONUŞMAK ZORUNDA

 Kurtulmuş, "Terör sisayetinden medet uman bundan çıkar sağlayan güçlerin eline daha fazla fırsat verilmemesi için bölgede daha fazla birlik ve bütünlüğü sağlamak, Türkiye siyasetinin ana görevlerindedir. Türkiye'yi uzunca bir süredir, etnik, dini ve mezhebi farklılıklarla dağıtmak isteyenlere karşı alınacak en önemli tedbir, daha fazla entegrasyonu sağlayacak politikaları somut olarak ortaya koymaktır. Biz bu anlamda sayın başkan ve arkadaşlarının çabasını çok yerinde görüyoruz. Bu anlamda bütün siyasi partilerin diyalog içerisinde olmasını zorunlu görüyoruz. Birbirine en uzak partiler bile oturup, birbiri ile konuşması lazım. Bu noktada herkesin samimiyet içerisinde olması gerekir. Ben ülkemizin esenlik ve barış yurdu olmasını diliyorum." dedi.

 

 

EKONOMİ  
Tasarruf şart, şartta kim yapacak?
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft