İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
toplumsal yönlendirmede yeni yöntem

Suriyeli lezbiyen blogger Amina, Amerikalı ve evli bir erkek çıktı!

T24- Son olarak açırıldığı haberinin gelmesi üzerine dünyayı ayağa kaldıran Suriyeli lezbiyen blogger Amina Arraf hakkındaki gerçek ortaya çıktı. Şam'da eşcinsel bir kız adlı bloguna dün girilen entry'e göre "Amina", İşkoçya'da yaşayan evli ve orta yaşlı Amerikalı bir adam.

A Gay Girl in Damascus (Şam'da eşcinsel bir kız) bloguna dün (12 Haziran 2011) blogun asıl sahibi "Okurlara Özür" başlıklı bir entry girdi. “İstanbul, Türkiye”den notu düşülen entry'i yazan Tom MacNaster'dı. MacMaster "Bu kadar ilgi beklemiyordum" diyerek başladığı yazısında Suriyeli lezbiyen aktivist  Amina'nın sadece kurgu oladuğunu açıkladı.

Tüm dünya tarafından izlenen Gay Girl in Damascus(Şam'da eşcinsel bir kız) blogunun yazarı olarak bilinen Amina Abdallah Arraf al Omari'nin son olarak kaçırılması haberinin gelmesi üzerine uluslararası imza kampanyası başlatılmıştı. Ancak, blogcular ordusu, gazeteciler ve "Amina" ile ilgili gerçekleri bulmaya çalışan ilgililer son günlerde MacMaster ve eşi Britta Froelicher'a işaret ediyordu. "Amina" tarafından LezGetReal.com adresine yollanan emailleri IP adresi Edinburgh Üniversitesi'ne ait çıkmış ve "Amina Arraf" tarafından Yahoo'da yürütülen bir tartışma grubunun adresi kamu kayıtlarında MacMaster ve eşinin evine ait çıkmıştı.

Kanıtların çoğalması üzerine MacNaster gerçeği açığa çıkarmaya karar verdi. MacMaster, blogda yaptığı açıklamada "anlatıcının bir kurgu olmasına rağmen, bu blogda anlatılanlar gerçektir. Bu deneyim, üzücü olarak, Orta Doğu ‘ya yüzeysel bakış açısını ve liberal Oryantalizmin yeni formlarının yaygınlığına dair hissettiklerimi doğruladı"dedi.

Aktivistler ise kimseye zarar verdiğime inanmadığını söyleyen MacNaster'a kızgın. Guardian'a konuşan bir aktivist, MacMaster hakkında "Özrün kabul edilmedi. Çünkü ben kendim Amina'nın tutuklanmasını araştırmaya başlamıştım. Bu kurgu figür hakkında araştırma yaparken  kendimi büyük bir tehlikeye sokabilirdim. Utan" derken Suriyeli bir diğer aktivist de yaşananları "Büyük zaman kaybı" olarak değerlendirdi.

Guardian'ın yolladığı maile Macnaster'ın eşi Froelicher'den gelen yanıt şöyle: "Ben ve eşim 12-24 saat içinde ilk röportajımızı vereceğiz." Bir başka gazeteciye yaptığı açıklamada ise Froelicher şöyle diyor: "Türkiye'de tatildeyiz. Gerçekten iyi zaman geçirmek istiyoruz ve bu tüm bu deliliklerle uğraşmak istemiyoruz."

 

 

 

 

 

 

 

ÇEVRE  
KURAKLIĞA HAZIRMIYIZ?
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
DİN ve DEMOKRASİ!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft