İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
AGAÇLARIN VEKİLİ KİM?

Ağaçların vekili kim olacak? 

 Milletvekili adayları açıklandı. Eminim hepsi bir önceki dönemin vekilleri gibi vatan millet aşkıyla yanıp tutuşuyor. Parti binalarının önünde yatıp kalkmaları da bundan.

 Elbette ki bu vekil adaylarının vatan millet sevgisi yalnızca seçilene kadar değil! Bundan sonra Meclis’e girerlerse parti başkanlarının değil, milletin menfaatleri için el kaldırıp indirecekler. Partilerinin, kendilerinin, yakınlarının ya da bol paralıların menfaatlerini değil, halkın menfaatlerini savunacaklar.

Yine de bazı şeyleri baştan hatırlatmakta fayda var. İşte aklıma gelen ilk beş…

 Size kimse dağları madencilere, dereleri HES şirketlerine, ormanları önünüze gelene satın diye oy vermiyor. Seçimden sonra biz milletten oy alarak onay aldık deyip bizim adımıza doğayı yok edecek yatırımların önünü açmaya kalkmayın.

 Daha önceki dönemde bazı vekillerin “su boşa akıyor”, “su akar Türk bakar” gibi birtakım laflar ettiğini siz de takip etmişsinizdir. Hemen, bugünden tezi yok gidip bir suyun başına oturun. Hatta kenarında biraz yürüyün, yüzünüzü yıkayın. O suyun içinde yaşayan canlılara, etrafında var olan hayata ve doğaya bir kez daha bakın. Eğer suyun yine de boşa aktığını düşünüyorum diyorsanız kendinizi o suya atın.

 Koruma, sürdürülebilir kalkınma gibi sözlerle bize gelmeyin. Bugün tüm dünya bir Amerikalı standardında yaşasa bize dört gezegen daha lazım. Avrupalı standardında yaşasa üç.. Hadi bıraktık bunları tüm dünya Türkiye standardında yaşasa gene battık. O zaman da bize bir gezegen lazım. Yani bu işin kullanması, kollaması ya da sürdürülebilirliği kalmadı. İnsanlığa yaşamak için yepyeni bir kültür lazım.

 Sizden bir önceki dönemde vatan millet aşkıyla görev yapan vekiller giderayak bize şaka olsun diye Meclis’e Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasası ve 2B gibi birtakım yasalar getirdiler. Seçilirseniz bu yasa tasarılarını Meclis’te kucağınızda bulacaksınız. Onları acilen kucağınızdan atmazsanız vebali üzerinizde kalacak. Hatta insanlar ‘Anadolu’yu Vermeyeceğiz’ diyerek Ankara’ya yürümeye başladılar bile.

 Daha söylenecek, hatırlatılacak çok şey var ama son olarak şunu hatırlatayım: bir coğrafyayı sevmek haritadaki sınır çizgilerini korumak ve sevmekten ibaret değildir. Önceki dönemlerdeki arkadaşlarınız çizgileri çok seviyordu ama o çizgilerin içinde ne yaptıklarının pek farkında değillerdi. Bir yeri sevmek onu korumakla olur.

 Dağları, suları, ormanları satmak, nükleer santraller kurarak bizim ve tüm canlıların yaşam hakkını ipotek altına alarak yurt sevgisi olmaz. Millet bile vekillerini bulmakta zorluk çekerken, merak ediyorum, kuşların, ağaçların, derelerin vekili kim olacak?

 Güven Eken

Doğa Derneği Başkanı

guven.eken@dogadernegi.org

 

Radikal / 13 Nisan 2011

 

 

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft