İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
VATANDAŞLAR ÖN SEÇİN İSTİYOR

 

Hurşit Güneş, “Adaylar önseçimle belirlenmeli”

Cuma günkü yazımda, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi İzzet Çetin, Parti Meclisi (PM) üyesi Hurşit Güneş, il başkanı Ferhan Şensoy’a, “2011 seçimlerinde Milletvekili adayları yargı denetiminde yapılacak partiye yazılı üyelerin katılımıyla ön seçimle mi, delegelerin katılacağı aday yoklamasıyla mı belirlenecek yoksa listeyi Ankara mı hazırlayacak?” diye sormuştum.

Aynı yazıda, Çetin, Güneş ve Şensoy’un ön seçim istemediklerini, ön seçim yapılırsa sıralamada ilk 3’e giremeyeceklerini iddia etmiştim.

 

İzzet Çetin ve Ferhan Şensoy “sükut ikrardır” deyip iddialarımı doğrularcasına susarken son zamanlarda en fazla eleştirdiğim Hurşit Güneş telefonla aradı.

Nezaket kuralları içinde sanki 40 yıllık dostmuşuz gibi yarım saat konuştuk,  

Hurşit hoca, CHP’deki parti içi demokrasi ve ön seçimle ilgili düşüncelerini açık yüreklilikle ve tüm içtenliğiyle anlattı.

 

Ön seçim yapılmalı

Aktif siyaset yapmaya 29 Mart 2009 yerel seçimleriyle birlikte başladığını söyleyen Hurşit Güneş, “Kurultaylar dahil her platformda parti içi demokrasiyi savundum ama her defasında yalnız kaldım. 2011 seçimlerine bir yıl kala milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Milletvekili adayı olmak isteyenler Ankara’ya değil CHP delege ve üyelerine güvenmelidir” dedi

Güneş, milletvekili adayı olmak isteyenlere nezaketen “hodri meydan” demedi ama milletvekili adayı olmak isteyenlerin ön seçim dışında başka yolları denememesi gerektiğini vurguladı. Önseçimsiz belirlenecek Milletvekili aday listesinin demokratik olmayacağının altını çizdi.

CHP’de parti, içi demokrasiye inananların, siyaset yapanların, milletvekili adayı olmayı düşünenlerin ön seçim istemenin genel merkeze bayrak açma olmadığını bilmelerini ve bu konuda ortak hareket edilmesini istedi.

 

İzzet Çetin’e kontenjan

Siyasi kimliğini, onaylanmış listeyle kazandığı “CHP Parti Meclisi Üyesi”  yerine delegelerin oylarıyla seçildiği “CHP Kocaeli Delegesi” olarak tanıtan Hurşit Güneş, CHP MYK üyesi İzzet Çetin dahil herkesi ön seçim konusunda istekli olmaya çağırdı.

Hurşit hoca, “MYK üyemiz İzzet Çetin, ön seçim istemiyorsa kontenjandan aday gösterilebilir. Ama sonraki milletvekili aday sıralamasının ön seçimle belirlenmesi için MYK ve PM’de karar çıkmasına yardımcı olsun” diyerek ön seçim konusunda ısrarcı olduğunu savundu.

Ne yalan söyleyeyim, milletvekili adaylarının belirlenmesinde Hurşit Güneş’in bu kadar parti içi demokrasiyi önemsediğini, milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi konusunda ısrarcı olduğunu doğrusu hiç tahmin etmiyordum.

Parti içi demokrasiyi savunarak PM üyelerinin çarşaf listeyle belirlenmesini isteyen Hurşit hoca, ön seçim isteyerek beni ve benim gibi düşünenleri yanılttı.

 

Erenkaya da “önseçim” diyor 

CHP’de milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesini isteyen bir diğer isim, Milletvekili Hikmet Erenkaya.

Parti içi demokrasinin çalıştırıldığı, ön seçimin uygulandığı her seçimde sandıktan çıkmayı başaran, 1987 yılından buyana girdiği örgüt seçimlerinde delegelerin ve üyelerin, yerel ve genel seçimlerde seçmenlerin oylarıyla belediye meclis üyesi, başkanı, milletvekili seçilen Hikmet Erenkaya, 2011 seçimlerinde Milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesini istiyor.

Erenkaya, Kurultayda genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’yla yakalanan rüzgarın hızının, milletvekillerinin ön seçimle belirlenmesiyle artacağını ve 2011’de çok iyi sonuçlar alınacağını iddia etti.

Erenkaya, demokrasiyi savunan CHP’ye yakışanın ve yapması gerekenin Milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi olduğunu söyledi.

 

İl başkanı Şensoy, çark etti

İl başkanlığı koltuğuna oturduğu 27 Mart tarihine kadar her platformda parti içi demokrasiyi savunan, adayların ön seçimle belirlenmesini isteyen Şensoy fikir değiştirdi.

İl başkanlığı seçiminde birlikte hareket ettiği Hurşit Güneş kurultayda PM üyelerinin çarşaf listeyle belirlenmesini savunurken Ferhan Şensoy “blok liste” lehinde oy kullandı.

Yıllardır çok isteyip de bir türlü seçilemediği milletvekilliğine 2011’de ancak genel merkezle ilişkilerini iyi tutarsa, genel merkezin dediğini yaparsa seçilebileceğini garanti görüyor.

Şensoy tecrübeli politikacıdır. Geçmişte parti içi demokrasiyi ve ön seçimi savunarak Milletvekili olunamayacağını birkaç kez yaşadı.

Ön seçim gibi genel merkezin duymak ve uygulamak istemediği tüzük maddelerini telaffuz ederek ayağına kadar gelen milletvekilliğini tepmenin anlamı var mı?

Ferhan Şensoy’un CHP’de tek adam Önder Sav’ı üzmemeye özen göstermesini, genel merkezle ters düşmemek için parti içi demokrasiyi, ön seçimi telaffuz etmemesini yadırgamıyorum, hatta hak veriyorum. 

 

Örgüt isterse Ankara ‘evet’ der

Genel merkezdeki fincancı katırlarını ürkütmemek için susan Şensoy’un gönlünden milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi geçtiğini biliyorum.

İlçe başkanları da, 11 milletvekili adayının ön seçimle belirlenmesini istiyor.

Milletvekili Erenkaya ilk günden beri, ön seçim diyor da başka bir şey demiyor.

PM üyesi Güneş’in ön seçim konusundaki kararlı tavrını dünya alem öğrendi.

CHP örgütleri, milletvekili, PM üyesiyle parti içi demokrasiye inanan, ön seçimden yana tavır koyan CHP’liler isterse Ankara önseçime “hayır” diyemez.

Kaynak http://www.kocaeligazetesi.com.tr

 

EKONOMİ  
Tasarruf şart, şartta kim yapacak?
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft