İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
LİBYA'YA SALDIRI

KURTULMUŞ,

Bu operasyon, Libya'nın kaynaklarını ele geçirme operasyonudur.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''ABD, Fransa ve müttefiklerin yaptıkları operasyon, Kaddafi'yi indirme operasyonu değildir, Libya'nın kaynaklarını ele geçirme operasyonudur" dedi.


Hükümetin dış politikalarını da sert dille eleştiren Kurtulmuş; Dışişleri Bakanı Ankara'da başka bir şey söylüyor. Ortaya konulan bu dış politika zaaflarıyla Türkiye diplomasi tarihine, dış politika tarihine de belki yeni bir kavram kazandırmış oluyor, buna reel politika demezler, derlerse derlerse dream politika yani rüya, hayal politikası derler.


Kurtulmuş, partisinin yeni genel merkez binasının açılışında yaptığı konuşmada, Libya'ya yönelik operasyona değindi. Numan Kurtulmuş, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin saldırılarının, zaten daha önce durdurulması gerektiğini ifade etti.

Kaddafi, halkına saldırırken, hangi batılı devletlerin hala petrol alışverişi yaptığının düşünülmesini isteyen Kurtulmuş, bu liderin, yıllar içinde zulmünü sürdürürken hangi batılı ülkelerin çıkar ilişkisi içinde yapılanlara göz yumduğunu sordu.
 


BU ÜLKELER ÖNCE KENDİ KİRLİ İLİŞKİLERİNDEN DOLAYI HESAP VERMELİ

''Bugün Libya'ya bomba yağdıran Fransa'nın Başbakanı, İtalya'nın Başbakanı Kaddafi'nin önünde yerlere kadar eğilmiyorlar mıydı?'' diye soran Kurtulmuş, Kaddafi'nin oğlunun, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin seçim kampanyasını kendilerinin finanse ettiklerini söylediğini hatırlattı.


Önce bu ülkelerin bu kirli çıkar ilişkilerinden dolayı hesap vermeleri gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi:


''Yaklaşık 1 aydır devam eden bu süreçte Türkiye başta olmak üzere İslam ülkeleri nerede kaldılar? Niçin aktif bir arabuluculuk fikri ortaya çıkmadı? Türkiye maalesef bu konuda da devre dışı bırakılmıştır. Füze kalkanı konusunda devre dışı bırakılan Türkiye, ortada bir dünya devleti edasıyla dolaşan, derin strateji üretmekten, ritmik dış politikadan bahseden Türkiye, Libya krizinde nerededir, ne yapmıştır, hangi adımı atmıştır? Füze kalkanında da aynı meseleyi gördük. Nasıl füze kalkanında Türkiye devre dışı bırakıldıysa NATO ve BM kararlarında özellikle Türkiye dışarıda bırakılmıştır.''
 


'MİLLETE SORDUNUZ MU?'

Libya'ya operasyona ilişkin açıklamaları anımsatan Kurtulmuş, ''(Biz dünyanın en büyük devletlerinden biriyiz, Amerika, Avrupa Birliği bize sormadan bir şey yapmaz) demiyorlar mı? Allah aşkına bu konuda size ne sordular? Sordularsa siz de 'Evet Libya'yı bombalayalım' dediyseniz gelip bunu millete sordunuz mu? Meclisten bu kararı çıkardınız mı?'' diye konuştu



HÜKÜMETİN REEL DEĞİL "DREAM POLİTİKA" YAPIYOR


''Yıllardır Büyük Ortadoğu'dan bahsedenler, yıllardır Ortadoğu'nun model ülkesi olduklarını ifade edenler, yıllardır ritmik politikadan, reel stratejiden bahsedenler... Şimdi Sayın Başbakan, Cidde'de bir şey söylüyor, Dışişleri Bakanı Ankara'da başka bir şey söylüyor. Ortaya konulan bu dış politika zaaflarıyla Türkiye diplomasi tarihine, dış politika tarihine de belki yeni bir kavram kazandırmış oluyor, buna reel politika demezler, derlerse derlerse dream politika yani rüya, hayal politikası derler.
BM'nin, Libya sahasını uçuşa kapatmasını yerinde bir karar olarak bulduğumuzu daha önce de ifade ettik. Kaddafi'nin kendi halkına karşı saldırganlığını durdurmak için gündeme konulmuştu ancak hemen bu kararın daha mürekkebi kurumadan Libya hava sahasında Fransız ve diğer ülkelerin savaş uçaklarının görülmüş olması, yüzlerce insanın öldüğü hava saldırılarına başlanmış olması aslında BM kararındaki esas niyeti yansıtmıyor. Libya'da masum insanlar ölsün diye değil, Libya'daki insanların ölmesi engellensin diye hava sahası kapatılmıştır. Batı dünyası bir kez daha çifte standart uyguluyor.''


Irak'ın işgalinin de aynı gerekçelerle başladığını ve 1,5 milyon Iraklının öldüğü kanlı bir savaşın içine girildiğini anlatan Kurtulmuş, ''BM kararı asla hava saldırılarına müsaade etmez. Batılı ülkeler, bu kararı gerekçe göstererek asla ve asla Libya'ya operasyon yapamaz. Burada bütün dünyaya ilan ediyorum BM kararına aykırı bir durumdur bu'' dedi.


Kurtulmuş, Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ''Türkiye, gerekli ve uygun gördüğü ulusal katkılarını getirecektir. Bu doğrultuda gerekli hazırlık ve çalışmalar, sivil ve asker makamlarımızla birlikte eşgüdüm içinde yürütülmektedir'' denildiğini, gerekirse askeri birtakım tedbirler de alınacağının duyurulduğunu söyledi. Bu politikanın BM hukukuna aykırı olduğunu savunan Kurtulmuş, ''Türkiye hangi hakla, Libya halkının yanında değil de maalesef bu saldırının yanında yer alacaktır? Anlamak mümkün değildir'' diye konuştu.


ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın bazı bölge ülkelerinin askeri müdahale dahil her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını söylediğini belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:


''ABD, Fransa ve müttefiklerin yaptıkları operasyon, Kaddafi'yi indirme operasyonu değildir, Libya'nın kaynaklarını ele geçirme operasyonudur. Bunun bir kere daha dünya kamuoyuna hatırlatılması lazım. Libya halkının özgürlüklerini düşündükleri yok. Tabii ki o insanları kurtaralım ama 40 senedir neredeydiniz? Libya halkını özgürleştirmeyi bahane ederek başlıyorsunuz. Aynı gündemde devam eden başka çatışmalar da var; Bahreyn, Yemen'deki halkların, özgürlükleri yok mu? Onlara yok diyorsun, belki çıkar ilişkileri devam ediyor ama Kaddafi ile çıkar ilişkileri bitmiş, defterden silmişler. Aynı Saddam'ı sildikleri gibi. Bu operasyon, Libya'nın topraklarına karşı yapılan, Libya'nın zenginliklerini paylaşmak için yapılan bir operasyondur.''

 

 

EKONOMİ  
Tasarruf şart, şartta kim yapacak?
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft