İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
AKP DE BAYRAM ve BASIN RAPORU

 

BAYRAM TATİLİ NEDENİYLE BAYRAMIN 4.GÜNÜNE KADAR GÜNLÜK BASIN RAPORU

YAYINLANMAYACAKTIR. İYİ BAYRAMLAR DİLERİZ.

G Ü N D E M

13 KASIM 2010 CUMARTESİ

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş'te temaslarda bulunacak.

- Başbakan Erdoğan, Bangladeş'te karşılama töreninin ardından Savar Ulusal Şehitler Anıtı'na çelenk koyacak ve şeref defterini imzalayacak.

- Bangladeş Dışişleri Bakanı Dr. Dipu Moni'yi kabul edecek olan Erdoğan, Bangladeş Halk Cumhuriyeti Başbakanı Şeyh Hasina tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

2- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kütahya'da KÜSİAD yeni hizmet binası, Cemile Gül Üretim Tesisi, Pınar Kız Öğrenci Yurdu ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binası açılışına katılacak.

(Saat: 13.15/14.00/15.00/16.30)

3- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Sivaslı Sanayici ve İşadamları Grubu Derneği'nin İstanbul'da Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği toplantıya katılacak ve Sivas Günleri Fuarı'nı ziyaret edecek. (Saat: 11.00)

4- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Bolu'da Gerede Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Valilik, Belediye Başkanlığı, İzzet Baysal Vakıf Huzurevi ve Kız Yetiştirme Yurdu ile İzzet Baysal Çakmaklar Huzurevini ziyaret edecek. (Saat 10.30-15.30)

5- Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun Ayvacık Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen toplu açılış törenine katılacak. (Saat: 14.00)

6- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Lefkoşa'da, KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst ile ''Turizm İşbirliği Eylem Planı'' protokolünü imzalayacak.

-Bakan Günay, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edilecek.(Saat: 10.00/11.00)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK PARTi'nin Şanlıurfa'daki ''Siyaset Akademisi'' etkinliğinin açılışına katılacak. (Saat: 10.30)

 

13 KASIM 2010 CUMARTESİ GÜNDEM HABERLERİ

GÜNDEM

CUMHURBAŞKANI GÜL : "ARTIK BIKTIM"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan dönüşünde gazetecilerin sorularını cevapladı. Gül türbanla ilgili sorunun sonunu beklemeden "Bu türban konusundan bıktım. Bunu tekrar tekrar gündeme getirmenin bir anlamı yok" dedi.

HASTANELER BAYRAMDA KAZA RİSKİNE KARŞI HAZIR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, vatandaşların huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını kaydederek, "Bayram süresince tüm hastanelerimiz ve acil servislerimizde her türlü müdahaleyi yapacak yeterli personelimiz hazır bulunacaktır. Vatandaşlarımızın da kaza riskine karşı daha dikkatli olmaları, uzmanların uyarılarını dikkate almaları bu güzel günlerde üzücü olayların yaşanmasını azaltacaktır" dedi.

JANDARMAYA İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Jandarma personeline AB insan hakları standartları alanında eğitim verildiğini açıkladı. Bakan Bağış, proje ile adaletin üstünlüğü ve insan haklarına saygılı bir icra sisteminin işlemesini desteklemek için Türkiye Jandarma personelinin AB insan hakları standartları alanında bilgi ve yeteneklerinin artırılmasının öngörüldüğünü söyledi.

TRT'DEKİ AĞCA RÖPORTAJI KÜLTÜR BAKANI GÜNAY'I KIZDIRDI

TRT'nin, Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca ile röportaj yapmasına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan çok sert tepki geldi. Günay, "şiddetle eleştiriyorum, bağışlamayacağım" dedi.

KPSS'DE TAM PUAN ALAN YOK!

Kopya skandalı nedeniyle iptal edilip tekrar yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinde açıklandı. Sınavda tam puan alan çıkmadı. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da, "Tam puan alan olmadığına göre kopya ihtimali güçlendi. Bundan sonrasını savcılık takip edecek" dedi.

TÜRKİYE'NİN ÜRETTİĞİ İLK SAVAŞ GEMİSİ 'HEYBELİADA' SEYİRDE

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Milli Gemi Projesi'nin (MİLGEM) kapsamında üretilen Türkiye'nin ilk savaş gemisi Heybeliada (F-511) ilk seyrine çıktı. Türkiye'nin yalnızca kendi imkanlarıyla tasarlayıp inşa ettiği ilk Türk korveti Heybeliada, "stealth" yani radara yakalanmama özelliğine sahip.

BAYRAMDA HAVA YURT GENELİNDE SICAK OLACAK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Kurban Bayramı tatilinde Türkiye genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini belirtti.

EKONOMİ

PİYASALAR

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Bileşik Endeksi günün tamamında 531 puanlık düşüşle 69.553 puandan tamamladı. Hisse senetleri günlük ortalama yüzde 0,76 değer kaybetti. İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,4300 lira, avronun satış fiyatı 1,9640 lira oldu. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören 8 Ağustos 2012 vadeli, bugün valörlü tahvilin bileşik faizi, önceki kapanışa göre 0,15 puan azalarak yüzde 7,68'den kapandı. Bu tahvilin basit getirisi yüzde 7,90 oldu. Bu kağıdın önceki kapanıştaki basit getirisi yüzde 7,83, bileşik getirisi yüzde 8,05 olmuştu.

İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), işsizlik oranının ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 2 puan düşerek yüzde 11,4'e gerilediğini açıkladı. İşsizlik oranı bir önceki yıl aynı dönemde yüzde 13,4 seviyesindeydi.

TORBA YASA 80 MADDE, PAZARTESİ AÇIKLANACAK

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından Pazartesi günü kamuoyuna açıklanacak 80 maddelik torba yasa tasarısı istihdam paketiyle birleştirildi. Torba yasa tasarısında; öğrenci kredilerinden trafik cezalarına, prim borçlarından vergi borçlarına kadar yeniden yapılandırılan düzenlemelerden toplumun her kesimi yararlanıyor.

2011 YILINDA İŞKUR 400 BİN KİŞİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 2011 yılında İŞKUR tarafından yürütülen "Aktif İşgücü Programları" kapsamında 400 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "Ekonomik büyümenin yanı sıra işgücü piyasasını daha esnek hale getirecek politikaların uygulanmasıyla Orta Vadeli Program döneminde(2011-2013), 1 milyon 500 bin kişilik ilave istihdam yaratılması bekliyoruz" dedi.

YENİDEN DEĞERLEME ORANI RESMİ GAZETE'DE

Maliye Bakanlığının "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği" Resmi Gazetenin dünkü sayısında yayımlandı.Tebliğde, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu uyarınca yeniden değerleme oranının 2010 yılı için yüzde 7,7 olarak belirlendiği bildirildi.

BOĞAZ YÜRÜYEREK GEÇİLECEK

Dünyadaki en önemli projelerden ve İstanbul için asırlık bir rüyanın gerçekleşmesi olan Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hattının İyileştirilmesi ve Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi İnşaatı (MARMARAY) Projesi kapsamında, Ocak ayında insanlar ilk kez İstanbul Boğazı'nın altından yürüyerek karşı yakaya ulaşabilecek.

POLİTİKA

"İRAN, AK PARTİ'YE 25 MİLYON DOLAR BAĞIŞ YAPMADI"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ""İran, AK Parti'ye 25 milyon dolar bağış yaptı' iddiası doğru değildir. AK Parti 12 Eylül 2010 Pazar günü gerçekleştirilen referandum sürecinde yapmış olduğu harcamaların tamamı Hazine yardımı ile karşılanmıştır" dedi. CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, referandum kampanyası döneminde toplam 25 milyon 282 bin 162,51 TL harcama yapıldığını bildirdi.

KILIÇDAROĞLU SOSYALİSTLERLE BULUŞACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15-16 Kasımda Paris'te yapılacak Sosyalist Enternasyonal Konseyi toplantısına katılmak üzere 14 Kasım Pazar günü Fransa'ya gidecek.

BDP HER YERDE KÜRTÇE KONUŞMA KARARI ALDI

BDP dünkü MYK toplantısında sadece mahkeme savunmalarında değil soruşturmaların her aşamasında Kürtçe konuşma kararı aldı.

DÜNYA

BAŞBAKAN ERDOĞAN: "HASSASİYETİMİZİ AKTARDIK"

Başbakan Erdoğan, İnter Continental Otel'de G-20 zirvesine ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmede Füze Savunma Sistemi ile ilgili konunun gündeme geldiğini belirtirken, şu anda bu konuyla ilgili Türkiye'nin verdiği nihai bir kararın söz konusu olmadığını söyledi.

LİDERLER ANLAŞTI, G-20 ÜLKELERİ BÜTÇE AÇIKLARINI YARIYA İNDİRECEK

G-20 Zirvesi'nin son gününde Kanada Başbakanı Stephen Harper'in "2013'e kadar bütçe açıklarını yüzde 50 indirme" önerisi liderlerden onay aldı. AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, "Hepimiz büyüme konusunda aynı şeyi hedefliyoruz" dedi.

BÜYÜKELÇİYE DESTEK YAĞIYOR

Avusturya'nın uyum politikasına yönelik eleştiriler getiren Viyana Büyükelçisi Kadri Ecvet Tezcan'a Türk toplumu başta olmak üzere binlerce kişiden destek mesajları geliyor.

P5+1 İRAN'IN İSTANBUL ÖNERİSİNİ REDDETTİ

İran ile nükleer müzakerelerine dair pazarlıklarda beklenen oldu. P5+1 ülkeleri, İran'ın "Türkiye'de görüşelim" önerisine, farklı bir alternatifle cevap verdi. AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Ashton'ın ofisi, İran'a "İsviçre'nin Cenevre kentinde buluşalım" dedi.

RUM LOBİSİNİ DİNLEMEDİ

Amerikalı ünlü şarkıcı Anastacia, Rum lobisinin baskılarına rağmen konser vermek için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti.

 

 

EKONOMİ  
Tasarruf şart, şartta kim yapacak?
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft