İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
16 MAYIS SAMSUNDAN İLK ADIM

1919 SAMSUNDAN İLK ADIM ve SONUÇLARI

Kurtarıcı lider ve arkadaşlarının amacı neydi, nasıl bir mücadele ettiler, sonuç nasıl gerçekleşti, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı neden kutlanıyor, bugün biraz üzerine düşünelim mi?

Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarak Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlatan önemli bir adım attı. Bu olay, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına giden yolda ilk adımdı…

Osmanlı Devleti, I. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkmış ve Mondros Ateşkes Antlaşması ile ağır şartlara boyun eğmek zorunda kalmıştı. Bu antlaşmanın ardından Anadolu'nun çeşitli bölgeleri işgal edilmeye başlandı. Mustafa Kemal, bu duruma karşı çıkmak ve bağımsızlık mücadelesini başlatmak amacıyla 9. Ordu Müfettişi olarak Samsun'a gönderildi.  Böylece milli mücadelenin ateşi yakılmış oldu…

19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Mustafa Kemal, burada yerel halk ve askeri yetkililerle temas kurarak, işgallere karşı örgütlenme çalışmalarına başladı. Ardından Amasya, Erzurum ve Sivas’ta yapılan kongrelerle milli mücadeleyi örgütleyerek, Türk halkının bağımsızlık mücadelesini tüm yurda yaydı. Bu süreç, Kurtuluş Savaşı böylece başlamış oldu….

Samsun’a çıkış, Mustafa Kemal’in liderliğinde, bağımsızlık ve özgürlük fikrinin Anadolu’da yayılmasını sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına zemin hazırladı. 19 Mayıs, bugün Türkiye'de Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Kurtuluş savaşına komutanlık yapan,1919 da ilk adımın sonucu olarak 1922 ülkeyi işgalden kurtaran, sonra milletini Cumhuriyet sistemi etrafında toplayan ve kurucu lider olan M. Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını saygıyla anıyor… Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerin bayramını kutluyoruz. Herkesi Şehrinde ki Etkinliklere Katılmaya Davet ediyoruz.  Kurucu/Kurtarıcı liderin şu sözleriyle yazımızı bitiyoruz, bu konu üzerine düşünmeye devam ediyoruz…

*   Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini(Bagımsızlığını), Türk cumhuriyetini, ilelebet (sonsuza dek) muhafaza(korumak) ve müdafaa(savunma) etmektir.

*Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin.

*Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.

* Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Bizde T.C vatandaşları olarak vatanı, demokrasiyi, cumhuriyeti koruma sözü veriyoruz ve diyoruz ki Atamız, Rahat Uyuyunuz Emanetiniz Emin Ellerde!!!! Selam ve Saygılarımızla.

Hüseyin Benek – vatandasfikri.com -19 Mayıs 2024  

Kaynak: https://tdk.gov.tr/genel/ataturkun-genclige-hitabesi/

 

TOPLUMSAL  
HER LİDERLE, GÖRÜŞEN LİDERİMİZ!!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
Aydın Sorunumuz?
FİKRİ ADİL

ÖNERİLER  
NASIL ZAYIFLAYABİLİRİZ?!
DERMAN ABİ

TOPLUMSAL  
TARIM ve HAYVANCILIKTA ÜRETİCİ SORUNLARI
M.Akif GÖKALP

TOPLUMSAL  
DİNİ, ANLAMADAN YAŞAMAK MÜMKÜNMÜ?!?
SITDIK FANİ

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft