İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
ÖNEMLİ GÜNLER

ÖNEMLİ GÜNLER

(Milli, Dini, Yerel Küresel Önemli Günler)

Dini ve Milli günler bizim kültürel faaliyet günlerimizde diyebiliriz, bu günlere kısa başlıklarla değinecek olursak… Aşağıda ki tablo oraya çıkacaktır, buyurun kısa, kısa bu önemli günlere bakalım…

27.01.1299 Cumhuriyet den Önceki Devletimiz Olan Osmanlı Devletinin Kuruluş Günüdür ve Bu Devletimiz Kuruluştan Sonra Nasıl Yükselmiş ve Hangi Nedenler Çöküşü Başlatmış ve Yıkılışına Neden Olan Yönetimsel Sorunlar, Ekonomik ve Teknolojik Sorunlar Üzerine Düşünmek Önerisiyle…

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini Anma Günü, Boğaz Savaşının İlk Aşamasında İngiliz Ve Fransız Donanması Kesin Yenilgiye Uğratıldı. Bu Zafer Bize Milli Bilinç Ve Güç Verecektir, Yıkılmak Üzere Devletimizin Son Zaferlerinden Biridir Ve Tüm Güçsüzlüğümüze Rağmen Bir Direniş Örneğidir Önemlidir…

21 Mart Nevruz, Yeni Gün, Yeni Yıl Demektir, Mart Ayının Sonun da Doğanın, Toprağın Yeni Mevsime, Yeni Yıla, Üretim Sezonuna Canlanmasının Kutlanması Demektir.. Yurt Genelinde ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerin de, Orta Asya Akraba Toplulukların da Kutlanmaktadır

15-21 Nisan Malazgirt Haftası Türklerin Anadolu’ya Gelişinin, Girişinin Kapısı Açan 1071 Malazgirt Zaferine İstinaden Kutlanması Gereken, bir Gün Olup, Kutlanmasının Milli Kültüre ve Bilince Katkısı Olacağını Düşünebiliriz…

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Ve 16-26 Nisan TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği BM Çocuk Yılı Olan 1979 Dan Bu Tarafa Şenlik Ve Hafta Olarak Da Kutlanmaktadır… Bu Hafta İçin De “ 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Olarak Kutlanmaktadır.. Bugün Ne Olmuştur Da Bayram Olmuştur Derseniz, TBMM 23.4.1922 Yılında Açılmıştır… TBMM, Vatandaşlarımızın Seçtiği Üyelerden Oluşur, Vatandaşlarımız Adına Yasa Yapar, Biz Aslında Yasa Yapma Yetkisi Kraldan Padişahtan Alarak, Bir Kişinin Yasa, Kanun Yapmasının Önüne Geçilerek, Vatandaşların İradesiyle Oluşmuş Vekillerin Yasa Yapmasına Dayalı Demokratik Sistemin İlk Adımlarının Atıldığı Gündür.. Çocuklarımıza Armağan Edilişi İse, Çocuklarımızın Kendi İradeleriyle Kendi Kurallarını Yapan Bilinçli Vatandaşlar Olarak Yetişmesi Amacı Olabilir…

1 Mayıs Emek Bayramı, Ülkede Yapılan Her Şeyin Emeğin Eseri Olduğunu Bilerek, Bizzat Bu Toplum, Millet, Vatandaş İçin En Küçüğümden En Büyüğüne Kadar Her Aşamada Katkısı Olan İşçilerimize, Emekçilerimize Teşekkür Edeceğimiz, Onların Sorunlarını, Gidermek İçin Adım Atacağımız Gündür…Ayrıca İşler Hiyerarşisinde Nasıl Ki İş Fikirleri, İcatları Önemliyse Bu İş Fikirlerini Ve İcatlarını Yapım Aşamalarında Çalışan Kişileri De Önemlidir.. Emek Değerlidir…

3* Mayıs Türkçülük günü ise, mensubu olduğumuz millete aidiyet duygularımızı güçlendireceğimiz gündür…

5 Mayıs Hıdrellez:: Hıdrellez Ya Da Hıdrellez, Özellikler Türkler Arasında Olmak Kaydıyla Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu Ve Balkanlar'da Kutlanan Mevsimlik Bayramlardan Biridir, Şenlik Havasında Kutlanır, Son Zamanlarda Daha Az Kutlanmaya Başlanmıştır… Bu Bahar Bayramlarında Biri Olan Bayramımız Da Kutlanmalı, İnsanlarımız Eğlenmeli, Tarihi Kutlanma Nedenleri Üzerine Düşünmelidir…

01-07 Mayıs Yunus Emre Kültür Ve Sanat Haftası, Yunus Emre Şiirlerini Deyişlerini Türkçe Yazmıştır, Biz Alfabe İle Dili Karıştırıyoruz, Latin Alfabesiyle De, Arab Alfabesiyle De Türkçe Yazılabilmektedir. Günümüzde Latin Alfabesini Kullandığımız İçin, Türkçe Yazan Y.Emre’yi Bu Hafta İçinde Okuyalım Ve Bize Tarihin Derinliklerinden Seslenen, Mesaj Gönderen Yunus Ne Diyor Öğrenelim Ve Bize, Bizim Yunus, Yunus’ça Milli Bilincimize Katkılar Sunsun…

Her Yıl Mayıs Ayının İkinci Pazar Günü Kutlanan “Anneler Günü” Anneliğin Her Toplum İçin Ne Kadar Önemli Bir Statü Göstergesi Olduğunun Gösterildiği Gündür. Bir Ozanımız Şunu Demiştir… “Kadınlar İnsan, Biz İnsan Oğluyuz. N. Ertaş” Bugün Toplumumuzun Gençleri Arasında Analığın Ne Kadar Önemli Olduğu Bilinci Yerleştirilmelidir… “Biz Annelerimizin Eseriyiz. F. Adil”

13 Mayıs Türk Dil Bayramı Karamanoğulları Beyliğinin Hükümdarı Karamanoğlu Mehmet Bey, 13 Mayıs 1277’de Yayımladığı Bir Fermanla Türkçe Konuşulup Yazılmasını Buyurdu. Böylece Anadolu’da Türkçe İlk Kez Resmi Dil, Devlet Dili Oldu. Anadolu Selçukluları Döneminde Edebiyat Da Ve Devlet İşlerinde Farsça Kullanılıyordu. Türk Dil Bayramı 1960’dan Bu Yana Kutlanıyor. “Dilsiz Millet Olunamaz, Dili Millet Yaratırken, Dilde Milleti, Kültürünü Yaratır. M. Akif Gökalp” Çocuklarımızı Dil Bilinciyle Yetiştirme Önerisiyle…

15 Mayıs Dünya Aile Günü (15) Ve Haftası BM’ce 1993’de Genel Kurul Kararıyla Kabul Edildi, Aile Bilinci Ve Ailede Kişi Nasıl Mutlu Yaşar, Nasıl Kişi Yok Sayılmadan Ailede Topluluk Olarak Yaşanır, Aile Dayanışması Nedir, Aileye Katkı Nasıl Sunabiliriz.. Üzerine Düşünmek Ve Aile Bilincimizi Güçlendirmemiz Gereken Bir Gün Ve Dönemdeyiz…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramı, T.C Devletinin Kuruluş Adımının Atıldığı Gündür, Bu Atılan Büyük Adım Bugün Ki Cumhuriyet Siyasal Sisteminin Kurulmasına Ve Bugün İçinde Yaşanılan Ülkenin Kurtuluşunu Sağlayacak Olan Bir Adımdı.. Bu Adımı Atan M. Kemal Ve Milli Mücadele Yapan Arkadaşları Bugünü Gençlere Armağan Etmişler Ve Gençlere Sporun Önemini Anlatmak İçin Gençlik Ve Spor Bayramı Demişlerdir… Bugün Dünya Üzerinde Milletimizin Yeri Üzerine, Spor Müsabakalarında Başarılımıyız, Değilmiyiz Degilsek Nedeni Nedir, Üzerine Düşünelim.. Andımızı Okuyalım, M. Kemal’in Gençliğe Hitabesini Okuyalım Ve Kendimize Ve İçinde Yaşadığımız Topluluğa Bir Amaç/Ülkü/Emel Yolu Çizelim Ki, Gençlerin Hayalleri, İdealleri, Gerçekleri Bizim Gelecekte Nerede Olacağımızı Belirleyecektir…

29 Mayıs İstanbul’un Fethi Şenlikleri (1453) İstanbul’un Fethi 1071 Anadolu’ya Giriş Ne İse, Türklerin İkinci Şahlanışı İse İstanbul’un Fethidir… Bu Aşamalar Çocuklarımıza Gençlerimize Vatandaşlık, Millet Ruhu Verecek Şekilde Bu Hafta İçinde Anlatılmalıdır…

5 Haziran Çevre Günü Haziran 2’ci Pazartesi Dünya Çevre Koruma Haftası İlk Kez 1970’de ABD’de Stanford Üni. De Sonra 1972’de ABD-Stocholm’de BM İnsan Çevre Konferansının Toplandığı Gün Çevre Günü Oldu. Bizde De 1991’de Çevre Bakanlığı Kuruldu Ve Çevre Bilinci, Dogaya Ve İnsanın Yaşadığı Çevreye Karşı Saygısının Oluşması, Oluşturulması Demektir… Bugün Bu Bilinç İçin Ne Yapılabilir Üzerine Düşünme Günümüzdür!

Haziran 3. Pazar Dünya Babalar Günü 1915 ABD’de Başladı. 1985’den Beri Türkiye’de De Kutlanıyor. Baba Demek Ata Demektir, Babaların Katkısı Ve Babalık Yapan Babaya Saygı Günü Olarak Kutlanmaktadır…

26 Haziran Uluslar Arası Uyuşturucu Kullanımı Ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü, Uyuşturucu Bağımlılık Yapar Ve Bu Bağımlılık İnsanı Psikolojik Ve Biyolojik Olarak Yıkama Götürür.. Bunu Gençlerimize Ve Ergenlerimize Anlatmalıyız Ki, Bu İlletten Uzak Durabilsinler…

01-07 Temmuz Uluslar Arası Nasrettin Hoca Şenlikleri Haftası… Nasrettin Hoca, Mizahla Eleştirmeyi En İyi Başaran Bir Kültürel Figür, Kaynak, Değerdir… Onu Günümüze Taşımanın Yollarını Bulmalıyız Bugün De Ve Hafta Da…

10 Temmuz Dünya Hukuk Günü, Hukuk Demek Bence Ve Sizce De Adalet Demektir, Yani Ortaya Koyduğumuz Hukuk Kuralları Adaleti Sağlayacak Kurallar Olmalıdır, Bu Konuda Böyle Günlerde Toplumsal Bir Vicdan Oluşturmak İçin..Hem Hukuk Kurumlarımız, Hem Eğitim Kurumlarımız İşbirliği Yaparak, Hukukun, Yasanın Ve Bunların Sonucu Olacak Adaletin, Toplumsal Yaşam İçin Önemi Konusun Da Vatandaş Bilincimiz Oluşmalıdır…

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü, Yakın Tarihimizin Kara Lekeli Günü, Bir Grup Kurumsal Yapı Dışından Emir Alan Askerin Kalkışması Sonucu 250 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti, Bini Geçen Sayıda Vatandaşımız Yaralandı… Bu Gün Demokratik Hukuk Devletinin, Seçilmiş Meşru Hükümetin, Anayasal Düzenin Önemi Toplumun Her Ferdine Anlatılmalı Ve Bu Bilinç Özümsenmeli….

16-23 Ağustos Hacı Bektaşı Veli’yi Anma Günü Ve Haftası… Türk Kültürünün Yapı Taşlarından Biri Olan H.Bektaşi Veli Öğretileri Daha Önemsenmeli Ve Çocuklarımız, Gençlerimiz, Bizim Olan Bu Mesajları Duymalı, Almak İstedikleri Oranda Özümsemelidirler…

17-25 Ağustos İbni Sînâ Haftası Büyük Türk Filozofu, Bilgini Ve Hekimlerin Pîri İbni Sînâ 17 Ağustos 980’de Buhara-Afşena Kasabasında Doğdu. Bu Doğuş İnsanlığa Tıp Bilimin De Büyük Gelişmelerin De Doğmasına Neden Oldu… Birçok Alanda Eserleri Olan Bu Filozofumuzu, Eğitim Kurumlarımız Müfredatlarında Daha Çok Yer Vermeli Ki Biz Toplum Olarak Köksüz Kalmamanın Gereğinin Altını, Çiziyor..  Bugünlerin Kültürümüze Katkısının Nasıl Olabiliri Üzerine Düşünmek Önerisiyle..

26 Ağustos Malazgirt Zaferi Günü Anadolu’da İlk Türk Devletinin Temeli Bu Zaferle Atıldı, Aşağı Yukarı 1000 Yıl Aradan Sonra Kurtuluş Savaşıyla Anadolu Yeniden Vatan Yapıldı… Bu Zafer Haftası Çerçevesince Bu Zaferlerin, Önemleri Gençlerimize Ve Özellikle Asker Gençlerimize İyi Anlatılmalıdır…

26-30 Ağustos Zafer Haftası - Malûl Gaziler Haftası -30 Ağustos Zafer Bayramı - 30 Ağustos Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Gibi Etkinlikleri Kutlanılarak, Toprak Nasıl Vatan Yapılmıştır, Vatandaşlarımıza Anlatılmalıdır…

2 Eylül Dünya Barış Günü, Barıştan Daha Degerli Ne Vardır ki, Bilmiyorum, Bu Günde Yurtta ve Dünya da Barışın Önemi Hem Ülkemizde ki Vatandaşlara, Hem de Dünyada İnsanlara En Anlaşılır Haliyle Anlatılmalıdır…

8 Eylül Dünya Okuma Günü, Bu Gün Ne Merak Ediyoruz, Merak Ettiklerimiz Üzerine Ne Okuyabiliriz Diyerek Okumalara Kapı Açmalı Bugün.. O Gün, Kamu Kurumlarını Ziyaret Edenlere Kitap Hediye Edilmelidir Ki… Kitaplar Yaygınlaştıkça Okumada Yaygınlaşacaktır…

Eylül 3. Haftası İlköğretim Haftası, Her Bir Adımla Başlar İlk Öğretim Egitimde İlk Adımdır ve Bu Adım Ne Kadar, Saglam Atılırsa O Kadar Eğitimimizin Ve Gençlerimizin Geleceği Düzğün Olacaktır…

19 Eylül Kapsayan Hafta Şehitler Ve Gaziler Günü Ve Haftası Şehitler Ve Gaziler Vatan İçin, Toplusal Düzen İçin Kendilerini Feda Eden Fedailerimizdir… Bu Fedailerimize Ve Yakınlarına Sahip Çıkmak, Onları Onure Etmek Toplumsal Ve Kurumsal Sorumluluklarımızdır…

Eylül son Haftası, Mucitler ve Araştırmacılar Haftası, Bu İki Konuda da Toplumumuz Adeta Kuraklık Yaşamaktadır, Bu Kuraklığın Aşılabilmesi İçin Eğitim Sistemimiz, Hurafeye Dayalı, Söylentiye Dayalı, Ezbere Dayalı, Hayatın Gerçeklerinden Kopmuş Bilgilerden Arındırılarak… Araştırma, Deney, Gözlem gibi Bilimsel Yöntemlerin Ağır Bastığı, Araştırma –Geliştirme Amaçlı Bilgi İnsanı Yetiştirmeye Odaklı Bir eğitim Seferberliğiyle Bu Alandaki Kuraklıklar Aşılabilir… Bu Gün Bu Bilinç Oluşturulma Günüdür!

25 Eylül Yangından Korunma Haftasıdır, Yangında Korunma Haftasında Her Yıl Bir Konu Seçelim, Örnegin Bu Yıl Ormanlarımızı Yangından Korumak İçin Ne Gibi Önlemler Almalıyız Üzerine Kamuoyunda Düşünceler Paylaşalım… Orman Yangın Söndürme Araç Ve Gereçlerimiziz, Geçen Sene Yanan Ormanlarda Eksikliğini Hissettik.. Hala Orman Yangın Söndürme Uçağı Alınmamışsa, Su Tankları, Göletleri Yapılmadıysa Acilen Alınması Ve Yapılması Gerekmektedir.. Bu Hafta Konumuz Yangıları Nasıl Önlerin Üzerine Duralım Mı?

26 Eylül, Dil Bayramı Deyip Geçmeyin, Anladığımız Dille Yazıp Anladığımız Dille Okumalıyız, Böylece Okuduğumuz Yazıyı Anlarız Yazda Bize Ne Denmek İstediyse Bilgimiz, Düşüncemiz, Davranışımız Olur…

Ekim 1. Pazartesi Dünya Çocuk Günü, Çocuk Demek, Genç Demek Geleceğimiz Demektir, Toplumumuz Gelecekte Nerede Olması Gerekiyorsa Çocuklarımızı, Gençlerimizi Oraya Göre Yetiştirmek Zorunda Olduğumuzu Unutmamak Ricasıyla…

Ekim 1. Haftası Camiler Haftası, Camiler İnsanlarımızın İbadet Maksadıyla yan Yana Geldikleri Yerlerdir, Buraları İbadet Edilen Yerlerin yanı Sıra Mahallenin Kültür Evleri Haline Gelmelidir.. Öte Yandan Camilere Hangi Dili Kullanana toplum Geliyorsa Camilerde ki Mesajlarda Oraya Gelenlerin Anlayacağı Dille Verilmelidir… Dini Mesajlar Dilimizle Anlaşılır Şekilde Camilerimizden Verilmelidir ki.. Dinle Dindarlar, Camilerimiz Aracılığıyla Buluşsunlar…

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, İnsan Karşısın Da, İnsanın Kullandığı Araç Gereçler Karşısında, Silahlar Karşısında Hayvanlar Savunmasız Kalmaktadır… Ayrıca Hayvanların Yaşam Alanları Da Yerleşime Dağ Ve Yayla Turizmine Kurban Edilmekte.. Dağlarımız Yaylalarımız Hem Doğal Yapısı Bozulmakta Hem De Hayvanların Yaşam Alanları Yok Edilmektedir… Bu Nedenle İnsan Tüm Canlıların Haklarından Sorumludur, Çünkü Bu Sorumluluk Akıl Ve İradeye, Farkındalığa Dayanmaktadır… Hayvan Canı da Yaratılmıştır Ve Kutsaldır…

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, Öğretmen İnsanlığın Ulaştığı Bilgi Birikimi Yeni Bilgilere Neden Olsun Diye, Gençlerin Zihnine Zikreden Bir Meslek Grubudur Ki.. Onlar Ne Kadar Çok Bilgi Zikrederlerse, Toplumumuz Ve İnsanlık O Kadar Daha Çok İnsani Olarak Gelişecektir…

09-16 Ekim Dünya Gıda Günü (16) Ve Beslenme Ve Gıda İsrafını Önleme Haftası, Gıdasız Beslenme Olmayacağına Göre Gıda Ve Beslenme Üzerine Ciddi Düşünülmesi Gerekir… Şuanda Gıdaya Ulaşmayan Topluluklar Var Bunun Nedenleri Nedir, Allah Ve Akıl Korusun Biz Böyle Bir Duruma Düşermiyiz Diye Bugün De Ve Haftada Paneller, Haberler, Yorumlar, Tartışmalarla Gıda Ve Beslenme Üzerine Vatandaşlarımızın Bilinci Ve Duyarlılığı Artırılmalıdır…

13 Ekim Ankara’nın Başkent Oluşu, Kurtuluşa, Kuruluşa Ön Ayak Olmuş Bu Şehre Başkent Olmak Da Yakışmaktadır…

14-20 Ekim Dünya Standartları Günü (15) Türkiye Standartları Haftası Standart’ımız Yoksa Ölçümüz Yok Demektir.. Ölçü Yok İse, Ne Kadar İyiyiz, Ne Kadar Vasatız, Kim Bizde Daha İyi Nasıl Anlarız? Bu Nedenle İyi Ölçme, İyi Bilme Demektir…

21 Ekim Gazeteciler Bayramı, Gazeteci Bizim Olay Yerindeki Gözümüz Kulağımızdır, Bizim Yerimize Olayları İzler Ve Bizi Bilgilendirir…

24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü, Birleşmiş Milletler Günü, BM, Genel Kurulu, BM Güvenlik Kurulu Dünya Sorunuyla İlgili İstişare, Danış Dünya İçin Ne İyi Olacak Kararlarının Tartışıldığı Yerdir… Ulaşım Ve İletişim İmkanlarının Dünyayı Neredeyse Bir Köye Çevirdiği Bu Günler De Bu Kurumsal Yapının Daha Çok Etkili Olması Üzerine Düşünceler Üretmeliyiz…

29 Ekim Cumhuriyetin Kuruluş Günüdür, Cumhuriyet Ve Demokrasi Yönetim Sistemleri İçinde En İyi Sistem Olduğunu Söyleyebiliriz, Bu Siyasal Sistemlerin En İyisini En İyi Şekil De Her Yıl Cumhuriyet Bayramı Olarak Kutlamalıyız… Ayrıca Kızılay Haftasıdır Ve Kızılay Yardımlaşma Dayanışmamızın Çağdaş Halidir, Bu Nedenle Hem Bütçeden Kızılay’a Pay Ayrılmalı, Hemde Biz Vatandaşlar Yardımlaşmak İçin Kızılay’a Bağışlarda Bulunmayız…

31 Ekim Dünya Tasarruf Günü, Tasarruf Demek Bugün Elimizde Olanlardan Bir Bölümünü İlerde Olmama İhtimali İçin Bir Kenara Ayırmaktır.. Tasarruf, Küçük Birikimlerin Büyüyerek, Daha Büyük İşler Yapılmasına Vesile Olunmasıdır… Tasarruf İhmal Edilmemelidir…

10 Kasım Kapsayan Hafta Atatürk’ü Anma Günü Ve Haftasıdır, M. Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşında Nasıl Mücadele Ettiği, Kuruluş Aşamasında Nelerle Karşılaştığı Üzerine Paneller Düzenlenerek Anılmalıdır…

17 Kasım Dünya Komşular Günü, Bugün Önemsenmeli Ve Zayıflayan Komşuluk İlişkileri Daha Da Güçlendirilmelidir, Bunun Yolları Nedir Üzerine Tartışalım…

10 Aralık Kapsayan Hafta Dünya İnsan Hakları Günü (10) Ve Haftası, Her Şey İnsanla Anlamlıdır, İnsanı Anlamsızlığa Sürükleyen Her Şeyi, Anlamsızlığa Göndermeliyiz…

11-17 Aralık Mevlâna’yı Anma Haftası, Mevlana, H. Bektaşi Veli, Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Karacaoğlan Gibi İsimler İster Dini, İster Milli Kültürün Temelini Atan Kişilerdir, Unutulmamalıdır, Düşünceleri, Toplumumuza Yayılmalıdır…

Bunlar gibi, toplumsallaşmamıza katkısı olan her gün önemlidir, ister yerel, ister küresel ölçek de kutlanan günler, kutlanmalı ve bunlar yerel, küresel olarak insan bilincine katkısı olacak günler ve etkinlikler olacaktır… Bu etkinlikleri kamusal, sivil tüm işletmeler kutlamalı ve vatandaşlara kutlamaları konusunda yardımcı olunmalıdır…  Oldurulması ricası, Önemli günler aynı zaman da iyi günlerimiz olsun…

 Şimdi de 2022’de, Dini ve Milli Olarak Resmi Tatil Olan Günleri de Sizinle Paylaşarak Yazımıza Son Verelim.. Yazıyı 2022 de yazdığım için bu günleri bu tarih içinde degerlendirelim, ne dersiniz? Ayrıca Dini Günler her yeni yılda on gün daha önce gelir, onu da bilerek devam edelim…

 

2022 YILINDA RESMİ TATİL GÜNLERİ

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı                         23 Nisan        Cumartesi    1 gün

Emek ve Dayanışma Günü                                           1 Mayıs           Pazar 1 gün

Ramazan Bayramı Arife:                                                1 Mayıs Bayram: 2-3-4 Mayıs

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı                    19 Mayıs   Perşembe    1 gün

Kurban Bayramı Arife: 8 Temmuz Bayram:                    9-10-11-12 Temmuz 4,5 gün

Demokrasi ve Milli Birlik Günü                                        15 Temmuz           Cuma 1 gün

Zafer Bayramı                                                                  30 Ağustos    Salı     1 gün

Cumhuriyet Bayramı                                                       29 Ekim                            1,5 gün

 

DİNİ AÇIDAN ÖNEMLİ GÜNLER

02   ŞUBAT-2022    ÇARŞAMBA ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI

03  ŞUBAT-2022     PERŞEMBE REGAİB KANDİLİ

27  ŞUBAT-2022     PAZAR         MİRAÇ KANDİLİ

17 MART-2022        PERŞEMBE BERAT KANDİLİ

02 NİSAN-2022       CUMARTES            RAMAZAN BAŞLANGICI

27 NİSAN-2022       ÇARŞAMBA            KADİR GECESİ

           

01 MAYIS-2022       PAZAR          AREFE

02 MAYIS-2022       PAZARTESİ RAMAZAN BAYRAMI (1.Gün)

03 MAYIS-2022       SALİ   RAMAZAN BAYRAMI (2.Gün)

04 MAYIS-2022       ÇARŞAMBA            RAMAZAN BAYRAMI (3.Gün)

 

09 TEMMUZ-2022   CUMARTES KURBAN BAYRAMI (1.Gün)

10 TEMMUZ-2022   PAZAR         KURBAN BAYRAMI (2.Gün)

11 TEMMUZ-2022    PAZARTESİ  KURBAN BAYRAMI (3.Gün)

12 TEMMUZ-2022    SALİ           KURBAN BAYRAMI (4.Gün)

 

30 TEMMUZ-2022     CUMARTES HİCRİ YILBAŞI

08 AĞUSTOS-2022    PAZARTESİ AŞURE GÜNÜ

07 EKİM-2022 CUMA     MEVLİD KANDİLİ

Derleyen: H.Benek – vatandasfikri.com   5.2.2022

 

Kaynaklar                                                                                        

1* https://www.hesapkurdu.com/seyahat-sigortasi/h/resmi-tatil-hesaplama

2* http://www.vatandasfikri.com/haberdetay.asp?ID=802

3* https://www.ktb.gov.tr/yazdir?01B746F73D47F2FCA06DBF94BAC83E93

4* https://vakithesaplama.diyanet.gov.tr/dinigunler.php?yil=2022

 

 

 

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft