İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
Zafer Günü/Bayramı Kutlu Olsun!!

BİZE YENİ ZAFERLER LAZIM!!

Zafer Günü/Bayramı Kutlu Olsun!!

Bize yeni zaferler lazım, 950 yıl önceki zaferi kutlayalım,  daha yakına gelelim, 100 yıl önceki zaferi de kutlayalım, ya gelecek 100 yıl da, ya gelecek bin yılda bizim torunlarımız ve onların torunları hangi zaferleri kutlayacaklar ki? Acaba bin yıl önceki zaferlerle, şimdiki zaferler, gelecek zamandaki zaferler aynı mı? Sanmıyorum!! Neden?

Örnegin bin yıl önce, komşu kabileden inek sütü almak nasıl kaşılanırdı, yada sürüleriyle gelerek bizim yaylalara konan bir yabancıya ne yapılırdı? Şimdi ne yapılır? Acaba zaferle çizilen sınırlar, dışarıda kalması gereken, mal, hizmet, ürün, hatta sermaye gibi faktörleri, yabancı kişileri nasıl sınırlar?  Konumuz buda degil aslı da, neden zafer bayramı kutlarız, neden yeni zaferlere ihtiyaç duyarız?

Zafer Bayramı Kutlama Nedenimiz: “26 Ağustos 1922 de başlayıp, 30 Ağustos 1922 sona eren, Başkomutan Mustafa Kemal'in zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan Zafer bayramdır.” Kültür coğrafyamızda, bizim eski devletlerimizin zamanlarına ait komutanlarımızın, askerlerimizin kazandığı zaferler de dahil olmak üzere Bu zaferi kazanan askerleri ve komutanları saygıyla anıyor, zafer bayramımız kutlu olsun diyerek.. Yeni zaferlere doğru hızlı bir adım atmamız gerekiyor, bu zaferler nedir derseniz, devam edelim derim…

Yeni zafer, maddeyi, maddenin potansiyelini tanıma zaferidir, bu madde ne işe yarar, bu maddeden nasıl yararlanabiliriz, bu yararlanma aşamalarında çevreye, dogaya öncelikle zarar vermeden yararlanma yolları nedir? Bu soruların cevapları yeni zaferlerdir!!

Petrole, dogal gaza, alternatif yenilenebilir enerjiler hangileridir, şu anda ne kadar fosil yakıt, ne kadar yenilebilir enerji kullanıyoruz??  Yada şu hedefimiz var, 2030 veya 2050’ye kadar, petrole ve fosil yakıtlara bağımlılığımızı tamamen sona erdirerek, hem dogayla uyumlu enerji, hemde ucuz enerji amaçlarımıza ulaşacak yeni zaferler elde ederek, 5 Haziran 2035 de temiz enerji bayramı kutlayabilirsek…

Tüketmek için kıt kaynaklarla ithalat yaparak dövizlerimizi yabancılara, ihracat yapmazsak ekonomik zaferi kazanamayız… Bize Yeni Ekonomik Zaferler Lazım….

İşte bu gibi şeyleri yaparsak, yeni zaferler elde etmiş, gelecek nesillere yeni zaferler hediye etmiş olacağız… Olabilir mi, neden olmasın ki!! Sonra…

En hızlı, tekrar, tekrar kullanılarak maliyeti düşürülen ayrıca düşük enerji yakmasıylada artı maliyet düşüklüğüne neden olan Uzay Mekikleri yapamazmıyız, yaparsak nasıl bir zafer kazanmış oluruz, farkındamıyız? Ayrıca yapay zekayla destekli insanımsı robotlar yaptığımızı düşünüyorum da ne yeni zafer olurdu değil mi? Sonra..

Hani protipini gördüğümüz, 2023 de yollarda olacak denilen, akü ömrünün uzunluğu ile uzun mesafelere gidebilen, geri dönebilen Elektrikli arabamızı yaptığımızı düşünün, nasıl bir enerji tasarrufu saglamış, nasıl bir zafer kazanmış oluruz ki? Yeni zafer ne ola ki?

Yeni zafer bilimle, akılla, bilgiyle yeni, yeni icatlar yaparak, her içat’ın bir patent ve zafer olduğunu düşünerek, yeni zaferler kutlamak dilegiylee… Selam ve Sevgilerimle..

Hüseyin Benek – vatandasfikri.com – 27.8.21

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft