İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
SEZEN ÜNLÜ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ??

SEZEN ÜNLÜ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ??

Sezen Ünlü, Ne Vasiyet Etti?

 “”İzmir'in Konak ilçesinde dün saat 23.00 sıralarında Güney Mahallesi 1158 sokakta meydana gelen olayda Anıl Y. isimli şahıs, 2 aydır ayrı yaşadığı ve dini nikahlı eşi olduğu öğrenilen 17 yaşındaki 5 aylık hamile Sezen Ünlü’yü 16 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Anıl Y., ekipler tarafından yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.””

Bu haberi okuduğumuzda TV lerde gördüğümüzde, dinlediğimizde artık bu sonuçtur, birisi, birisini öldürmüştür, olayların sonucu göre tüh, yazık, iyi olmuş, kötü olmuş, gencecik kız üstelikte iki canlı, neden öldürülmüş, namus meselesiymiymiş, gibi haberi duyduğumuz da tepkiler verilir… Hatta sosyal medyada haberi,  konuyu okumadan kişinin fotoğrafı görülerek beğenilir bile… Gelelim bu ölüm haberinin arkasında ki bu sonucu hazırlayan olaylara…

“”Sezen Ünü’nün cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu Morgundan ailesi tarafından teslim alınırken, acılı baba Serdar Ünlü, “Benim kızımın ‘ben ölürsem gözlerimi bağışlayın, Baba ölürsem organlarımı bağışlayın” derdi. Kızımın gözlerini bağışladım. “Benim kızım insani seviyesi böyle yüksek bir kızdı” diye konuşuyor bu da sonuç!! Kızı kim neden öldürdü, yada kendin de öldürme hakkı gördü?

Kız daha henüz 17 yaşındaydı, daha hayatının baharındaydı, birçok kişinin bir ömürde yaşayamayacağını bu kişi, bu toplum bu kıza yaşattı, onun acılara olan tahammülünü mü çekemediler de mi, öldürüldü anlamış değilim…  Kültürler, toplumlar, devletler aklı başında kişiler, insan yaşatmak için ortaya çıkar, organize olurlar, kişiler öldürmek için değil, aile kurmak, mutlu etmek, mutlu olmak için yan yana gelirler, buradaki sorun neydi de 17 yaşındaki bu gençliğine yeni adım atmış, üstelikte hamile olan kızcağızın canına kıyıldı? Sonucu değil nedenleri okumaya çalışarak devam edelim mi?

Acılı Baba Serdar bey konuşuyor: “Kızının şahıs tarafından darp edildikten sonra darp raporu alarak şikayette bulunduğunu, bir süredir kendisiyle kaldığını ancak  Anıl Y.’nin kızını sokakta öldürdüğünü söyledi.” Yine daha önce bir saldırı var, yine daha önce bir şikayet var… Yine öldürülen kızın hamile olmasına rağmen ayrı yaşama cabası var, ama kız öldü arkadaşlar!! Sonuç bu yarın başka olaylarda olacak! İstanbul sözleşmesi yürürlükte olsa da, olmasa da, kızı öldüren şahıs öldürmeyi nasıl gerekçelendiriyorsa asıl sorun orada, bunu düşündüren ortamda, toplumdadır… Kısacası İzmir de bir olay olur, tüm toplum bu olay karşısında suçludur, kimi kamu görevlisi olarak, kimi yargı görevlisi olarak, kimi ölen ve öldürenin yakın çevresi olarak suçluyuz arkadaşlar!! Herkes, bu ölümü engelleyebilirmiydik diye sorsun kendine! Olayı baba anlatmaya devam ediyor!

Kızının, Anıl Y. ve ailesiyle birlikte yaşadığını anlatan baba Serdar Ünlü, "Kızım sıkılmış, ‘babama gideceğim’ deyince kızımı dövmüş. Ben de kızımı geri aldım. İki gözü de mordu. Darp raporu aldık, şikayetçi olduk. Adamı tutuklamadılar. Benim kızım öldü. Adamı içeri atsalardı kızım şu anda yaşıyor olacaktı.” Bu kişinin Tehdit mesajları hala duruyor, Bu kişi aynı suçtan, tehdit etmekten, daha öncede sabıkası var. Kızım devamlı takip altındaydı, Ablasına giderken, boş bir arsaya sokup kızımı öldürdü"  diye veryansın ediyor acılı baba!! Bu vahim olayı kızın amcası anlatıyor!

Sezen Ünlü’nün amcası Sezgin Ünlü den dinliyoruz olayı, amca bu kızımızın öldürülme nedenlerine üstü kapalı olarak değiniyor!  “Şikayette bulunduğu, uzaklaştırma kararı olduğu halde caniyi serbest bıraktılar, Yeğenimi cani bir şekilde katletti, karnında taşıdığı bebeği de katletti. Evlenmek için yaşı tutmuyordu, abim kızı vermeye mecbur kaldı. Kız zaten okula gidiyordu. Okulda bu adamla tanışmış. Aralarında bir şeyler geçmiş. Biz de kızı vermek zorunda kaldık. Sonra kızı darp etti. Gözleri mosmor şekilde eve geldi ve abim de adam hakkında şikayette bulundu. Buna rağmen serbest kaldı. Yeğenimle adam 2 aydır ayrıydı. Sonra bir yerde sıkıştırıp katletti” Bu olay karşısın da hepimizin içi yanıyor, yanmalı da hepimiz iyi kötü bu olayda sorumluyuz! Neden?

Kız okulda biriyle tanışıyor, katili olacağını bilse tanışır mı, gençlik deneyimi, ergenliğin verdiği uçarılıklar, hormonların baskısıyla seviyoruz yanılğıları, sonucu herkesin hoş görebilecegi bir tanışma ve yakınlaşmayı siz toplum olarak alırda kızın üstüne yüklerseniz, kız daha henüz hayat nedir bilmeden evlilik sorumluluğu, ana olma sorumluluğu nedir daha henüz hazır değilken kızı atarsanız olayların içine.. Eskiden bizim oralarda da böyle olaylarda kızın adı çıktı, onun için başkası kızımızla evlenmez, bu adam haylaz, bu adam kızı hak etmez ama lanet olsun verelim artık kızı derler, verirlerdi sanki aynı olay burada olmuş gibi… İşte bu tür toplumsal yargılar yüzünden, bu tür olayların içine kızlarımızı adeta itiyoruz… Lütfen itmeyelim kızlarımız da ölmesin? Şimdi bu olayı bir de Ölen kızımız Sezenin ifadeleriyle dinleyelim ki, ne hissetmiş görelim!!

Sezen Ünlü'nün bir süre önce sosyal medyada Sezen Aksu'nun Kaçak adlı şarkısını paylaştığı "Bir daha bu yolları aynı hevesle yürür müyüm, kim bilir ne bekliyor kalır mıyım, ölür müyüm?" sözleri dikkat çekti. Ayrıca hamilelik fotoğrafını paylaşan Ünlü'nün "Sabırsızlıkla bekliyorum seni bebeğim" yazılı not düştüğü paylaşımı da yüreklerimizi dağladı!!!  Ayrıca ben ölürsem organlarımı bağışlansın istiyorum diye vasiyet eden biri, ben ölsem de bencillik yapmayayım organlarıma ihtiyaç duyan birinin organlarım yaşamasına vesile olsun diye bağışlanmasını isterim diyen biri, ölse de insan yaşatmaya çalışan birini biz yaşamadık, üzgünüz!!

 Sonra Katil Anıl Y.’nin ifadesi ortaya çıktı, ne ifade etmiş ki! Anıl Y.’nin emniyetteki ifadesinde, birlikte yaşadığı Sezen Ünlü ile 2 aydır sorunlar yaşadıklarını, sokakta karşılaştığı Ünlü ile sosyal medyaya gelen bir mesaj nedeniyle tartıştıklarını ve cinayeti bu nedenle işlediğini anlattığı öğrenildi.” Sosyal medya paylaşımlarını cinayet nedeni yapabilen bir kişinin bırakın bu kızın yanında olmasını toplumda bile olmamasını sağlamalıyız ki… Bu cinayetlere neden bulunamasın, derim, Kızımıza rahmet, acılı ailesine sabır dilerim…

Hüseyin Benek – vatandasfikri.com – 30.3.2021

Kaynaklar

1* https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/izmirde-anil-y-tarafindan-katledilen-sezen-unlunun-vasiyeti-ortaya-cikti-1823619

2* https://www.sabah.com.tr/galeri/yasam/son-dakika-haberi-hamileyken-oldurulen-sezen-unlunun-vasiyeti-yurek-burktu

 

 

 

 

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft