İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
"BONZAİ TEHLİKESİ"

AMATEM'E SON BİR AYDA 6 BİN "BONZAİ" BAŞVURUSU!

Bonzai'den ölen gençlere İstanbul Esenyurt'ta bir genç hayatını kaybeden genç, Şükrü A.'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Araştırmalara göre Türkiye'de son iki yılda bonzai kullanıcı sayısında patlama olduğunu ve bunların genellikle büyük şehirlerde yaşıyor. İstanbul'da son bir ay içinde 6 bin kişi tedavi için Bakırköy AMATEM'e başvurdu. Baş vuranların oranının %10-15 olarak varsayarsak en az 50 bin bagımlı olduğunu hesaplayabiliriz. Bu gençlerimizin heba edilmesi demektir, önce gençler, sonra aileler ve güvenlik güçleri, sağlık kuruluşları bu illetle ortak mücadele etmeliyiz. Çok kolay ulaşılan bu illet…

En ucuz uyuşturucu ünvanına sajhip olan bu illetin özellikle son iki yılda kullanımı artmış, bağımlılık yaşı 13-14'e kadar düştmüştür. İstanbul'da  sadece son bir ayda bonzai kullanıcısı 6 bin kişi tedavi olmak için Bakırköy AMATEM'e başvurmuş ve tedavi edilmektedir.

Türkiye'de 2009 yılından bu yana bonzai vakalarında neden hızlı bir artış yaşandı denirse, yasal boşluklar ve bonzainin testlerde saptanamaması ve ucuz oluşu, kolay temin edilişi (2011'e kadar internetten çeşitli şekillerde temin edilebiliyordu) hızlı yagınlaşmasında etkili olduğu düşünülüyor.

AMATEM Kliniği Uzmanlarından Dr. Elif Mutlu, bu uyuşturucunun laboratuarda sentezlenmiş kimyasal bir maddedir ve bir takım bitkilerin üzerine püskürtülerek sanki bitkiselmiş gibi satıldığını ve insanlarımızın kandırıldığını, kullanıcıların kullandıkları maddenin ne olduğunu bilmemeleri daha kolay yaygınlaşmasına neden olmuştur. Bu çok zararlı ürün sanki bitkisel bir ürünmüş gibi pazarlandı kişiler yanıltıldı,  bunun da yaygınlaşmasında önemli olduğunu düşünüyorum" diyerek toplumumuzun bu uyuşturucuya karşı bilinçli olmasını istedi.

Vakalara bakıldığında istanbul kullanım oranının en yüksek olduğu il. Olduğu anlaşılıyor.

Bu maddey, kullananlar kalp krizinden, böbrek yetmezliğine, dolaşım problemlerinden şizofreniye kadar çeşitli hastalıklara neden oluyor ve bunu kullananlar bu hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Bonzaiden hayatını kaybedenlerin gençlerin sayısı da her geçen gün artıyor, son olarak İstanbul Esenyurt'un, Yenikent mahallesindeki bir parkta cesedi bulunan genç henüz 19 yaşındaydı.

Emniyet, aileler, sağlık kuruluşları, sosyal yardım kuruluşları ortaklaşa çalışarak bu madde ile top yekün bir mücadele gerekmektedir.

Kurumlar arasın da bir eylem planı oluşturmalı ve bu konu da protokol yaparak nasıl bir mücadele gerekiyor, yasal düzenlemeler yapıldı kurumsal organizazyonlarda yapılarak çok yönlü bir mücadele bailatılmalıdır, cünki bonzai çok bir madde olduğu için farklı branşların ortak mücadelesi, bilgi paylaşımı gerekmektedir.

Son olarak gençlerden ricamız bu iletlerden uzak durması, anlık hazlar nedeniyle geleceklerini karartmamalarıdır. Sizi en iyi siz koruyabilirsiniz gençler… Selam ve sevgiler…

M. Akif Gökalp – www.vatandasfikri.com

 

Kaynak : http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/amateme-1-ayda-6-bin-bonzai-basvurusu

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft