İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
ANNE, ANNEEE

ANNE, ANNEEE!!

Evet, daha su demeyi öğrenmeden Anne demeyi öğreniriz, neden acaba? Ben söyleyeyim bizim için anne demek o zamanlar, su demektir, ekmek demektir, aş demektir  şimdi ne demektir, arada ki mesafe bizim annemize sevgimizi ilgimizi belirleyecektir. Daha henüz ne olacagımız belli degilken ana rahminde oluşmaya ve gelişmeye başladığımız andan sonra, bizi Annemiz 9 ay karnın da taşır, bu 270 -280 gün yapar. Annemizin kimyası degişir, bizim için bir çok şeyden vaz gecer, beslenme düzenini degiştirir, bizi  karnın da beslemeye başlamıştır.  Doğumdan hemen sonra ilk öğrendiğimiz kelime anne olacaktır. Yazının başlığına dönelim her birimiz bu kelimeyi kaç kere tekrarlamışızdır, Ben diyeyim 5000, siz deyin 10.000 kaç kere Anne, Anneee diye söylediğimizin hesabını varın siz yapın… Karşılaştığımız her sorun da ilk aklımıza gelen anne olur bu nedenledir ki en büyük koruyucu Ana dır desek abartmış sayılmayız…

Zaten Anne için ne söylesek abartmış sayılmayız, aç kaldık, bize süt, bize süt, su, yiyecek su veren, pisledik mi altımızı temizleyen o, bak yavrum bu ateş sıcak yakar diyen o, bak yavrucum bu soğuk üşürsün diyen o, ilk egitimcimiz o, ilk aşçımız o, ilk koruyucumuz o, kısacası ilk yaşlarımız da o bizim herşeyimiz…

Her şeyimiz olan kimseye nasıl davranmamız gerekiyorsa öyle davranalım annemize. Ana insanlığın atasıdır, onsuz insan yarım degil yok demektir. Bu nedenle ki nasıl ki onlar bizim heyşeyimiz di, biz de onları üzmemek adına herşey yapmalıyız. Nasıl o bizi beslemek için abarttı, nasıl bizi gözü gibi, canı gibi kazadan beladan korudu, bizim her şeyimizdi o, her şeyimiz olmaya devam etmelidir.

Annemiz bizim için ne degildir ki, yaptığı fedakarlıklarını düşünün ve şimdi annenizi düşünün, hele bir de ondan uzak da yaşıyorsak, böyle özel günlerde, bayram da seyran da hatırlamalıyız, yanında olmalıyız. Olamıyorsak bir alo ile sesimizi onun yanına ulaştırmalıyız.

Onun bizim için yaptıklarının onda birini olsa bile onun için yapmış olsak annelerimizi ilgi şımarığı yaparız. Ama biz onlar kadar fedakarlık yapamayız diyorsak. Bizim ilk doğumumuzdan, ilk okul çağına kadar nasıl bir dönemden geçtiğimizi yegenlerimizi, çocuklarımızı, torunlarımızı izleyerek görebiliriz.

Anne için ne desek azdır, Peygamberimizin sözü ile bitirelim yazımızı, Cennet Anaların ayakları altındadır. H.z Muhammet.

Dünyanın en önemli işi anneliği, yapan anneler yaptığınız bu işi layıkıyla yapıyorsunuz. Anneler gününüzü kutlar sizlere sağlık ve mutluluklar dilerim.

Hüseyin Benek – www.vatandasfikri.com – Mayıs 14

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft