İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
İDRİS BAL'A İLERİ DEMOKRASİ AYARI

KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ PROF. DR İDRİS BAL'A İLERİ DEMOKRASİ AYARI

Dersaneler üzerine yeni düzenlemeler yapılırken yapılan tartışmalar da farklı düşünen vekilin parti disiplin kurullarına sevk ki demokrasimizin utancı olmuştur.

 

AK Parti Kütahya İl Başkanı Saraçoğlu: Milletvekili Bal disiplin kuruluna sevk edildi

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal son dönemlerde yaptığı açıklamalar sebebiyle ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk edildiğini söyledi.

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal'ın, Gezi Parkı raporları ve dershaneler konusunda parti politikasına aykırı görüş, söylem ve öneriler sebebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini belirten Saraçoğlu, "Görüşmelerimiz devam ediyor. Kendisinin son dönemlerde parti politikalarına aykırı söylem, görüş ve önerileri dolayısıyla ihraç istemi ile parti disiplin kuruluna sevk edildi. Şu an ben de il yönetim kurulu üyeleri ile genel merkezimizde konuyu takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

2-3 yıl kadar önce Fransa Devlet başkanı sarkorzinin istegiyle Ermeni yasa tasarası onaylandı, bu durumun ülke çıkarlarına ters olduğunu iddia eden muhalefet ve iktidar milletvekilleri ortaklaşa Anayasa mahkemesine baş vurarak yasanın iptalini sağladılar, orada ki iktidar partisi genel başkanı,  aynı zaman da başkan hiç tepki vermediler neden demokrasi düşünsel özgürlüklerin yanı sıra siyasi olarak da özgür irade sergilemeyi gekeritrir. Bu nedenle ki İdris Bala yapılan soruşturma, disiplin kuruluna sevk antidemokrat bir tavır olup Kütahyalı vatandaşların iredelerinin vurulan bir darbe olacaktır. Biz mecliste kürsü dokunulmazlığı, olduğunu, bırakın dokunulmazlığı olan miletvekilinin normal vatandaşların bile iktidarın onaylamdığı içraatlarına tepki göstermenin vatandaşlık hakkı olduğunu düşünüyoruz. Yapılan içraatları onaylamayan bir vekil tepki göstermeyecek de kim gösterecektir. İleri demokrasi idarecileri, nerede olduğunuzu unutmayınız….

 

AK PARTİ'Lİ İDRİS BAL'DAN İHRAÇ İSTEMİNE JET TEPKİ

 

Partisi tarafından ihraç istemiyle disipline sevk edilen AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, dershanelerin kapatılmasına yönelik tepkisini sürdürdü.

 

Dershanelerin kapatılmasının en fazla gariban kesime zarar vereceğini belirten Bal, “Kapatabilirsiniz, benim param varsa benim için dert değil ki. Tutarım özel hocayı benim evlatlarım daha iyi bir eğitim alır. Ya benim asgari ücretle yaşamaya çalışan kardeşlerim ne yapacak? İddia ediyorum meslek liseleri, imam hatip liseleri bu husustan en çok zarar görecek kesimlerdir.” dedi.

Egitim seviyesi hem ezberciliğe hemde alanları belli oluncaya kadar gerekli gereksiz bilgi yükelemsine neden olmakta ve bu bilgiler den bunalan öğrencilerin kendini bilgilenmeye kapattıklarını düşünüyor, Şu aşama da dersanelerin bu verilen yoğun bilgileri alamayanlara ek alma fırsatı yarattığını düşünüyoruz. Uzmanlık alanlarının ayrılması Ortaokulda başlar ve o alanda ki bilgiler üzerinden yüksek okullara gitmesini sağlayacak sınav sistemiyle dersane ihtiyacı azalacak böylece yumuşak bir geçiş sağlanarak ne dersane kurucuları, ne öğrenmenler, nede çalışanlar mağdur edimeyecek, bu geçiş döneminin yumuşaklığı ile öğrencilerin yaşayacağı bilgi kopukluğu da giderileceğini düşünmakteyiz…

 

CİHAN

Kaynak:

1- http://gundem.bugun.com.tr/emredemezsiniz-haberi/869694

2- http://www.zaman.com.tr/gundem_baskani-saracoglu-milletvekili-bal-disiplin-kuruluna-sevk-edildi_2170686.html

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft