İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
10 KASIM’DA DEGER OLARAK ATATÜRK

10 KASIM’DA DEGER OLARAK ATATÜRK

Atatürk Birleştirici Degerlerimizden Biridir.

Hepimiz biliriz toplumları degerler ayakta tutar, bu degerler, vatandır, Dindir, Kurucu lider ve düşünceleridir, Bayraktır, dildir, Ortah tarihtir, bayrağımız dır bütün bunlar Kültürel degerlerdir, aslında hepsi biraz biraz bizi ortaya çıkarır. Egitim fen bilgilerinin yanı sıra bunları işler ve bu degerlerin üzerine birliktelik sağlayan ortaklaşa kültür üzerine toplumsal yaşayış inşa eder, işte Atatürk de kurtarıcı ve kurucu lider olarak halk nezdinde saygı ve sevgiye dayalı bir kabul görmüş degerlerimiz arasın da almıştır. Bunun yanı sıra sadece kendi penceresinden bakan bir grup zaman zaman Atatürk''ü eleştiri sınırlarını da aşarak hareket etmeleri sonucu degerler tartışmasına neden olduklarını görüyor ve ben şahsen üzülüyorum. Bu eleştirme kolaylığına tutulanlar, o günün dünya  şartlarını ve ülkemizin nasıl bir sırat köprüsünden geçtiğini bilinmeli, yaşanılan o günün şartlarını iyi degerlendirmeli, bilir ve bu bilgiye dayalı tahliller de bulunursa haksızlık yaptığını göreceklerdir.

 Bu degerlerin herhangi birini yok sayarsak, toplumsal birleştiricilerden birini yok etmiş oluruz, bu devlete vatandaşlık duygusuyla bağlı olanla, bu topluma dini duygularıyla bağlı olanın, bu topluma vatan aidiyetiyle bağlı olanla, bu topluma milli degerleri önemseyerek bağlı olanın arasında ki fark sadece öncelik ve sonralık ilşikisidir. Ben birini öncelikle ele alırım sen ötekini ama hepsi bu toplumun degeridir. Bu degerlerimizi bir biriyle yarıştırmak, çatıştırmak yerine benim saygı duyduğuma sen, senin saygı duyduğuna da ben saygılı davranarak bu tatsız olaylara son verebiliriz. Bu nedenledir ki eleştiri sınırlarımızı bilgi ve düşüncelerle örelim, hakaret ve yergilerden uzak tutalım öneririm ki degerler topluma, barış getirsin. Yoksa ben kalabalığım seni döverim mağrurluğuna düşmek demektir ki, bu yaşam alanına, tarzlarına, düşünce ve inançlara, farklı degerleri önemseyerek toplumsallaşanlara karşı sen benden degilsin diyerek ötekileştirmek, rahatsız etmek, hangi degeri önemsiyor olursanız olun hem degerinize, hem başkalarının deger bulduklarına zarar verir ki bu zararların toplamı aynı zaman da toplumsal barışın bozulması demektir, bu da hepimiz kaybederiz demektir.

Öyle olmuyor mu son 20-30 yıldır tartıştıklarımıza bakınca ne ekonomi üzerinden, ne siyasal düşünceler üzerinden, ne de projeler üzerinden tartışmalar degil, yaşam tarzlarına ve degerlere müdahale ve saldırılar üzerinden siyasi tarafgirlik ve tartışmalar içindeyiz. Degerlerin toplamı toplumun binasının cimentosudur, bizim önceliğimiz olan degerlerimiz ise tuğladır, bu tuğlaların yan yana durabilmesi için önce uyumlu olması sonra için de cimetonun bulunduğu harçla tutturulmuş olması ortak amaça hizmet etmesinin ön şarlarından biridir. Ortak amaç nedir dersek, bu ülkenin her alanda gelişmesini sağlayacak ekonomik, teknik, kültürel deger üretmektir. Bizim degerlerimiz bu topluma hizmet etmiyorsa, toplumsal barışa katkılar sunmuyorsa ya ben de ya sen de yada onda sorun var durduğumuz noktaları yendien degerlendirerek degerleri bizim siyasetimize degil toplum sal yaşayışa ve toplumsal barışa hizmet eder hale getirelim derim. Bunun için de fanatizmden, nefretten, kinden uzak durmalıyız. Ancak böylece seven, sayan, farklıya karşı saldıran degil, onun tarafından kendisinin de farklı olduğunu anlayabilme olguna erişmiş oluruz.   

 Hangi degeri yıpratırsak yıpratalım onun erezyonu bizim erezyonumuz olur, bu 10 Kaım günün de Atatürk’ü yıpratmanın bu topluma katacagı hiçbir şey olmadığını yıpratmaya çalışanlara yüksek sesle anlatalım, ama toplumsal barışı bozmadan toplumsal yapıyı kırmadan, Atatürk'ün kurduğu sisteme zarar vermeden Atatürk'ü anlayamayanlara ya da yanlış anlayanlara anlatalım.

Bunları yaparken Atatür'ün kurduğu sistemi günümüzün gerektirdiği degişimleri de yaparak, ülkemizi ve onun büyük kurumu devletimizin kurallarını, vatandaşların hak ve özgürlüklerine saygı duyan daha demokratik hale getirelim der, Cumhuriyetin başarısı Atatatür'ün başarıdır düşünceleriyle selam ve sevgilerimle…

VATANDASFİKRİ.COM

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft