İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
ŞEHİTLER VE GAZİLER GÜNÜ

 

ŞEHİTLER VE GAZİLER GÜNÜ

Şehitler ölmez!!

Evet inandığımız kitap şehitlere ölüler demeyiniz diyor, onlar yaşıyor diyor bizde şehitler ölmez diye slogan atıyoruz. Ama devamında şehit ve gazilere ve onların yetimlerine ne kadar deger veriyoruz bu konuda biraz eksikliğimiz var gibi.

Şehitler ve gaziler gününde sizinle bu konu üzerine düşünelim araştıma yapalım, en yakın şehit veya gazimizi ziyaret edelim bu konuya zaman ayıralım istedim… Beraberce düşünce yolculuğuna çıkacağız ve önce şehitlik neden bu kadar önemlidir sorusuna cevab arayacağız, veren olmamışmıdır evet cevaplar var bizde kendi cevabımızı verelim, azda olsa bizim düşüncemiz ve uslübumuz bu konuya yansısın.

Şehitler Allah ve dini adına, vatan ve toplumsal düzen adına kendilerini feda eden fedailerdir. Bu feailer kutsal saydığımız şeyler adına şavaşmış olsun, toplumsal düzenin işleyişi adına olsun canlarını kaybedenlerdir. Bunlar en önemli sayılan canlarını kutsallarımız için düşünmeden vermişler bunun sonucu onlardan bize emanet kalan yetimleri ve eşleri emanete yakışan bir şekilde yaşatılmalıdır.

Şehitlerimizi Allahın rahmetine emanet ettikten sonra hala yaşıyan gazilerimiz ise yine bize emanettir. Onlar yaralanmışlar, ihmallerimiz durumunda yaraları hiç iyileşmeyecektir. Bunlar vatan için toplumsal düzen için yaralanmış kimi kolunu, kimi bacağnı kimi ise gözünü kaybetmiştir. Bunlara da yeter derece ilgi ve alaka göstermek toplum olarak öncelikli görevlerimiz arasındadır. Bu ihmale gelemeyecek, bir alandır ki zaman zaman ihmal ettiğimizi düşünmekteyim. Allah korusun, şehitlerinde gazilerinde üzerimizde hakları vardır. Onlar canlarını vermiş vatanı vatan yapmışlar, onlar toplumsal düzenin güvenli bir şekilde devam etmesi için canlarını vermişler bizde bu sayede güvenli bir şekilde yaşıyoruz. Bunları sanırım hepimiz biliyoruz, ben tekrarlayalım da unutkanlığımızın mağduriyetini yaşamasın şehit ve gazilerimiz diye bu yazıyı yazdım….

Bu ihmal iki şekilde yapılmaktadır, bir devlet görevlilerinin maddi manevi ihmalleri, iki biz vatandaşların manevi ve maddi ihmalleri olarak eksiliğimiz olduğunu düşünüyorum.  Bu iki durumunda ortadan kaldırılması için sorumluluk sahibi kişilerin ve kurumların sorumluluklarının bilincinde olması, biz vatandaşların ise böyle durumlarda hem kendi sorumluluklarımızı yerine getirerek, hemde ihmal içinde olan kurumlara sorumluluklarını hatırlatarak ihmal varsa ortadan kaldırılmalıdır düşüncesiyle, bütün gazilerimize geçmiş olsun der, şehitlerimizede Allahın rızalarının üzerlerine olmasını dilerim. Selam ve sevgilerimle…

www.vatandasfikri.com >> Aydın Fikirli << Ankara - 2013

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft