|
|
|
Genç Yazarlarımız |
|
Reklam |
İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!
H.z. Muhammed
Adrese Git |
|
|
|
TASARRUF'U UNUTTUK |
VATANDAŞLAR OLARAK TASARRUFU UNUTTUK !!!
ELEKTİRİK FATUSASINDAN ÇOK CEP TELEFONU FATURASINA PARA ÖDEDİK.
Elektrik faturasına 53 TL, cep telefonu faturasına 80 TL veriyoruz
13.12.2011 - 01:42 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız elektrik fiyatlarıyla ilgili eleştirilere cep telefonu faturalarıyla yanıt verdi. Yıldız, mesken başına 53 TL elektrik faturası, 80 TL de cep telefonu faturası ödendiğini söyledi. Bakan Yıldız, Meclis'te bakanlığının bütçesi üzerine milletvekillerinden gelen soruları yanıtladı. Elektrik fiyatlarıyla ilgili açıklamaları değerlendiren Bakan Yıldız, bu konuya tüketici alışkanlıklarının değişmesi açısından bakarak son 10 yıldaki cep telefonlarının kullanım süreciyle ilgili gelişmeleri aktararak yanıt verdi.
73 milyonluk Türkiye'de 62 milyon cep abonesi olduğunu elektrik dağıtım cirosu ile cep telefonu cirosunu da 22'şer milyar lira olduğunu söyledi. Toplam bir yılda 149 milyar dakika konuşma yapıldığını, kandil gibi özel gecelerde 1 milyar adet mesaj gönderildiğini ve bu günlerde 90 milyon TL ciro yapan GSM firmaları bulunduğunu anlatan Bakan Yıldız şunları söyledi:
"Mesken başına elektrik faturası miktarı 53 TL civarında. Kişi başına cep telefonu kullanım miktarı 22 TL civarı. Bir hanede 80 TL civarı cep telefonu kullanılıyor. Bu cironun elektrik gibi temel ihtiyacı geçtiğini söylemek isterim. Bunu cep telefonu kullanmayacağız anlamında söylemiyorum. Tabiki kullanacağız. Günümüz şartlarında refah seviyesinde kullanacağız. Ama 10 yıl içinde bu cirolardan bahsetmiyorken şu anki geldiğimiz rakamları vermek istedim."
-"BOR'LA İLGİLİ ÖZELLEŞTİRME PLANI YOK"-
BİL'le ilgili eleştirileri de yanıtlayan Bakan Yıldız, ilk anlaşması 1999 yılında yapılan bu anlaşmanın 2010 yılına getirdiği rakamın 95 milyon dolar zarar olduğunu, 2042'ye kadar da zararının 1.1 milyar dolar olacağını söyledi. Konsorsiyum üyelerine bunu sürdürülebilir anlaşma olmadığını söylediklerini dile getiren Bakan Yıldız, "Biz defaten bu parayı istiyoruz. Bu tarihi bir vakadır. Onun altına imza atan arkadaş kötü niyetli değildi belki ama onun sonuçları zarar mirasıydı. En son şunu dedik. Bizim hukuken alacağımız yok ama hukuken sürdürülebilir bir anlaşma değil. Defaten ödenmesini istedik. Süre istediler. 100 milyon dolar zararı ödeyecekler. Karşılığında 2042'ye kadar 4.7 milyar dolarlık formül değişikliği yaptık. Filmin devamı böyle. Filmin sonunu görmeden bir parçasını okursanız kamuoyunu yanıltmış olursunuz" dedi.
Bakan Yıldız, borla alakalı özelleştirme politikasının olmadığını belirterek, "Bor stratejiktir. Bahçenizde tapulu arazinizde bor bulursanız o sizin mülkinizden meta olmaktan çıkar ve el konulur. Önem verdiğimiz malzeme" dedi.
Yapılan görüşmelerden sonra Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile AB Bakanlığı'nın 2012 yılı bütçeleri oylanarak kabul edildi.
Vatandaş fikrinin yorumudur…
Savurgan toplum olduk bize yakışmıyor vatandaşşşş !!!!
Vatandaşların temel ihtiyaçlarını dikkate alarak harcama yapması kültürümüzün bir parçası yapılamadıkça isteklerle ihtiyaçların ayırtına varılmadıkça böyle ekonomik olamayan durumların ortaya çıkması normaldir. Ne demek en temel ihtiyacı geçen telefon parası ödüyoruz. Gevezemi olduk ne?
Cep telefonunun markası sizce ne için önemlidir diyenlerin ekseriyetle imaj için önemlidir derse ve aldığı cep telefonunun temel özelliği mesaj yazmayı bile beceremezken onlarca özelliği olan teflon almak, toplumun parasını bu yabancı üretici firmalara aktarmak, hakkı kimsede yoktur. Sen İşçinle paylaşma, sen ihtiyacı olanla paylaşma, sen geliri sınırlı olan, çoluğun çocuğun rızkını sadece daha iyi görünüyor, eşe dosta hava atayım diye pahalı telefonlara ver. Bu toplum için harcayacağın paraları ithal ürün olan bu telefonlara vermen, yanlış, abartarak vermen daha da yanlıştır. Dünyanın zengin ekonomilerine sahip toplumları bile %23-24 tasarruf yaparken sen, yani biz %13-14 tasarruf yapıyoruz. Var mı ki yapalım hikâyesini bi zahmet geç, olan olduğu kadar tasarruf yapmalıdır.
Bor madenine gelince bu kadar önemli bir maden, bu kadar atıl tutularak özelleştirilmesinin önü acılıyor. Temel meselelerde özelleştirmenin doğru olmadığını düşünenlerdeniz. Bu temel ihtiyaçların( sağlık, eğitim, güvenlik, kent içi toplu taşım, medya ve iletişim, gıda) yanı sıra önemli madenlerinde devletin kurumları tarafından işletilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
İstenirse kurumların iyi işletilebileceğinin örnekleri var. Bunlar PTT, Ankara halk ekmek, THY gibi şu anda aklıma gelmeyenleri de katarsak yeter ki biz kurumsal disiplini sağlayarak kurumlarımıza sahip çıkalım. Telefon şirketimizin özelleştirilmesinden ülkemizin dolayısıyla toplumumuzun ne kadar zarar ettiğini hesaplayarak diğer zenginlik kaynaklarımıza sahip çıkalım der, sahip çıkmaya davet ederim, tüm vatandaşlarımızı.
Saygılar ve selamlar >>>>>>>>>>>>>>> www.vatandasfikri.com
|
|
|
|
|
Reklam |
“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."
M.Kemal Atatürk
Adrese Git |
|