İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
ONLAR AÇ YARDIM BEKLİYORLAR!!!

 

ONLAR AÇ YARDIM BEKLİYORLAR!!!

ONLAR AÇKEN BİZ TIKSIRINCIYA KADAR NASIL TÜKETİYORUZ?

ÇAĞDAŞ, MODERN, KENTLİ, EGİTİMLİ, KÜLTÜRLÜ FALAN FİLAN HAYVANLARINIZA VE MAKYAJA, AKSESÜARA, LÜKSE VERDİĞİMİZ PARALARI BURAYA GÖNDERİRSEK MUHTEMELEN AÇLIK ORTADAN KALKAÇAKTIR. 

Kadınlar makyaja servet harcıyor

İNGİLİZ kozmetik markası Bionsen’in yaptığı bir araştırma sonucunda, kadınların 16 ile 65 yaşları arasında kozmetik ihtiyaçları için tam 100 bin sterlinlik (270 bin TL) harcama yaptıkları açıklandı Araştırmaya katılan 2 bin 200 kadından yüzde 61’i erkek arkadaşları veya eşleriyle yemeğe çıkmak yerine makyaj malzemesi almayı tercih ettiklerini söyledi. Haber Milliyet gazetesinden alınmıştır.

BU AÇLIKLA BAŞBAŞA İNSANLARA ULAŞMAK İÇİN LÜSK TÜKETİM MALLARINA AÇLIK VERGİSİ KONARAK OLUŞTURULAÇAK FONDA PARA BİRİKTİRLEBİLİR.

BURADA YAŞAYANLARA O BÖLGEDE RAHAT YETİŞTİRİLECEK TARIM ÜRÜNLERİ TOHUMU VERİLEREK  KENDİLERİNİN AÇLIKDAN KURTULMASI SAĞLANABİLİR.

BU AÇLIK SORUNUNA DUYARSIZSAK İNSANLIĞIMIZI SORGULAMAMIZ GEREKİR.

HERKES BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN GEREKLİ GİRİŞİMLERİ VE DESTEKLERİ, YARDIMLARI YAPMALIDIR.

YARDIMLARINIZI YARDIÖ KURULUŞLARI ARACILIGIYLA YAPABİLİRSİNİZ. 

NODIRA’NIN HİKAYESİ

İsim: Nodira

Yaş: 18

Ülke: Özbekistan

 Özbekçe’de eşsiz anlamamına gelen Nodira , fakir bir ailenin beş çocuğundan biri.Her sabah dualarını okuduktan sonra

Nodira,  tekerlikli sandalyesinden tavukları ve keçileri besliyorGünün geri kalanını diğer insanlar için örgü örerek ve annesine günlük ev işlerinde yardım ederek geçiriyor.

 Nodira okula hiç gitmedi.Çünkü okul evinden çok uzak ve tekerlikli sandalyesi için uygun değil.Yerel bir öğretmen evine gelip ona ders verdi ve sonuçta üçüncü sınıfı bitirebildi.Daha sonra ailesi başka bir kasabaya taşındı ve öğretmenin gelişleri tek tük oldu.

Birçok zorlukların ve hayalkırıklarının Nodira’nın yaşamına eziyet vermesine rağmen, ailesiyle birlikte yaşadığı için şanslı.Engelli çocuklarla yaşamanın verdiği utanmayla birlikle okullarda tekerlikli sandalye girişinin olmaması ve Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla ekonomik zorluklarla yüzleşen birçok Özbek aile, ebebeynlerin engelli çocuklarını özel enstitülere bırakmasına neden oldu.Nitekim , Özbekistan’da özel enstitülerde bakılan 23.000 çocuğun 19.626 tanesi engelli.   Bu günlerde Nodira ev ödevlerini evde yapıyor ve okuyabildiği kadar çok okuyor.Yine de ilköğretimini bitirebilecek olması üniversite eğitimi almasını mümkün kılmıyor.Eğitimi üzerinde ki eksiklikler Nodira'ya büyük bir hayalkırıklıyken , en büyük dileği -gerçek bir arkadaş- hala gerçekleşebilir.

 Nodira diyor ki ; " Her şeyden çok fazla istediğim şey engelli bir arkadaşımın olması."

"konuşurken bana acımayacak veya dalga geçmeyecek , hayatımın neye benzediğini anlayacak biri"

 

LEEDA’NIN ÖYKÜSÜ

İsim: Leeda

Yaş: 14

Ülke Kamboçya

  Annesi ayrıldığından beri , Leeda evden sorumlu.Her gün yemek pişiriyor, temizlik yapıyor ve deşlerine göz kulak oluyor.

Leeda  suan OPTIONS Program’dan aldığı bursla Dey Thoy Okulu’nda yedinci sınıfta.Bu program UNICEF, Amerika Birleşik Devletleri Çalışma Bakanlığı ve The McKnight Vakfı’nın desteğiyle World Edutation tarafından yürütülüyor.Ailesinin şidettli yoksulluğuna ve erkek kardeşlerinin bakımı gibi sorumluluklarına rağmen, üniversiteye kabul edilmeyi ve sağlık çalışanı olmayı hayal ediyor.

OPTIONS Programı Leeda gibi özellikle sömürü ve istismara açık yoksulluk içinde yaşayan kızlara yönelik haftalık yaşam becerileri dersleri sunmaktadır.Dersler insan ticareti ve cinsel sömürüden, üreme sağlığı ve HIV/AIDS’in önlenmesine,meslek bilincine ve pirinç tarımına kadar değişiklik gösterir.

Prey Veng’de OPTIONS Programını’nın yöneticisi olan Sok Kimsroeung söyle diyor: “Bu sınıflarda, kızlar eleştirel düşünme,problem çözme,takım çalışması becerileri,güven kazanmak ve öz-farkıdalığı öğreniyorlar.”

Kamboçyalı kızların bir eğitim almasını ve kendilerini sömürüden korumaları için verilen hazırlıkların temenini Kamboçya hükümeti 2003-2015 tüm planlarının arasına Miilli Eğitim koyarak sağladı.

OPTIONS gibi çabaların ve ilköğretim için ulusal hükümetin kayıt oranları sonucunda 2004-2005’de ilköğretim 90%’na yükseldi ve 1999-2000 de 7,45% olan cinsiyet farlı 2004-2005’de 3%’den daha aza düştü.Ama çocukları korumak için, özellikle kızları, okulda daha fazlasının yapılması gerekli.Leeda için, eğitim daha iyi yaşama kavuşmak ve güvenli kalmak için sadece bir umut.

AŞAĞIDA AÇLIKLA KARŞI KAŞIYA KALAN ÜLKEDE Kİ GENEL DURUMLAR HAKKINDA BİLĞİLER VERİLMİŞTİR.

Beslenemeyen çocuklar, basit hastalıklara karşı bile savunmasızlar...

Fiziksel etkinin yanı sıra, gelişmiş ülkelerde yaşayan yaşıtlarının aksine, öğrenme ve uyum sorunları var.. Bu sorunlar büyüdüklerinde de peşlerini bırakmıyor...

Dünya genelinde herkes, ihtiyacı olan yiyeceğe ne yazık ki sahip olamıyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım örgütü'nün yayınladığı son rapor, 1 milyar insanın kronik açlık çektiğini ortaya koydu.. Bu sayı, 2009 yılı verilerinin altında olsa da, açlıkla mücadalenin iyi bir düzeyde olmadığını göstermesi açısından düşündürücü... Açlık çeken insan sayısı, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avrupa Birliği nüfusundan bile fazla...

'Açlıkla mücadele sözünüzü tutun'

BM eski genel sekreteri Kofi Annan, zengin ülkeleri açlıkla mücadele konusunda verdikleri sözleri tutmamakla suçladı. 

Annan küresel mali krizin gıda yardımlarını azaltmaya bahane olamayacağını;"Günde 10 bin çocuğun açlıktan ölmesi bir bankanın batması kadar büyük bir sorundur" dedi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Başkanı Jaques Diouf da, zengin ülkelerin açlıkla mücadele için milyarlarca dolarlık vaatlerini yerine getirmediklerini, vaat edilen yardımların sadece yüzde 10'unun yerine getirildiğini söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle yaptığı açıklamada,1 milyar insanın kronik açlık çektiğine dikkat çekerek, `Her şeyin bol miktarda bulunduğu günümüz dünyasında bu durumu kabullenmek mümkün değildir` dedi. Açlık ve yoksulluğun ortadan kaldırılmasında insan haklarının öneminin kavranması, kalkınma, insan hakları ve güvenlik arasındaki bağlantının farkına varılması gerektiğini kaydeden Ban Ki-moon, açlığın ortadan kaldırılmasına yönelik sağlanan ilerlemede yavaş yol katedildiğini belirtti. Açlıkla mücadelede tüm çabaların merkezine insan onurunun konulması gerektiğin`Dünyamız gıdaya ulaşma hakkını herkes için mümkün kılacak kaynağa, bilgiye ve araçlara sahiptir. Dünya Gıda Günü vesilesiyle gelin bunu gerçeğe dönüştürmek için gücümüzü birleştirelim` dedi.  

Savaşın Harap Ettiği Kongo'da:

Her gün 1000'den fazla kişinin, önlenebilir hastalıklar ve açlık nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. 

Uluslararası Yardım Komitesi'nin (IRC) raporunda, Kongo'da 5 yıl süren ve 3.8 milyon kişinin ölümüne neden olan savaşın geçen yıl sona ermesine rağmen, ülkede durumun hala dünyadaki en kötü insani krizlerden biri olduğu belirtildi

Kongo’nun savaş, açlık ve hastalık gibi sorunlarına bir de cinsel istismar ekleniyor. Üstelik bunu yapanlar isyancı askerler değil, bölgede bulunan BM barış gücü askerleri. Kongo’da 10 bin BM askeri bulunuyor. Sadece Bunia’daki BM mülteci kampında 15 bin kişi yaşıyor. Kampta yaşayan çocuk yaştaki genç kızlar yiyecek alabilmek için BM askerlerinin yanına gitmeye zorlanıyorlar. Şubat ayının başında BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın bu konunun araştırılması için bölgeye ekstra güvenlik gücü ve araştırmacı gönderileceği ve BM askerlerinin yerel halk ile ilişkisinin yasaklandığı yönündeki açıklaması bu iddiayı doğrular mahiyette.

 

Zimbabve’de çocuklarlar açlıktan sıçan yiyor

Zimbabve’de çocuklar açlıktan sıçan ve zehirli parazitlerin delik deşik ettiği yenilemez bitki kökleriyle beslenmeye çalışıyor.

Save The Children adlı yardım kuruluşunun sözcülerinden Sarah Jacobs, ülkenin en yoksul ve kurak bölgesi Zambezi vadisinde birçok insanın, makuri diye anılan, tadı kötü olan lifli bir kökü yiyerek hayatta kalmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu kökün hiçbir besleyici değeri yok. Tadı iğrenç ve bu bitki köküne musallat olan parazitler zehirli.. Üstelik bu kökün hazmı çok zor olduğu için şiddetli karın ağrılarına yol açıyor Ancak yiyebilecekleri tek şey bu. Bu kökü yiyen bebekleri ve çocuklar yedikten sonra çocukların ishal oluyor ve bazılarıda ölüyor..

Okula giden yok, hastaneler kapalı

okula gitme oranı yüzde 20'nin altında, bunun nedeninin öğrencilerin okul paralarını ve ulaşım parasını karşılayamamaları olduğunu belirtti. 

Ülkede kolera vakalarında da önemli artış olurken, tıbbi malzemenin tükenmesi ve pek çok doktor ve hemşirenin daha iyi yaşam koşullarına kavuşmak için yurt dışına kaçması yüzünden belli başlı hastaneler ve klinikler kapandı

Eski İngiliz kolonisi olan Zimbabve'de bugün 4 milyondan fazla insan açlıkla mücadele ediyor

İç Çatışmaların Ortasındaki Fakir Ülke: Somali

Ülkede 19 yıldır devam eden iç savaş var., yaklaşık 1,5 milyon kişinin de şiddet olayları yüzünden evini barkını terk edip mülteci derekesine düşmesiyle beslenme sorununun boyutları genişliyor

İnsani yardım örgütlerinin yaptıkları yardımlar halkın içinde bulunduğu durumu çözmekten çok uzaktır; sadece anlık çözümler içermektedir. Ülkedeki huzuru sağlama bahanesiyle yapılan siyasi müdahaleler ise huzur ve barışı sağlamaktan ziyade, kaosu ve çatışmaları artırmaktadır.

Kaosun Temel Nedeni Somali'deki bu kaosun temel nedeni, sömürgecilik dönemine kadar uzanmaktadır. Mekkeli müşriklerden kaçan Müslümanların Habeşistan'a hicret etmesiyle İslamiyet'le tanışan Somali, 19. yüzyılda İngiltere tarafından sömürgeleştirilmeye başladı. Bu dönemden sonra Müslüman Somali halkı; savaşlar, çatışmalar, açlık ve salgın hastalıklar gibi felaketlerden kurtulamadı. 1884 yılında İngilizlerin Kuzey Somali'yi, 1887'de İtalyanların Güney Somali'yi işgal etmesiyle diğer pek çok Müslüman ülkede olduğu gibi Somali'de de zulüm ve baskı dönemi başlamıştır.

Nijerya: Açlık, susuzluk ve kolera

lk olarak 19. yüzyılda yayılan ve o dönem milyonlarca insanı öldüren kolera aslında günümüzde kolay engellenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık. Uygun tedavi uygulandığı takdirde ölüm riski %1'in altında. Ancak Afrika'da koleraya yakalanan her iki kişiden biri ölüyor. Bunun sebebi tedavi için gerekli ilaçların yoksul halk tarafından karşılanamaması.

Ortaya çıkışından itibaren iki yüzyıl geçmesine ve tedavisinin bulunmasına rağmen hâlâ her yıl yüzlerce insanın koleradan ölmesinin temel sebebi ise kapitalizm. Afrika'ya uygulanan sömürge politikaları, dış müdahaleler, darbeler ve iç savaşlar olmasa temiz su kaynaklarının kullanımı yaygınlaştırılabilir, savaşlara harcananın yanında çok küçük kalacak bir parayla arıtma tesisleri kurulabilir ve insanların temiz suya ulaşması sağlanabilir. 

Tedavi ise ilaç şirketlerinin kâr etme hırsıyla değil, insan ihtiyaçlarına göre uygulansa ölüm oranı çok daha düşük olur. Ancak yıllarca Afrika'nın doğal kaynaklarını sömürerek insanları yoksullaştıran kapitalistler şimdi de ilaç ve su şirketleri vasıtasıyla insanların sağlıklı yaşamasına engel oluyor. 

Kimse koleradan ölmek zorunda değil. Kâr için değil, insan ihtiyacına göre düzenlenecek üretim Afrika'da milyonlarca yoksul çocuk, kadın ve erkeğin ölümünün önüne geçebilir.

ETİYOPYA

Etiyopya, açlık ve kıtlığın en şiddetli yaşandığı ülkelerden biri. 

Aslında verimli topraklara sahip olan Etiyopya'da sefaletin yaygınlaşmasının 

önemli nedenlerinden biri de, dış güçlerin bu ülke üzerindeki planlarıdır.

Ülkede AIDS açlık kadar büyük felaket.

Halkının % 60'i müslüman olan ülkede nufusun % 30'u Hırıstiyan % 10'u diğer dinlere mensup. Yönetim Hıristiyan "Tigray'ların denetiminde.Nufusun yarısından fazlası müslüman fakat en fakiri en talihsiz bırakılanlarda müslüman.Ülkede 3 üniversite var müslüman öğrenci sayısı ise % 5. Nüfusun yaeısından fazlası 15 yaşın altında ve okur-yazar oranı % 28' dir.Açlık gibi AIDS de ülkede büyük bir felakettir çünki 3 milyon kişi AIDS'dir

Etiyopya'da binlerce çocuk açlığın pençesinde

Birleşmiş Milletler, Etiyopya'da yetersiz beslenen 126 bin çocuğun acil tedaviye ihtiyacı olduğu uyarısını yaptı. Tedavi edilmeyen çocukların yüzde 25 ila 50'sinin hayatını kaybetmesinden endişe ediliyor. 

 Ülkede yardım olarak dağıtılan sütü yutamayacak kadar halsiz durunda olan çocuklara ise burunlarından boğaza sarkıtılan borularla besleniyor.

Bilğiler http://kureselaclik.com/mucadele.html sitesinden alınmıştır, daha geniş bilği için site adresi verilmiştir.

 

SİYASET  
VATANDAŞ, CHP ve CHP’Lİ
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
KRİZLERİN TEMELLERİ
FİKRİ ADİL

ÖNERİLER  
UYUŞTURUCUNUN KİŞİLERE VE TOPLUMA ETKİLERİ
DERMAN ABİ

TOPLUMSAL  
DİNDAR, DİNSİZLER!!! DİNSİZ DİNDARLAR!!
SITDIK FANİ

TOPLUMSAL  
TARIM ve HAYVANCILIKTA ÜRETİCİ SORUNLARI
M.Akif GÖKALP

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft