İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
BAŞBAKANDAN VERGİ VERMEYİZ'E TEPKİ

Başbakan'dan 'vergi vermeyiz' diyen BDP'ye cevap: Yağma Hasan'ın böreği nerede böyle?

 

Başbakan Erdoğan, 'Özerk yerlerin vergi vermemesi lazım.' diyen BDP'li Bengi Yıldız'a sert çıktı. Bu ülkede kimseye ayrımcılık yapılamayacağını vurgulayan Erdoğan, "Vergi ödemeyen bedelini ödemek durumunda kalır. 'Vergi vermeyeceğim, merkezi yönetim bana ayrıca destek verecek.' Yağma Hasan'ın böreği nerede böyle ya? O zaman adil devlet nerede olacak?'' dedi.

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Azerbaycan'a gitti. Gezi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, BDP'li Bengi Yıldız'ın "Özerk yerlerin Ankara'ya vergi vermemesi ama devletten yardım alması gerekiyor." sözlerine sert tepki gösterdi. "Kimse bu ülkenin bütünlüğü üzerinde herhangi bir operasyona giremez. Kimse küçük akıllarıyla bu ülkenin bütünlüğünü parçalama gayreti içerisine giremez." uyarısında bulunan Başbakan, kimseye ayrımcılık yapılamayacağını kaydetti. Erdoğan, "Bu ülkenin en batısındaki nasıl vergisini ödüyorsa, en doğusundaki de bu vergisini ödeyecektir. Ödemediği zaman bedelini ödemek durumunda kalır. 'Vergi vermeyeceğim, merkezi yönetim bana ayrıca destek verecek'. Yağma Hasan'ın böreği nerede böyle ya? O zaman adil devlet nerede olacak?" diye konuştu.

 

Başbakan Erdoğan, ülkenin tamamının aynı imkânlara sahip olması için yatırım yaptıklarını da anlattı. Batıya olduğu gibi Doğu'ya da hizmet götürdüklerini dile getirerek, şöyle devam etti: "Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırımları biz bugün Güneydoğu'da, Doğu'da yaptık. Ama şu ifadelerin sahipleri ne yazık ki oralarda yatırım yapılmamasını istiyorlar. Müteahhit firmaların iş makinelerini yakanlar şu anda kendileri ile dirsek temasında olan malum çevreler. Kimse kimseyi aldatmaya kalkmasın. Biz yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. İşimizi biliyoruz, milletimize sevdamız var, ülkemize sevdamız var ve bu sevdamızı da kimse gölgeleyemeyecek."

 

Erdoğan, Silvan'daki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı raporla Genelkurmay'ın önceki gün açıkladığı raporunun örtüştüğünü ve aralarında 'çok ciddi bir fark' olmadığını da kaydetti. Genelkurmay'ın önceki günkü açıklamasını "Aramızda yapmış olduğumuz zirve neticesinde yapılan bir açıklama." olarak özetleyen Başbakan, "Zaten ihmallerle alakalı da orada ifade çok açık net. Bunu da yargıya sevk etmek suretiyle bu işin takibi yapılacaktır." dedi.

 

Başbakan Tayyip Erdoğan'a, polisin terörle mücadelede etkin rol almasına ilişkin soru da yöneltildi. Emniyet ile Jandarma ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı arasındaki koordinasyonu daha da güçlendirecek bir çalışmanın gerektiğini ifade eden Başbakan, "Ama asıl hedefimiz, güvenlik güçleriyle bu işi sürdürmekten öte milli birlik ve kardeşlik projesi çerçevesinde bu işi sürdürmektir. Karşımızda iyi niyeti gördüğümüz sürece biz iyi niyetle zaten yolumuza bir kardeşlik anlayışı içerisinde devam edeceğiz. Ama kötü niyet sürdüğü sürece buna karşı artık iyi niyetli davranmak sizlerin de, bizim de vatandaşlarımızın da takdir planlarının dışındadır." şeklinde konuştu.

 

SİVİL ANAYASA KONUSUNDA

 

PARTİLERE DAYATMA YAPMAYACAĞIZ

 

Erdoğan, partisinin sivil anayasa çalışmalarına ilişkin bilgi de verdi. "Şu andaki anayasamız gibi çok detay 'ama'larla, 'ancak'larla, geçici maddelerle dolu bir anayasa istemiyoruz. Çok daha kısa, özet bir anayasa olsun istiyoruz." diyen Başbakan, anayasa değişikliği sürecinin 1 Ekim'den itibaren başlayacağının altını çizdi. Muhalefete yeni anayasa konusunda yine çağrı yapacaklarını dile getirerek şunları söyledi: "Şunu çok açık, net söyledik, söylüyoruz: Biz herhangi bir dayatmanın içerisinde değiliz. İktidarı ile, muhalefeti ile bu konuda oluşacak bir komisyon bunun temel ilkelerini, içeriğini sadece kendi aralarında değil, bütün sivil toplum kuruluşları ile akademisyenlerle, medya ile hatta hatta bütün bu konuda söyleyecek sözü olan çevrelerle görüşmek suretiyle en idealini yakalamanın gayreti içinde olacak."

 

ANKARA ZAMAN

 

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1162793&title=basbakandan-vergi-vermeyiz-diyen-bdpye-cevap-yagma-hasanin-boregi-nerede-boyle

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft