İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
vatandaş ön seçim istiyor, kulaklarınızı tıkamayın

 

CHP SEÇMENİ AYAĞA KALKTI: ÖN SEÇİM İSTİYORUZ….

CHP’NİN MİLYONLARCA SEÇMENİNDEN ÖNSEÇİM ÇAĞRISI..

BİNLERCE İLETİ DOLAŞIYOR, CHP GENEL MERKEZİNİN TELEFONLARI KİLİTLENMİŞ DURUMDA…

CHP GENEL MERKEZİ, MYK ÜYELERİ,E-POSTA VE TELEFON YAĞMURUNA TUTULUYOR…CHP’DE MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNDE ADİL BİR ÖLÇÜT BELİRLENEMEMESİ DURUMUNDA SEÇİME ÇOK AZ BİR ZAMAN KALMIŞKEN CHP’DE BÜYÜK BİR DEPREM YARATABİLİR, ANCAK TABANIN İRADESİNİN ORTAYA ÇIKARACAĞI SONUÇ, KÜSKÜNLER ORDUSUNU ÖNLEMENİN DE EN AKILCI YOLU OLARAK GÖZÜKÜYOR, PARTİDEKİ EKSEN KAYMASI KORKUSUNU DA BÜYÜK ÖLÇÜDE GİDERECEK UYGULAMA ÖNSEÇİM…

 

CHP’nin ve Türkiye’nin kaderi 1-2-kişinin eline bırakılmamalı…

 

CHP GENEL BAŞKANLIĞINA,

CHP’nin, milletvekili adaylarını belirleme yöntemi ile ilgili çok değişik duyumlar almaktayız.

Oysa CHP Genel Başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana “ön seçim” sözü vermektedir.

 

Bizlerin, verilen bu söz karşısında CHP Genel Başkanı’ndan, önümüzdeki seçim için aday olacak CHP milletvekillerinin belirlenmesi konusunda beklentimiz ve isteğimiz de bu yöndedir.

 

Sayın Kılıçdaroğlu yurt içi gezilerinde de “ön seçim” sözünü sürekli olarak yenilemiştir. Avrupa siyasilerinin bu yöndeki sorularına da; “2011’deki seçimlerde milletvekillerimizi ön seçimle belirleyeceğiz” yanıtını vermiştir.

 

Oysa, üzüntü içerisinde izlemekteyiz ki, parti içerisinde bir “ön seçim” tartışması mevcuttur. Bazı İl Başkanlarınız, “ön seçim” kararı alınmaması durumunda istifa edeceklerini açıklamışlardır.

 

Okuduklarımızdan, duyduklarımızdan anlaşılan şudur ki; CHP’de İl ve İlçe Başkanları da “ön seçim” istemektedirler. Hatta CHP’nin 12 İlçe Başkanı ortak bir açıklama yaparak 2011 Genel Seçimleri öncesinde milletvekili adaylarının belirlenmesi için “ön seçim” yapılması talebinde bulunmuşlardır. Bu açıkça, göstermektedir ki, partinin bütünlüğünü sağlayan yönetim birimleri ve partinin birer parçası olan diğer tüm partililer, kısaca parti içerisinde canla başla çalışan tüm CHP’liler “ön seçim” olması konusunda hem fikirlerdir.

 

Bu yöndeki kararı Genel Merkeze ileten CHP’liler, bu tür bir belirlemenin başarı odaklı bir sürecin başlangıç noktası olacağı görüşünü savunmaktadırlar.

 

Sayın Kılıçdaroğlu, örgüt genelinde milletvekili adaylarının ön seçimle belirleneceğini açıklamaktadır. Ancak bazı büyük şehirlerin adaylarının merkez yoklaması ile belirleneceği söylentisi dolaşmaktadır. Bu durumda, milletvekili listesinin belirlenmesinde, Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in belirleyici olacağı ortadadır.

 

Ön seçimin kısmi ve dar kapsamlı uygulanması ise, bir “ön seçim” yapma amacını zedelemektedir. Böyle kısmi ve dar kapsamlı bir ön seçimin uygulanması CHP ruhuna, ahlakına tamamen terstir, adaletsizdir ve Sayın Başkan’ın savunduğu, söylediği ve söz verdikleri ile asla bağdaşmamaktadır. Özellikle de, Sayın Kılıçdaroğlu’nun, “milletvekillerinin sadece ön seçimle belirlenmesini” öngören kapsamlı tüzük değişikliğinin, seçim sonrası gerçekleştirilmesinden yana bir tavrı olduğu duyumlarına da inanmak istemiyoruz.

 

Bizler ayrıca biliyoruz ki, “Sınırlı önseçim” adı altında yapılan ve son sözün genel merkez tarafından söylendiği ve yine isterse genel merkez tarafından, sandıktan çıkan sıralamaya rağmen, sıralamanın önüne, arkasına veya arasına istediği adayları yerleştirebilecek, yani yine dolaylı olarak “kontenjan’ın” kullanıldığı bir yönteme başvurmayı Sayın Kılıçdaroğlu verdiği bunca sözden sonra istemeyecektir.

 

Yine biliyoruz ki, “Eğilim Yoklaması” adı altında laf olsun diye, halka ve seçmenine “işte bakın seçim yapıyoruz” havalarını yaratmak için kullanıp sonrasında yine bu sıralamayı dikkate almadan Genel Merkez’in istediği adayları koyma yoluna da gitmeyecektir.

 

Sayın Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana söylediği, dillendirdiği her şeyi ve verdiği tüm o sözleri tüm dünya, bütün Türkiye ve seçmenleri bilmektedir. Yine CHP seçmeni olarak bizler, Sayın Kılıçdaroğlu’nun alışılmışın dışında davranarak, verdiği sözleri de tutacağına eminiz.

 

CHP seçmeni olarak bizler de “ön seçim” yapılmasını arzuluyoruz. Hem halka hem de istifa etmeleri istenen örgüt yöneticilerine “ön seçim” sözü veren Sayın Kılıçdaroğlu’undan verdiği sözde durmasını bekliyoruz.

 

Sayın Kılıçdaroğlu’undan adaletli, hak edene hakkını veren, GERÇEKTEN İŞLEVSEL VE GÖSTERMELİK OLMAYAN BİR “ÖN SEÇİM” bekliyoruz.

 

Ayrıca CHP’den, milletvekili adaylarının her ilden “ön seçim” ile belirlenmesini istiyoruz.

 

BİZLER ÇANTADA KEKLİK VEYA TANIMLADIĞINIZ GİBİ “CAHİL” DEĞİLİZ. ÖZELLİKLE BU DURUMU DİKKATE ALACAĞINIZI DÜŞÜNÜYORUZ.

 

CHP AHLAKI BUNU GEREKTİRİR.

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft