İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
Cumhurbaşkanı Gül'den gazeteciye 'Kürt' fırçası

Cumhurbaşkanı Gül'den gazeteciye 'Kürt' fırçası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin dün "Kürt tarafı ile görüştüğü" sözleri üzerine, "Kürt tarafı diye bir şey yok. Onlar da Türkiye Cumhuriyet vatandaşları. O taraf, bu taraf diye bir şey yok" diye konuştu.

 

Gül, 11. EİT Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenledi. Bu yıl İstanbul’da gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT), 10 üyesi olduğunu, hemen bütün üye ülkelerin bu zirveye cumhurbaşkanı seviyesinde, birinin başbakan, birinin de başbakan yardımcısı seviyesinde katıldığını belirtti.

 

Türkiye, İran ve Pakistan’ın çatısını oluşturduğu EİT’ye, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan,Azerbaycan, Kazakistan ve Afganistan ile Tacikistan’ın da katıldığını, yeni ülkelerin de katılmasıyla büyük bir ekonomik işbirliği örgütüne dönüşen teşkilatta, ekonomik işbirliği, ticaret ve dayanışmayı artırmak için tedbirler alındığını söyledi.

 

Ticareti artırmak için kendi içinde bir ticaret anlaşması imzalandığını ve karşılıklı tarifeler düşürülerek yüzde 20 iç ticaret hedefini yakalamak için kararlı bir duruş sergilendiğini ikaydeden Gül, yine ekonomik faaliyetlerin temel dinamolarından birisi olan ECO Ticaret ve Kalkınma Bankası kurulduğunu, merkezi İstanbul’da olan bu bankanın 230 milyon dolar ödenmiş sermayesi bulunduğunu belirtti.

 

Gül, Türkiye, İran ve Pakistan’ın bu bankanın ortağı olduğunu hatırlatarak, bugünkü görüşmelerde bu bankaya diğer üye ülkelerin de ortak olma arzularının açıkça ifade edildiğini, başta Azerbaycan olmak üzere ortaklık müracaatları yapıldığını ifade etti.

 

-ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI-

 

ECO içinde ticareti, işbirliğini artırmak için ulaşımın son derece önemli olduğunun altını çizen Gül, bu kapsamda otoyollar ve diğer bağlantıların yapıldığını söyledi. Teşkilatın kurulduğu geçen 10 yılda önemli hatların oluşturulduğuna da dikkati çeken Gül, bunlardan bir kısmının üye ülkeleri Türkiye’denAvrupa’ya, diğer kısmının ise İran üzerinden üye ülkeleri denize bağlayacak şekilde yapıldığını kaydetti.

 

ECO ülkeleri arasında enerji konusunun son derece önem taşıdığını belirten Gül, "Petrol ve gaz rezervine sahip ECO üyesi ülkelerin, oturmuş serbest piyasa ekonomisine sahip Batı dünyasına ulaşması önemli. Batı dünyasının da değişik enerji kaynaklarına ulaşması önemli. Bu iki çıkar aynı paralelde olduğu için iş birliklerinin gerçekleştirilmesinin önemini artırıyor" dedi.

 

-ZİRVE GELECEK YIL BAKÜ’DE YAPILACAK-

 

Gül, Zirve’de tüm bu konuların dikkate alındığı, serbest ticaretin geliştirilmesi için de görüşlerin paylaşıldığı, ayrıca ECO’nun genişleme konusunun da gündeme geldiğini bildirdi. Irak’ın da ECO’ya üyeliğinin gerçekleşeceğini açıklayan Gül, ayrıca zirvenin, gelecek yıl ise Bakü’de yapılacağını ve dönem başkanlığının Azerbaycan’a geçeceği bilgisini verdi. Gül ayrıca, ECO Genel Sekreterliği’nin turizmden, eğitime, sigortadan taşımacılığa kadar birçok alanda işbirliğini konularını yakından takip ettiğini sözlerine ekledi.

 

-GÜL, "KÜRT TARAFI" DİYEN GAZETECİYE MÜDEHALE ETTİ-

 

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, bir soru üzerine Kafkaslar’da altyapı yatırımlarının yapılması için de bölgede istikrar sağlanmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Bir gazetecinin, "Talabani ile görüştünüz. Sonra kendisi Kürt tarafı ile görüştü.." şeklindeki sözlerine "Kürt tarafı diye bir şey yok. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. O taraf, bu taraf diye bir şey yok" diyerek, müdehale etti.

 

-TERÖR FAALİYETLERİNİ HER ZAMAN KINARIZ-

 

"Ahmedinejad ile ikili görüşmeleriniz olacak. Arabuluculuk teklifi olur mu?" Şeklindeki bir soruya Gül, "İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile görüşeceğiz. Bu konuda Türkiye aktif. Çünkü yanı başımızda olacak olayda tabiki aktif olmalıyız. Bu problemlerin sulh yoluyla çözümü bizim de isteriz. Bölgemizde kargaşa istemeyiz. Önemli olan toplantıların yapılması değil, mesafelerin alınması. Bunların ne olduğunu herkes biliyor. Umudumuz, bu yönde mesafe alınmasıdır" yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Gül, bir başka soruya, "Terör faaliyetlerini her zaman kınarız" şeklinde karşılığını verdi.

 

-ERMENİSTAN DA BİZİM KOMŞUMUZ-

 

Ermenistan konusuna da değinen Gül, Ermenistan’ın, İstikrar ve İşbirliği Platformu’na dahil olması için teklifte bulunduklarını söyledi. "Ermenistan’da bizim komşumuzdur" diyen Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İlişkilerimizin normalleştirilmesine çok önem veriyoruz. Bu konuda bazı adımlar atıldı. Ümit ederiz ki bu zor meseleler hallolur ve Kafkaslarda huzur, istikrar olur. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki problemler de hallolur. Azerbaycan’ın işgal altında olan toprakları var. Bunların halledilmesi gerekiyor. Zor meseleler, kronikleşmiş meseleler bir anda çözülmüyor."

http://www.milliyet.com.tr/ sitesinden alınmıştır

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft