İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
SAMİ SELÇUK BİLMEDEN OY VERİLDİ

 

SAMİ SELÇUK, BİLMEDEN OY VERİLDİ

Yargıtay Onursal Başkanı Selçuk: Neye oy verdiğini bilmeyen insanlarla sonuç alındı. Kimse kendini aldatmasın. Bilmediğimiz şeyleri oylarsak, bilmediğimiz sonuçlara katlanmak zorunda kalırız

Yargıtay Onursal Başkanı ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sami Selçuk, Türkiye’nin yeni bir anayasa yapmanın yolunu bulması gerektiğini belirterek, “Bütün toplum kesimlerinin temsil edildiği, bir organın, bir kurultayın yeni anayasayı yapması gerektiğine inanıyorum. Yüzde 1’i geçen bütün partiler orada söz hakkında sahip olmalı” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü ile Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Cumhuriyetimizin 87. Yılında Anayasa ve Dış Politika Tartışmaları” konulu bilimsel toplantı, Hacettepe üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda yapıldı. Toplantının “Anayasa Tartışmaları” başlıklı bölümünün oturum başkanlığını yapan Sami Selçuk, Anayasa bilincinin topluma kazandırılması gerektiğini belirterek, özellikle anayasa hukukçularının bu konuyla ilgilenmelerini istedi. Anayasa değişikliğinin oylandığı 12 Eylül 2010’da yapılan referandumda vatandaşların neye oy verdiğini bilmeden sandığa gittiğini ileri süren Selçuk, “Neye oy verdiğini bilmeyen insanların verdiği oylarla sonuç alındı. Kimse kendini aldatmasın. Bilmediğimiz şeyleri oylarsak, bilmediğimiz sonuçlara katlanmak zorunda kalırız” dedi.

 

Yeni Meclis ‘Kurucu’ olmalı mı?

Oturumda konuşan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yanık da Türkiye’de mevcut Anayasa’nın değiştirilmesi konusunda toplumun büyük kesiminin hemfikir olduğunu ancak bu değişikliğin nasıl yapılacağı konusunun tartışıldığını söyledi. Yanık, “Bugün ideal, kalıcı, kurumsal bir yeni anayasa yapabilmek için toplumun tüm kesimlerinin anayasa yapım sürecinde dışlanmadığını hissetmesi, anayasanın tüm kesimleri kucaklaması lazım” dedi.

Yanık, 5-10 yıl sonra yeni bir anayasaya ihtiyaç duymayacak şekilde düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, “Benim önerim; Anayasanın nasıl değiştirileceğine ilişkin Anayasa’nın 175. maddesinin değiştirilerek, 12 Haziran  2011’deki genel seçimler sonucu oluşacak Meclisin yeni Anayasayı yapacak ’Kurucu Meclis’ olarak kabul edilmesi, bunun kamuoyuna duyurulması ve genel seçimlerin debu eksen etrafında şekillenmesi” diye konuştu.

 

SİYASET  
VATANDAŞ, CHP ve CHP’Lİ
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
KRİZLERİN TEMELLERİ
FİKRİ ADİL

ÖNERİLER  
UYUŞTURUCUNUN KİŞİLERE VE TOPLUMA ETKİLERİ
DERMAN ABİ

TOPLUMSAL  
DİNDAR, DİNSİZLER!!! DİNSİZ DİNDARLAR!!
SITDIK FANİ

TOPLUMSAL  
TARIM ve HAYVANCILIKTA ÜRETİCİ SORUNLARI
M.Akif GÖKALP

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft